Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
45 minut temu, Rolnik7343 napisał:

grube łańcuchy i zamiast tego kretlika wstaw taką szekle
https://muntech24.pl/pl/p/Szekla-prosta-18-mm/170

przecież on sie nie kręci sie do okoła koryta i nie musi sie łańcuch kręcić

własnie że kreci głową (łańcuchem w około szyji) po nocy pewnie utylizacja by go musiała zabrać

1 minutę temu, lukaszwlkp napisał:

Abp Pniewy jałówkę bierze do 36 mięsiecy

brać bierze ale płaci jak za krowę Do 30 mies ,jest u nich jałówka

Opublikowano

dziś listonosz w woj.lubelskiem roznosił afisz skupu bydła rzeżnego firmy F.H.U. Mar-pol mariusz kijowski 36-245 Nozdrzec sprzedawał ktoś do tej firmy

Opublikowano
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Koledzy co powiecie na takiego handlarza Maciej Zagłoba się nazywa, kiedyś to rąbał  na wadze, nie wiem teraz, za byki proponował za mm 8 zł a hf 7.30 brutto 

Z Przasnysza? 

Opublikowano

Zagroba nie Zagłoba. @mazowszakmu sprzedaje czy tak jego synowi.  Nie sprzedawałem mu, bo jak zadzwoniłem to akurat byki potaniały. Gotówką też nie chciał płacić. Polecił mi go człowiek który kupił ode mnie byczki ze 3 lata temu. Niby dobrze płacił. Więcej nie dzwoniłem. 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

no jasne ...i jeszcze zamiast byków w kojcach jednorożce trzymam a w oborze zamiast krów hipopotamy

Wyobraznia ponosi widze radze zmniejszyc ilosc zarzywanych lekow ale nie odstawiac calkowicie. W OSI po 14 zl placa?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Zadzwoń i zapytaj się o ceny 

Ceny to jedno, a wypłacalność to już zupełnie inna kwestia.

Co do F.H.U. Mar-pol się nie wypowiem bo nic na ich temat nie słyszałem, a też jestem z lubelskiego.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

cena taka jak była wcześniej czyli 11-14zł byki

U nas nikt im nie daje bo raz dobrze zaplaca a za drugim razem cie opier.. Chcialem im dac ale mam wielkie watpliwosci po historiach o tym zakladzie . Zywa masz gwarantowana oddajac do nich?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Tak z Przasnysz a 

Mnie  oszukał przy pierwszej współpracy więc handlu z nim nie ma. 

Edytowane przez mk9422
Opublikowano

wage żywą ? odemnie jadą najpierw do skupu który firma ma około 10km ode mnie i tak zawsze są ważone każda sztuka po kolei ... z samochodu wchodzi na wage i z wagi do kojca ... zawsze ktoś jedzie do ważenia żeby od razu wiedzieć ile ważyła każda sztuka
no i tez od razu po ważeniu idzie sie do biura i ustala sie cene za kilogram

8 minut temu, skorpion2021 napisał:

U nas nikt im nie daje bo raz dobrze zaplaca a za drugim razem cie opier.. Chcialem im dac ale mam wielkie watpliwosci po historiach o tym zakladzie . Zywa masz gwarantowana oddajac do nich?

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

wage żywą ? odemnie jadą najpierw do skupu który firma ma około 10km ode mnie i tak zawsze są ważone każda sztuka po kolei ... z samochodu wchodzi na wage i z wagi do kojca ... zawsze ktoś jedzie do ważenia żeby od razu wiedzieć ile ważyła każda sztuka
no i tez od razu po ważeniu idzie sie do biura i ustala sie cene za kilogram

Na WBC wychodzisz lepiej niż ci proponują na żywą?

15 godzin temu, iwik073 napisał:

okolice krotoszyna chwaliszew

Z kim najlepiej sie kontaktować kto wycenie u nich bydło??

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik7343 napisał:

tak przed ubojem cena za kg ;) ogólnie byki wychodzą 13-14zł za kg

i ze skupu bydło jedzie jeszcze koło 250km do ubojni

a u nas najpierw ubijają i potem ci mówią jaki się wybiło i za ile wiec całkiem inna bajka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v