Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, skorpion2021 napisał:

W jaki sposób w takim czasie?

no chyba rocznej nie pokryje tylko z 1,5roku + 9 miesięcy.

Opublikowano (edytowane)

Po raz mniejsza urośnie bo w laktacji to wielkie obciążenie dla organizmu po dwa ciężej się cieli.jak temat mówi "ceny bydła" a krowy to nie bydło.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

Po raz mniejsza urośnie bo w laktacji to wielkie obciążenie dla organizmu po dwa ciężej się cieli.

Piszesz że do 2,5 roku niema kasy z jałówki czyli jak sie wyciela w wieku 2 lat to zostaje ci pół roku policz mi jak w tym czasie wraca swój odchów koszty inseminacji itp w pół roku. Trzeba dużo więcej czasu na to trzeba niż 2,5 

Opublikowano

Wyciela mi się w wieku 2,5 roku i do tego czasu niema z tego kasy pomotałeś się z kimś innym.

Opublikowano

Ja akurat nie mam no raz na 3 lata jakaś sztuka puidzie za 500.

Opublikowano

u mnie cena na dziś taka jak tydzień temu bez zmian , :/ 

dobrze, że w ch*j mam żarcia dla bydlaków to się przeczeka

codziennie widze jak  przez wioske kursuje mniejsza/większa ciężarówka z belami siana wiec ludzie pewnie na zaś kupują  już 

Opublikowano
6 minut temu, skorpion2021 napisał:

Jak byś nie miał to by poszła za 3000 a nie za 500

No tak ale u innych idzie co parę miesięcy.

Opublikowano
12 minut temu, michalcium napisał:

Oczywiście za 500 w pełnym legalu zapomniałeś dodać:)

Oczywiście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v