Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ty piszesz wogóle o kimś innym. Tam jest kilku skupujacych pod jedna nazwa.

Jarku to potwierdzasz przekręt????? jak moze być kilku skupujących pod jedna nazwą???? moze być paru przedstawicieli handlowych ale firma jest jedna. Jak nie zapłaci to firma a nie konkretny skupujący.

Firma Waleński - Pięta nie zapłaciła w terminie rolnikowi w pod Jarocina zapłaciła   w 4 ratach jak dziennikarka z wiesci rolniczych prosiła o komentarz. a który przedstawiciel handlowy zawarł umowę to nie istotnę

Ja  wiem jedno  ze nawet jak firma działa to tylko gotówka jak gotówki niema to czerwona lampka Ci się powinna zaświecić

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, kanalia36 napisał:

Jarku to potwierdzasz przekręt????? jak moze być kilku skupujących pod jedna nazwą???? moze być paru przedstawicieli handlowych ale firma jest jedna. Jak nie zapłaci to firma a nie konkretny skupujący.

Firma Waleński - Pięta nie zapłaciła w terminie rolnikowi w pod Jarocina zapłaciła   w 4 ratach jak dziennikarka z wiesci rolniczych prosiła o komentarz. a który przedstawiciel handlowy zawarł umowę to nie istotnę

Dobra nie siej popeliny... kolega wyżej wszystko wyjaśnił. 

Opublikowano
kanalia36 napisał:

Proszę Państwa  to zaplanowane bankructwo. Pan Waleński to gmina Pepowo obok jest wies Magdalenki   i kuzyn Krzysztof, obaj współpracowali z niejakim Przemysławem Kuźnickim z Magdalenek. wpiszcie sobie tego Pana w googla  to zobaczycie kto to jest poczytajcie sobie o nim. 

http://nowoczesnafarma.pl/Czekala-na-pieniadze-za-byki.html

http://nowoczesnafarma.pl/Rolnicy-czekaja-na-pieniadze--Przedsiebiorca-deklaruje--ze-ich-splaci.html

Teraz Pan Przemysław  prowadzi interesy  poprzez inne osoby reszte sobie dośpiewajcie.

masz jakies kontakty do osob poszkodowanych?

Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To najpierw piszesz zeby do zlodzieja nie oddawac a teraz sam oddajesz???? Zmienny jestes jak kobieta tylko zaraz sie nie obraź za to kobiete...

Wskaż 1 mój post w którym napisałem żeby tam nie oddawać....

Pisałem że z  kasą zalegają i żeby uważać. 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Wskaż 1 mój post w którym napisałem żeby tam nie oddawać....

Pisałem że z  kasą zalegają i żeby uważać. 

Nie chce mi sie szukac. Ale na to samo wychodzi co teraz piszesz zeby uwazac. 

Opublikowano
1 minutę temu, mlody43 napisał:

masz jakies kontakty do osob poszkodowanych?

Poszkodowanych której firmy Pana Kuźnickiego z Magdalenek???

1. PPhu Kinga Kuźnicka

2. K@k Sp. z oo

3. Hermes sp. zoo z Krotoszyna

.4 zakłady miesne hermes Sp zoo z Krotoszyna

5. pphu Waleński z Magdalenek

on co 2 lata zmienia firmy rejestruje na słupy i działa dalej

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Jesteś nowy i nie wiesz kto tu bronił tych złodziei. Już tydzień temu radziłem uważać na nich, bo planowali zrobić przekręt roku. Ich były naganiacz @TelefonyRadom nagle zamilkł a do końca przekonywał, że złodzieje placą.

Chyba 3 dni temu pisal cos ze ma sprzedac do kogos innego bo lepsza cene daje niz jego pracodawca. 

Opublikowano
3 minuty temu, artek27 napisał:

Chyba 3 dni temu pisal cos ze ma sprzedac do kogos innego bo lepsza cene daje niz jego pracodawca. 

I co w tym złego? Sołtys pisał że Biernacki to złodziej i oddał do niego bo dostał dobrą cene. 

Opublikowano
Przed chwilą, mlody43 napisał:

daj znac na priv moze uda sie to naglosnic

nie uda się 

Mam kolege który został przez drania wydymany  poszedł do redakcji WiesciRolniczych z Jarocina i Tygodnika Poradnika Rolniczego  w Poznaniu w lutym.  nawet mu dziennikarze gospodarstwo fotogrfowali i niema niczego i nie będzie.

