Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No naprawdę żeby takie podteksty tu robić i wklejac takie coś to trzeba mieć zryty beret... widać gdzie wlazi i czego szuka... hehe 

Opublikowano (edytowane)

15 minut temu, ogarek napisał:

No naprawdę żeby takie podteksty tu robić i wklejac takie coś to trzeba mieć zryty beret... widać gdzie wlazi i czego szuka... hehe 

Jarek jak nie twoja rodzina to w czym problem Chcesz to mogę ja usunąć

Widać że jesteś bez winy to pierwszy możesz rzucić we mnie kamieniem 

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
18 godzin temu, Matixd napisał:

Jak myślicie ruszy się coś do końca maja z cena ?

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci-branzowe-bydlo/ceny-bydla-nadal-spadaja-podwyzek-nie-widac/?fbclid=IwAR2MHz0vIoOzvl7oCbrKSx5OLVIoAhsFt3a8cpzzFFYaBZuSdABXETZ3CCQ

"topagrar"

Opublikowano
25 minut temu, marijusz napisał:

Jarek jak nie twoja rodzina to w czym problem Chcesz to mogę ja usunąć

Widać że jesteś bez winy to pierwszy możesz rzucić we mnie kamieniem 

Wyszukaj zdjęcie w Google i znajdziesz swoją Marlene, ale żeś naiwny 😊

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Wchodzi na "dziolchy" to wyskakuja "dziolchy " xd

Opublikowano

A hoduje ktoś z was highlandery?coraz więcej jest na olx.jest na to zbyt i jak to wygląda cenowo?

Kurde każdy pisze zeby żucać opas ale z dnia na dzień to troche ciężko.a po zatym jak wszyscy pojdą na etat to kto będzie ten naród żywił...

Co za czasy.w mojej wsi są sady owoce,warzywa i duży świniarz.i każdy narzeka ze dokłada a świniarz zbankrutował.

Nasi dziadkowie,którzy walczyli za ojczyznę i gineli w wojnie gdyby wstali z grobu umarli by ponownie tylko że ze wstydu widząc jak ci z ktorymi walczyli niszczą nas bez walki

A może protestujmy?

Opublikowano

Witam Mam problem z o pasami HF w początkowej fazie wzrostu rosną jak głupie wysokie Wielkie to znaczy do wagi 500 600 kg a później dostają w nogi albo przednie albo tylne nie wiem czy to jakieś zapalenie i chudną Czy ma ktoś jakąś radę lub pomysł co to takiego

Opublikowano
21 minut temu, zkordalski napisał:

kwasica ? 

Czemu akurat uhf u mieszanych się to nie zdarza ani u mięsnych ani u jałówek w paszczy mam przecież drożdże witaminy fosforan jednowapniowy gdzie tkwi problem dodam że bydło na uwięzi

Opublikowano
17 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Mówie o wcześniejszych latach. 

Porównywalna była wtedy cena środków do produkcji?

11 godzin temu, danielek24 napisał:

A hoduje ktoś z was highlandery?coraz więcej jest na olx.jest na to zbyt i jak to wygląda cenowo?

Kurde każdy pisze zeby żucać opas ale z dnia na dzień to troche ciężko.a po zatym jak wszyscy pojdą na etat to kto będzie ten naród żywił...

Co za czasy.w mojej wsi są sady owoce,warzywa i duży świniarz.i każdy narzeka ze dokłada a świniarz zbankrutował.

Nasi dziadkowie,którzy walczyli za ojczyznę i gineli w wojnie gdyby wstali z grobu umarli by ponownie tylko że ze wstydu widząc jak ci z ktorymi walczyli niszczą nas bez walki

A może protestujmy?

@extrabyk ma to bydło 

Opublikowano
nexeqadore napisał:

27 minut temu, kazik6   No możliwe ale dlaczego tylko uhf to się dzieje

hf to jest najdelikatniejsza rasa bydla zawsze pierwszy zachoruje czy polamie sie . sasiad sprzedl ładnie sima po 7.90 brutto

Opublikowano
12 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Przyjechał handlarz, powiedział że potaniało a Ty mu uwierzyłeś?

Mniej wiecej sie orientuje w cenie bo sprzedaje byki co miesiąc i wycenia zawsze co najmniej dwóch czy mu uwierzyłem czy nie nie ma znaczenia i tak bym sprzedał kwestia tylko kumu.

Opublikowano

sprrzedana jalówka w klasie  R bardzo ładna po 7,5 zł brutto waga 652 kg Propozycja za byki MM 7 ZŁ brutto nie do przyjęcia dla mnie Niby  ze następny tydzień przyniesie podwyżki na byka 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v