Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, johny1991 napisał:

aż skarbówka upomni się o jakiś podatek..

A czmu ma sie upomniec o podatek?? Hahaha

31 minut temu, Optimus napisał:

Jarek nie ma problemu kup odemnie nawet dziś 😀

A ile masz sztuk? Podeslij foto na priv. Moge Ci dac po 600zł za sztuke jak masz kilka

Opublikowano
1 godzinę temu, lem1991 napisał:

Czemu ?. Jarek jest ryczałtowcem, a i tak pewnie przemieszcza bezpośrednio do nabywającego.

Ciekawe, po ile kupuje takie dwutygodniowe... szkoda, że ze mną nie rozmawia. :(

Przemieszczenie bezpośrednio do kupującego ma krótkie nogi.....

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

A czmu ma sie upomniec o podatek?? Hahaha

A ile masz sztuk? Podeslij foto na priv. Moge Ci dac po 600zł za sztuke jak masz kilka

bo na tym zarabiasz..kupujesz i sprzedajesz..a to jest handel..wiec podlega podatkowi dochodowemu. 

aby sprzedawać i nie było to uznane za handel.. zwierzę powinno przebywać u Ciebie..jesli chodzi o ciele to chyba min 3 miesiące 

Opublikowano
33 minuty temu, johny1991 napisał:

bo na tym zarabiasz..kupujesz i sprzedajesz..a to jest handel..wiec podlega podatkowi dochodowemu. 

aby sprzedawać i nie było to uznane za handel.. zwierzę powinno przebywać u Ciebie..jesli chodzi o ciele to chyba min 3 miesiące 

To jak mi sie krowa ocieli to co nie moge sprzedac???? hahahaha... Dobre masz swoje prawo:)

Opublikowano

Bylem kilka dni temu u znajomego pomoc mu w zaladunku bykow poszły 2 hfy jeden ok 700 kg drugi ponad 600 kg po 6 zl brutto jakas masakra i 3bykow MM powyzej 600 kg niskie ale ladnej budowy po 7 zl brutto poszly do Tarnowa

Opublikowano
6 minut temu, MariuszDe napisał:

Bylem kilka dni temu u znajomego pomoc mu w zaladunku bykow poszły 2 hfy jeden ok 700 kg drugi ponad 600 kg po 6 zl brutto jakas masakra i 3bykow MM powyzej 600 kg niskie ale ladnej budowy po 7 zl brutto poszly do Tarnowa

Ja się nie znam ale Sokołów raczej na wbc tylko.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tarnów jutro w nocy ruszają uboje dla pejsatych  

Więc 20 gr do góry.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, AdamRo napisał:

Ja się nie znam ale Sokołów raczej na wbc tylko.

Chyba tak ale od niego bral jakis lokalny odbiorca i zawozil do Tarnowa

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

To jak mi sie krowa ocieli to co nie moge sprzedac???? hahahaha... Dobre masz swoje prawo:)

krowa Ci się u sąsiada cieli? 

sam mówiłeś że kupujesz i sprzedajesz

Opublikowano
johny1991 napisał:

krowa Ci się u sąsiada cieli? 

sam mówiłeś że kupujesz i sprzedajesz

No kupuje i sprzedaje. I co mam VAT odprowadzać od tego? hahaha...

Partyzant85 napisał:

@JarekBazydlo - czyli lepszy mały handelek niż duży szpadelek ? :D

Żeby z tego wyżyć trzeba byłoby strasznie dużo tego przewalac. A tak to jest na waciki dla żony;)

Opublikowano

Tylko to mu zostaje. Bydło jest tatusia to chociaż sobie pohandluje.

E ty naganiacz, oj nie przepraszam menagier do spraw handlu @TelefonyRadom nie raczyłeś poinformować publicznie kolegów, żeby nie oddawali bydła twojemu byłemu już pracodawcy co "Wali w Pięty", że chce zrobić numer roku i nabrać bydła nie płacąc przy tym? Ktoś tam coś napomknął, ale wprost jeden drugiego nie ostrzega, że są niewypłacalni.

Opublikowano
Thomas2135 napisał:

E ty naganiacz, oj nie przepraszam menagier do spraw handlu @TelefonyRadom nie raczyłeś poinformować publicznie kolegów, żeby nie oddawali bydła twojemu byłemu już pracodawcy co "Wali w Pięty", że chce zrobić numer roku i nabrać bydła nie płacąc przy tym? Ktoś tam coś napomknął, ale wprost jeden drugiego nie ostrzega, że są niewypłacalni.

Hahaha... śmieszny jesteś;) Nadal zazdrość boli:) Co poradzi.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

No kupuje i sprzedaje. I co mam VAT odprowadzać od tego? hahaha...

Żeby z tego wyżyć trzeba byłoby strasznie dużo tego przewalac. A tak to jest na waciki dla żony;)

vat a podatek dochodowy to co innego..kupujac ziemię też musisz czekać 5 lat od zakupu jeśli chcesz sprzedać aby nie płacić podatku..od takiego handlu jaki prowadzisz względem prawa napewno  należy odprowadzić podatek...

jeżeli robisz to sporadycznie to pewnie przejdzie..a jeśli będzie regularnie to wkoncu ktoś się zainteresuje

Edytowane przez johny1991
Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał:

No wez no jeszcze na jakieś perfumy dorzuć sknerusie :D

Opublikowano

Jarek odnośnie handlu to tak vatu Ci nie naliczą a inspekcja sama może przeprowadzic kontrole jak masz za dużą rotacje stada na siedzibie wj***ą Ci mandat a pózniej Inspekcja weterynaryjna może Ci zablokowac stado i do puki nie załatwisz nr siedziby na handel to nie bedziesz mógł nic sprzeedać.

Opublikowano
24 minuty temu, Thomas2135 napisał:

@AdamRo chyba prorokiem jesteś 

Opublikowano

Jeszcze jakbyś napisał od którego roku masz burdel na siebie to byłoby cacy, bo w 2017 nie było Cię na liście beneficjentów do dopłat. Czyżbyś miał tylko bydło i ani hektara na siebie z tatusiem tylko umowę na korzystanie z budynków? 

Opublikowano

Tak, tak a chłopczyka to sobie zrób, a ja jestem od ciebie starszy gilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v