Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wiem masz racje ale świnki też spadły do poziomów z przed lat 20  i zapewne z bydłem będzie to samo. Rolnicy cielaki po szopkach, garażach trzymają towaru jest opór  a w Polsce wołowinę mało kto je. A zagranica po aferach nowych kontraktów nie podpisuje, realizuje tylko stare aby kar  umownych uniknąć. Więc raczej będą  kolejne spadki

Opublikowano

Wtedy to za 500 zł kupowałem 3 cielaki po rolnikach a nie teraz pół cielaka. Ile było paliwo nie mówiąc o nawozach.od tego czasu gówno się więcej zarobi tylko obraca się większymi kwotami.Wtedy babka z dziadkiem renciną poratowaki w razie biedy a teraz ile takich rencinek trzeba 

Opublikowano

Sprzedałem bydło po 7 zł w styczniu było po 9 zł nóż się w kieszeni otwiera.  10000 zł straciłem. Z nawozem to samo chcą nas zadusić. A miało byc tak kolorowo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Damianek20 napisał:

Ponoć Henryk Kania ledwo dyszy, tłumaczą się że mają brak surowca i muszą wdrożyć plan ratunkowy.

niewiem czy to akurat o tego kanie chodzi ale wyroby -KANIA - omijam szerokim łukiem to chyba sama chemia jest sa tanie ale szynki czy baleronu z tej firmy nie dało sie zjesc powodem upadku jest problem ze sprzedaża towaru . na jutro umówione 3 sztuki po 700 kg byki mm jak po 7 zł brutto 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

niewiem czy to akurat o tego kanie chodzi ale wyroby -KANIA - omijam szerokim łukiem to chyba sama chemia jest sa tanie ale szynki czy baleronu z tej firmy nie dało sie zjesc powodem upadku jest problem ze sprzedaża towaru . na jutro umówione 3 sztuki po 700 kg byki mm jak po 7 zł brutto 

Też nie wiem, artykuł na farmerze jest.

Opublikowano (edytowane)

Wspomnisz moje słowa 

3 godziny temu, xdetherocx napisał:

15 lat temu to paliwo kosztowało z 50 gr za litr A opałowka 20 gr . I wszystko było tańsze a teraz idź do sklepu i co kupisz za 100 zł ?

Tu pamiętasz co było 15 lat temu?

Wątpię 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Tere fere

15 lat temu kosztowało około 3zł

a w latach 90 tak 1,20.

Od kąt zacząłem tankować paliwo nigdy nie było po 0,50.

Za gówniarza miałem Simsona a potem prawko i samochód i dojazdy do szkół, więc ceny pamiętam za ile się wlało i na ile starczało.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, ab23 napisał:

Mckeen-Beef Linde  jakie opinie  bo ceny śmieszne R 11.7 U11,9

Raczej linne. 11, 40 0 klasa na dzisiaj. Jakie macie opinie na temat tej ubojni?

Edytowane przez Chudy1217
Opublikowano
2 godziny temu, ENDRIUROL napisał:

jalowka hf 6,2-6,5 netto kuj pom byk 6-6,2

Kto tyle płaci?

Opublikowano
3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Tere fere

15 lat temu kosztowało około 3zł

a w latach 90 tak 1,20.

Od kąt zacząłem tankować paliwo nigdy nie było po 0,50.

Za gówniarza miałem Simsona a potem prawko i samochód i dojazdy do szkół, więc ceny pamiętam za ile się wlało i na ile starczało.

Litr starczał na dłużej bo paliwo było mocniejsze a nie teraz rzepakowa żółcizna co szybko ubywa a najbardziej teraz od jakiś 4 lat 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, xdetherocx napisał:

15 lat temu to paliwo kosztowało z 50 gr za litr A opałowka 20 gr . I wszystko było tańsze a teraz idź do sklepu i co kupisz za 100 zł ?

Jak bym miał 100 w portfelu to bym sobie życie inaczej ułożył😊

Opublikowano (edytowane)

Wtedy byli bańki czyli 100zł = milion na stare.

Kupowałeś Poldka 60 baniek nowy, to na dzisiejsze 6tyś.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Polonez za 6000?. W 1995 dziadek kupił malucha z salonu to wiem że kosztował 11000 nowych a sąsiad rok później kupił poldka za 22000. Chyba że był taki rok kiedy wartość złotówki była taka że faktycznie Polonez kosztował tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v