Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, bobienko napisał:

Pierdolenie jak zwykle,po 9 bee ale po 7 cacy

Hf 734,735,746,766.O kl po 12,64 netto 

To te z galerii sprzedałeś?

Opublikowano
18 minut temu, Ursus932 napisał:

To te z galerii sprzedałeś?

Nie,tych nie miałem.zdjęcie bym wstawił ale mi już załączników nie chce dodawać 

10 minut temu, AdamRo napisał:

Dostałeś bardzo dobrą cenę. Jakie wyboje ?

52-56

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mickas092 napisał:

Wystarczy fi 60-61 i ścianka 3mm. Aby spawacz był dobry żeby to pospawać a nie posmarkać. 

Oj żebyś się nie przeliczył ;) u mnie 70tki wyginały 

52 minuty temu, soltys48 napisał:

Panowie oddawał ktoś ostatnio krowy do OSI?

Ja oddaje tam wszystko 

2 tygodnie temu krowy były droższe niż przed aferą 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

to prawda  że byk niechciany i cena w dół ??

W tym roku juz pare tygodni bylo takich, ze zaklad wymagal, ze polowa transportu byka druga polowa zenskie. W tym tygodniu zaden zaklad mi takich warunkow nie stawial no ale jak pisze, w tym roku sie pare razy juz to zdarzylo.

Opublikowano (edytowane)

Nedza

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Tylko że dobpol rżnie na wadze ile wlezie. Powiedz im, że masz wagę to zobaczysz, czy wogóle będą chcieli przyjechać

Opublikowano

oj jojoj tego to ci nie powiem bo ostatni raz krowa była sprzedawana jeszcze w zeszłym roku i nie pamiętam ... ale ogólnie jeszcze kilka osób pisało na forum że krowy to akurat u nich dobre wychodzą

Opublikowano

Wczoraj sprzedany do lokalnej masarni byk MM (ładny, jak LM) 670kg x 8,2zł. Waga i cena brutto.

Z ciekawości po zważeniu półtusz wybicie wyszło 60%.

Jaką obecnie mógłbym dostać cenę na WBC?

Opublikowano
29 minut temu, koordynator napisał:

Wczoraj sprzedany do lokalnej masarni byk MM (ładny, jak LM) 670kg x 8,2zł. Waga i cena brutto.

Z ciekawości po zważeniu półtusz wybicie wyszło 60%.

Jaką obecnie mógłbym dostać cenę na WBC?

13.50-13.70 plus vat

Opublikowano

W górę czy w dół? 

Jeździłem trochę za jalowkami mleczaki, hf i mieszańce 200kg+ po 2tys cenią chłopy. Za byle biedę 3tyg 50kg po 700zl. Nic dobrego się nie trafia

Czy do przewozu bydła muszę mieć jakieś specjalne uprawnienia, pozwolenia? Chcę kupić przyczepę koniare natandemie do auta i wtedy to raczej pewne, że prędzej czy później itd czy kto inny do kontroli zatrzyma...

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Od przyszłego tygodnia się zacznie.

Obniżki???? 

34 minuty temu, pedro2 napisał:

W górę czy w dół? 

Jeździłem trochę za jalowkami mleczaki, hf i mieszańce 200kg+ po 2tys cenią chłopy. Za byle biedę 3tyg 50kg po 700zl. Nic dobrego się nie trafia

Czy do przewozu bydła muszę mieć jakieś specjalne uprawnienia, pozwolenia? Chcę kupić przyczepę koniare natandemie do auta i wtedy to raczej pewne, że prędzej czy później itd czy kto inny do kontroli zatrzyma...

Znajomy chce kupić byczki to do połowy  handlarzy z olx dzonił i tylko obietnice że cielaki będą a żaden nie dojeżdża ,Taki bum.... k**wa dopłaty robią swoje

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

oj jojoj tego to ci nie powiem bo ostatni raz krowa była sprzedawana jeszcze w zeszłym roku i nie pamiętam ... ale ogólnie jeszcze kilka osób pisało na forum że krowy to akurat u nich dobre wychodzą

dobrze po chuju....wybicia niższe o 4-5% niż u biernackich

5 godzin temu, pedro2 napisał:

W górę czy w dół? 

Jeśli wozisz powyżej 65Km to musisz mieć uprawnienia na przewóz zwierząt plus praktycznie w każdym wypadku pojazd do przewozu zwierząt odebrany przez weterynarię.Temat był już poruszany wielokrotnie.Jak chcesz wiecej szczegółowych info zapraszam priv

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

dobrze po chuju....wybicia niższe o 4-5% niż u biernackich

Jeśli wozisz powyżej 65Km to musisz mieć uprawnienia na przewóz zwierząt plus praktycznie w każdym wypadku pojazd do przewozu zwierząt odebrany przez weterynarię.Temat był już poruszany wielokrotnie.Jak chcesz wiecej szczegółowych info zapraszam priv

A co mi grozi jeśli złapią mnie pojazdem bez niezbednych dokumentów?? Zastanawiam się czy nie wybrać się busem w dalszą drogę po cielaki... tylko co będzie gdy ktoś się przyczepi??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v