Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Przyjdzie raz dobry grad albo susza i z pszenicy zbierzesz 1tone albo nic i tyle z interesu.

Od kąd żyje gradu nigdy nie widziałem,może jakiś malutki. Grad występuje przeważnie w tych samych miejscach jak Grójeckie tam co roku mają,a co do suszy no to mi grozi ale na to też są sposoby jak próchnica, wyższe odmiany i pierwsza dawka po mrozie.

W moich stronach ludzie magazynują zboże i trzymają nawet 5 lat jak ceny niema ale nikt nie żyje z jednej produkcji a przeważnie jeszcze zonki pracują w mieście.

Opublikowano
2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Od kąd żyje gradu nigdy nie widziałem,może jakiś malutki. Grad występuje przeważnie w tych samych miejscach jak Grójeckie tam co roku mają,a co do suszy no to mi grozi ale na to też są sposoby jak próchnica, wyższe odmiany i pierwsza dawka po mrozie.

W moich stronach ludzie magazynują zboże i trzymają nawet 5 lat jak ceny niema ale nikt nie żyje z jednej produkcji a przeważnie jeszcze zonki pracują w mieście.

To masz ogromne szczęście że nie widziałeś gradu , na polu po takim czymś to niema co zbierać

Opublikowano

to młody jesteś jak gradu nie widziałeśo.O a po pięciu latach zamiast zboża to otręby  i pancerzyki z wołka śmierdzące  usiłują sprzedać

6 minut temu, Wiesi0 napisał:

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

to młody jesteś jak gradu nie widziałeśo.O a po pięciu latach zamiast zboża to otręby  i pancerzyki z wołka śmierdzące  usiłują sprzedać

Tabletka i skarpeta co jakiś czas i robaka niema,martwy może być i żadnej mieszalni to nie przeszkadza.

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Tabletka i skarpeta co jakiś czas i robaka niema,martwy może być i żadnej mieszalni to nie przeszkadza.

Sorry ale uważam że nawet nie ma co za bardzo komentować takich rolników i ich pięcioletnich przygód że skarpetkami... A tabletkę to tak ale na ból głowy jak sprzedać przyjdzie po tym okresie... 

Edytowane przez Berthold
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Berthold napisał:

Sorry ale uważam że nawet nie ma co za bardzo komentować takich rolników i ich pięcioletnich przygód że skarpetkami... A tabletkę to tak ale na ból głowy jak sprzedać przyjdzie po tym okresie... 

Hahaha po 5 latach to nie bedzie nawet co gazowac:) A jak juz cos zostanie to gazowane sprzeda po 200zł bo jakis z litosci wezmie:) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Uważajcie tak dalej i sprzedajcie za bezcen ja max 3 lata trzymałem i robaka nie było, zresztą na AF są rozmaite strony i ja gradu nie widziałem a mam około 40 lat to i tak samo z robakiem u was, a zresztą krzycą o pladze komarów a u mnie niema.Zrozumcie jeden z drugim ze jak u was to myślicie ze, w całej Polsce jest tak samo.Właśnie na tym polega te forum, ze co strona ludzie robią inaczej i można się czegoś dowiedzieć,ale pisze nie w temacie więc kończę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To z jakiego regionu Polski jesteś że u was ani komara ani robaka nie ma?

Sahara... Afryka... On tak tylko pisze dla zabicia czasu, to by tłumaczyło trzymanie zboża pięć lat, nie wiadomo kiedy następne wielbłądy dowiozą... 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, michalcium napisał:

Niema gradu niema robaka niema komarów niema niczego😀

w ostatnich wyborach na wójta wybrali konanowicza .i wszystko zlikwidował , nie ma nic .  od dwóch tygodni jedzie do mie po byki gosc i dojechać nie może . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Uważajcie tak dalej i sprzedajcie za bezcen ja max 3 lata trzymałem i robaka nie było, zresztą na AF są rozmaite strony i ja gradu nie widziałem a mam około 40 lat to i tak samo z robakiem u was, a zresztą krzycą o pladze komarów a u mnie niema.Zrozumcie jeden z drugim ze jak u was to myślicie ze, w całej Polsce jest tak samo.Właśnie na tym polega te forum, ze co strona ludzie robią inaczej i można się czegoś dowiedzieć,ale pisze nie w temacie więc kończę.

Tak zapytam bo mówisz że u Ciebie ani komara i robaka , A chłopy u was jajca chociaż mają?😏

Opublikowano
Berthold napisał:

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To z jakiego regionu Polski jesteś że u was ani komara ani robaka nie ma?

Sahara... Afryka... On tak tylko pisze dla zabicia czasu, to by tłumaczyło trzymanie zboża pięć lat, nie wiadomo kiedy następne wielbłądy dowiozą... 

Myślę że w Afryce to są robaki i komary szybciej bym obstawial zimny klimat Grenlandia albo Antarktyda tam raczej i zboże by 5 lat wytrzymało ;)

Opublikowano

Rolnictwo nie dla idiotów . nawiązując do słynnej reklamy

Opublikowano

Wy już pokazaliście na AF jeden wstawił fakturę z danymi drugi nie lepszy,szkoda z wami pisać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v