Kuźnicki obecnie współpracuje w Emilią i Krzysztofem Waleńskim to siostra i szwagier Łukasza Rojdy lokalnego polityka z Miejskiej górki który ukręca łeb takim zapędą. Jeden dzienikarz mojemu kumplowi wprost powiedział ze gotowy artykuł wstrzymał naczelny  bo godzi to w polityke redakcji. 

Zresztą macie tu kolegę na forum Rojda1994  w dziale  w maszynach rolniczych. Mozna zapytać czemu jego siostra i szwagier nie płacą rolniką za dostarczone bydło

Opublikowano
52 minuty temu, kanalia36 napisał:

Kolego nie pisz gupot ze kasa na czas  rolnik  pod jarocina dostał kasę jak zainterweniował w redakcji Wieści Rolnicze z Jarocina w której się waleński Pięta promował. 

W każdym razie czy firma działa czy nie to radze tylko handlować za gotówkę.

Ja mam zawsze na czas..pisze co mnie dotyczy a nie innych

Opublikowano
54 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

I co w tym złego? Sołtys pisał że Biernacki to złodziej i oddał do niego bo dostał dobrą cene. 

Nie manipuluj faktami 

Nigdy ich nie nazwałem złodziejami!!!!

Nic mi nie ukradli 

Dla mnie to jedynie DZIADY 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Zrób to proszę a nie manipulujesz faktami...

Jutro mam kolejny odbiór od nich

Nie chce mi sie ponad 400 stron przegladac. Pisałes że nie płaca itp itd potem ze oddajesz do nich przez innego rolnika teraz oddajesz do nich bezposrednio ehhh...

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Coś z cen

W zeszły czwartek u Biernackich, waga żywa z domu ,mięcho u nich

Jałówki 
Żywa    mięso    klasa    cena
670-375,2 R+2 13.7
692-394.5 R 3 13.7
695-382.1 R+3 13.7
719-417.2 U +2 13.9
756-415.8 O2 +2 12.9
761-410.9 O3 +3 13
816-465.1 R+3 13.7
BYK
863-509.2 U1 +3 13.1
KROWA
751-383 O1 +2 10.8

BYK fuksem bo powyżej 510kg wbc cena krowy!!!!!!

Prosze. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

nie uda się 

Mam kolege który został przez drania wydymany  poszedł do redakcji WiesciRolniczych z Jarocina i Tygodnika Poradnika Rolniczego  w Poznaniu w lutym.  nawet mu dziennikarze gospodarstwo fotogrfowali i niema niczego i nie będzie.

Kuźnicki obecnie współpracuje w Emilią i Krzysztofem Waleńskim to siostra i szwagier Łukasza Rojdy lokalnego polityka z Miejskiej górki który ukręca łeb takim zapędą. Jeden dzienikarz mojemu kumplowi wprost powiedział ze gotowy artykuł wstrzymał naczelny  bo godzi to w polityke redakcji. 

Zresztą macie tu kolegę na forum Rojda1994  w dziale  w maszynach rolniczych. Mozna zapytać czemu jego siostra i szwagier nie płacą rolniką za dostarczone bydło

Piszesz że jesteś tu nowy A znasz kto ma jaki Nick i w jakim temacie się udziela . Dziwne to wszytko

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Piszesz że jesteś tu nowy A znasz kto ma jaki Nick i w jakim temacie się udziela . Dziwne to wszytko

Jakby to sołtys napisał manipulacja...

1 minutę temu, soltys48 napisał:

I co jest tam gdzieś słowo że oďaje bezpośrednio?

Sztuki wazone jak zwykle na gospodarstwie 

To pisz że oddajesz przez innego rolnika który ma inne ceny bo oddaje im duża ilość sztuk   bo tak robisz w h..ja innych użytkowników. 

Opublikowano

To ze Biernacki przeciaga to norma. Ja dostalem w kilku ratach kase, ale w 2 miesiace sie uwineli. Wole dostac  nawet po tym czasie jak dac handlarzynie i kasy w ogole nie widziec.

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie trzeba być zarejestrowanym, żeby móc czytać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v