Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
42 minuty temu, Gigus napisał:

I ciebie to śmieszy? Nie masz do sprzedania teraz bydła? Myślisz że nie stracisz przez ta aferę? Sory dobrze mieć poczucie chumoru (czołgi teraz Ślimaki) Ale nikt nas nie obroni jak sami nie pokażemy swojego zaniedowolenia z tej sytuacji. 

Jakbym tylko płakał patrząc  na złą koniunkturę w rolnictwie to bym już dawno branże zmienił... Głowa do góry to musi przeminac 

• Like 1
Opublikowano

Taaa , przeminie . prędzej życie , niż te złe koniunktury ... :S

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Niezadowolony to se możesz być w domu z kobity

a tego i tak nie zmienimy jedyne wyjście to wstrzymać się ze sprzedażą 

ja w marcu sprzedaje bo jak sie wstrzymam ze sprzedażą to i bym musiał sie wstrzymam z "inwestycją" ;) 

Opublikowano

w foodworks'ie tylko byki poszły w dół

wczoraj u sąsiada byli po krowe a później ja u niego byłem to od razu sie pytałem czy po leżaka byli :D

10 minut temu, nikolas29 napisał:

jaka??

mniej wiesz lepiej śpisz :D

Opublikowano
13 godzin temu, Gringo1 napisał:

Krowiarzom podłożyć by jeszcze świnie bo to przez te wypasione krowy taki zamęt jak wszyscy to wszyscy niech dostaną po d*pie świniarze opasy i mleko też

Jasne powybijajmy się nawzajem. Truskawka płaciła w tym roku to tych plantatorów pierwszych?? Potem krowiaży? Kogo trzeciego?    Albo cała branża zacznie mówić jednym głosem albo nic się nie zmieni.   Tak na marginesie co roku jest jakaś afera, choroba, problem skali krajowe który manipuluje cenami na runku i żadna władza nie reguluje tych patologii na przyszłość.. jedna afera przykrywa drugą i tak w koło ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, damian007 napisał:

Jasne powybijajmy się nawzajem. Truskawka płaciła w tym roku to tych plantatorów pierwszych?? Potem krowiaży? Kogo trzeciego?    Albo cała branża zacznie mówić jednym głosem albo nic się nie zmieni.   Tak na marginesie co roku jest jakaś afera, choroba, problem skali krajowe który manipuluje cenami na runku i żadna władza nie reguluje tych patologii na przyszłość.. jedna afera przykrywa drugą i tak w koło ...

Oczywiście masz racje, ale ludzie i tak zrobią po swojemu. Ktoś się zaraz znajdzie kto nawciska prętów do kukurydzy, wleje coś co kiszonki czy z czysto obywatelskiego obowiązku napisze jakiś donosik. 

Opublikowano

Ja  w październiku miałem do sprzedania 7 bysiow przez zawirowania na rynku przetrzymalem do grudnia i wziąłem tyle co przed zawirowaniami ale jaka fajna średnią wagę miałem (930 brutto) i teraz też tak zrobię.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jakbym z tego powodu miał byki sprzedać to nic by mi nie zostało 

Tak Cię nienawidza?🤔

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Jakbym z tego powodu miał byki sprzedać to nic by mi nie zostało 

Jałówki by zostały

Opublikowano

Mamy zastój na rynku to może by tak każdy hodowca poszedł do sklepu kupił kilogram czy dwa wołowiny poczekał te kilka dni aż się popsuje, jak zacznie już tak konkretnie śmierdzieć to zapakować i wysłać paczką poleconą  do TVN z dopiskiem "zwrot padliny", jak dostaną kilka tysięcy paczek dziennie takiego mięsa to się zastanowią co robią, zobaczą jak śmierdzi padlina,Szukają po całym świecie naszego mięsa to my im to mięso zwrócimy a i rynek się trochę ożywi,   

Opublikowano

Zazdrość i tym podobne była i będzie. Ale co innego pręty w kukurydzy wybite szyby w samochodzie bo tego nazwać z kulturą nie można a co innego brak jakichkolwiek działań gdy towar obywateli traci na wartości potężne pieniądze. Jedna i druga sytuacja nie do zaakceptowania tyle że ta drugą do znudzenia walcowana i nic..

Opublikowano
Przed chwilą, daanny napisał:

Mamy zastój na rynku to może by tak każdy hodowca poszedł do sklepu kupił kilogram czy dwa wołowiny poczekał te kilka dni aż się popsuje, jak zacznie już tak konkretnie śmierdzieć to zapakować i wysłać paczką poleconą  do TVN z dopiskiem "zwrot padliny", jak dostaną kilka tysięcy paczek dziennie takiego mięsa to się zastanowią co robią, zobaczą jak śmierdzi padlina,Szukają po całym świecie naszego mięsa to my im to mięso zwrócimy a i rynek się trochę ożywi,   

Można też jakiegoś cielaka odkopać 😛

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Berthold napisał:

Panowie jest rozwiązanie naszego problemu... Nie przejmujmy się zła sytuacją na rynku żywca, nadchodzi nowa era https://polishsnailholding.com/o-firmie/polish-snail-holding?gclid=EAIaIQobChMI0ebo3vOj4AIVDICyCh0fSwAfEAEYASAAEgIEJvD_BwE  😁😎😉

Kolego ..goście  z linku ,który wkleiłeś wy...ają Cię bez mydła .Znam cały temat od podszewki .To jest bujda na resorach .Poczytaj sobie ,co na forach ludzie piszą ile utopili kasy i stracili 

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v