Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo duzy tzn? Chyba nie odstawia wiecej niz jakis przecietny handlarz przerzucajacy 300 szt miesiecznie. Takze jak to wielki rolnik ze ma raz na miesiac taka redukcje stada i poszanowanie u Biernackich z przedplata?

• Like 1
Opublikowano
Dnia 30.05.2019 o 22:01, kanalia36 napisał:

Co do Waleński- Pieta  działali przecież 2 lata.  wiec wiadomo z  ze w 2 roku ogłoszą upadłość. 

Ludzie ,nie wiem skąd te pierdy i brudy się biorą.pierwsze słyszę żeby kończyli działalność. Słyszę wręcz że idą prężnie do przodu.to że Waleński odchodzi to prawda ale firmę prowadzi dalej sam szef Łukasz Piętą.Bardzo porządny gość, oby więcej takich !!!

Opublikowano
Dnia 31.05.2019 o 10:15, mlody43 napisał:

masz jakies kontakty do osob poszkodowanych?

Pierwsze słyszę że bankructwo.Skupuja ode mnie wszystko idzie dalej.nie raz sprzedawałem,szef spoko gość ,wszystko w terminie.walenskiego już nie ma ale szef idzie dalej z tematem .więc nie spinajcie d*py ! pier**le i pomòwienia

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Uwaga na terenie Mazowieckiego dokąłdniej powiat Makowski zanotowano w kilkunastu gospodarstwach kradzież cieląt. Taką inforamacje dostałem wczoraj więc postanowiłem ostrzec innych. 

To już i cielaki kradną! Efekt KROWA +.  Jak dalej tak pójdzie to i obornik z chlewa kraść będą. 

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Mistrzu2 napisał:

To już i cielaki kradną! Efekt KROWA +.  Jak dalej tak pójdzie to i obornik z chlewa kraść będą. 

Niestety kradną u nas w okolicy zgineło około 20 cieląt i nie jest to zbyt śmieszny temat bo jednak jest to kradzież. Więc trzeba zainwestowac w monitoring bo psy nie pomagaja na takich złodziej. 

Opublikowano
13 godzin temu, Darek8007 napisał:

Pierwsze słyszę że bankructwo.Skupuja ode mnie wszystko idzie dalej.nie raz sprzedawałem,szef spoko gość ,wszystko w terminie.walenskiego już nie ma ale szef idzie dalej z tematem .więc nie spinajcie d*py ! pier**le i pomòwienia

13 godzin temu, Darek8007 napisał:

Ludzie ,nie wiem skąd te pierdy i brudy się biorą.pierwsze słyszę żeby kończyli działalność. Słyszę wręcz że idą prężnie do przodu.to że Waleński odchodzi to prawda ale firmę prowadzi dalej sam szef Łukasz Piętą.Bardzo porządny gość, oby więcej takich !!!

A Ty nie masz nic za reklamę 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ten czerweony ma kałdun pełen , ale bardzo dobrze ze wstawione zostało zdjecie , moze by tak wiecej osób co ma takie mozliwosci dodawało sweat fotke bysia . like za fotke .MichaTywonek

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v