Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamilek1 napisał:

pytam, bo nick radom i dlatego

Ja nie ogarniam, czy to telefony radom, czy może Zbigniew radom, a może Adrian Budziński?  Może to i ze mną coś nie tak 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, reno82 napisał:

Orientujecie się jak teraz płacą za czysto rasowe byki 700-800kg ? mazowieckie

Czystorasowe hfy, czy jersey'e ,a może limousine czy simentale? Bo to troszkę różnica.

• Like 1
Opublikowano

Chłopaki pytałem w innym temacie ale do tej pory bez odzewu więc napiszę tutaj, bo i tak często się odbiega od tematu ceny... Z jakich rur zrobić wygrodzenie dla opasów żeby było w miarę trwałe? Ma mieć długość 4m bez żadnej podpory ani mocowania ponieważ będzie ono pełnić rolę bramy do wyrzucania obornika. Chodzi głównie o średnicę i ściankę. 

Opublikowano
7 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Chłopaki pytałem w innym temacie ale do tej pory bez odzewu więc napiszę tutaj, bo i tak często się odbiega od tematu ceny... Z jakich rur zrobić wygrodzenie dla opasów żeby było w miarę trwałe? Ma mieć długość 4m bez żadnej podpory ani mocowania ponieważ będzie ono pełnić rolę bramy do wyrzucania obornika. Chodzi głównie o średnicę i ściankę. 

Zrób z bariery drogowej ma 4.20 długości i 30 cm szerokości żadna rura tyle nie wytrzyma co ona... A Na złomie kupisz ja za 80 zł za sztuke

Opublikowano
11 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Jedź na złom i poszukaj bram z ogrodzenia.ja co raz jeżdżę i ostatnio bramę 2szkrzydła po 2.10 z grubościennej rury po 1,8 za kg i bez roboty.

Opublikowano (edytowane)

ja mam pierwsza bariera 50cm od podłoża później bariera 30cm przerwa 40 cm i druga bariera... całkowita wysokość 150cm u mnie wystarczająca (nie wyskakują ). 

a bariery jak nie znajdziesz na złomie to poszukaj na olx często się pojawiają wpisuj bariera drogowa albo energochłonna 

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano

Kolego a jakie masz to koryto i jak je mocujesz żeby nie wywaliło a później demontuje szybko do zrywania parkietu? Mam podobną sytuację i problem z korytem wlasnie

Opublikowano
2 godziny temu, flakns napisał:

Kolego a jakie masz to koryto i jak je mocujesz żeby nie wywaliło a później demontuje szybko do zrywania parkietu? Mam podobną sytuację i problem z korytem wlasnie

Mam w planach zrobić z beczki na wodę stalowej długości jest chyba 3,8 m średnicy jakieś 70 cm przeciąć na pół nogi krzyżowe w 3 miejscach jakieś mocowanie do rury albo bariery na śruby zrobić i ma być. Ewentualnie może jeszcze jakieś mocowanie do posadzki o ile będzie konieczne się wymyśli. 

Opublikowano
3 minuty temu, Karollorak93 napisał:

Mam w planach zrobić z beczki na wodę stalowej długości jest chyba 3,8 m średnicy jakieś 70 cm przeciąć na pół nogi krzyżowe w 3 miejscach jakieś mocowanie do rury albo bariery na śruby zrobić i ma być. Ewentualnie może jeszcze jakieś mocowanie do posadzki o ile będzie konieczne się wymyśli. 

tu ceny bydla jak umiesz czytac

Opublikowano
23 godziny temu, Karollorak93 napisał:

57 ścianka 5-7 

Opublikowano
11 minut temu, mickas092 napisał:

Wystarczy fi 60-61 i ścianka 3mm. Aby spawacz był dobry żeby to pospawać a nie posmarkać. 

Na 4 metrach długości nie wystarczy za ciekaw rura i ścianka... U mnie są takie ale słupek co 2 metry i przy jedzeniu jak Napieraja to i tak się odksztalcily A gdzie na 4 metrach niema opcji żeby to wytrzymalo

Opublikowano

Pierdolenie jak zwykle,po 9 bee ale po 7 cacy

Hf 734,735,746,766.O kl po 12,64 netto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v