Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przemekhodowca napisał:

propozycja hf 6 .50 limuze  7.20 cenny w netto w miesiąc o złotówke bez jaj. 7.00 za lipnego hf dostałem tydzień temu.

Opublikowano
11 minut temu, przemekhodowca napisał:

propozycja hf 6 .50 limuze  7.20 cenny w netto w miesiąc o złotówke

7,20 to chyba mieszańce

Opublikowano

no to handlarze teraz nowe domy popostawiają sobie. Jak sie zastanowiano nad ubojem rytualnym czy wprowadzić na nowo to jeden handlarz z południa wielkop;olski puscił info ze to wchodzi za 3 miesiące to potem się chwalił ze przez 3 miesiace zarobił wiecej jak za poprzednie 2 lata. Teraz ubojnia obnizy cene 50 gr a handlarze bedą kupować 1zł nizej 

Opublikowano

ciekawi mnie ile te dzienikarze dostali kaski za ten reportaż albo takie imbecyle ze za free, dołować praktycznie jedyną gałąź jako takiego zysku wielu gospodarstw. 

Szkoda słów. Miesą z padłych krów!!! używają słów zapewne których nie znają. Leżak = padłe? 

Zawsze jest tak i w każdej dziedzinie że co dobre, pomoc drugiej osobie szybko się zapomina natomiast zło, krzywde, gafe pamięta się bardzo długo.

Opublikowano (edytowane)

@janczar810 to musiałabyć tłusta sumka .zeby na operację plastyczną wystarczyło inconajmniej 3 letni pobyt zagranica.ktoś nie wytrzyma i zabije gnoja

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Niemieckie warzywa polewane sikami i gównem z hoteli

Opublikowano

Witam wszystkich! Jestem tu nowy. Ale to co robi z nami zachód to kpina. W tym tyg sprzedawalem 2 byki mm waga po 800 kg, cena miała być 8,2-8,3; wiek 26,28 m-cy. Przez reportaż tvniemcy cena ok 40gr w dół za ponad 2 letnia pracę. Germanskie ścierwo przez 30 min potrafią zmienić  cenę bydla w PL!! Mieszkam przy granicy z Niemcami przejście graniczne Świecko, 2 lata temu nie wierzyłem gebelsowi który kupuję ode mnie siano, że Polska będzie drugą Hiszpanią jeśli chodzi o trzode. Jeśli będę miał możliwość  to nagram rozmowę z jedynym z nich. Wszyscy powinnyśmy trzymać się razem, a nie robic gówno burze na forum i walczyć bo obawiam się ze będzie gorzej.

Opublikowano

Lokalna ferma trzody chlewnej `[13 tyś szt] lada dzień wstawia 2000 opasów,trzodziarze tacy do 500 szt też skasowali w to miejsce wstawiają też opasy tak ok 100 szt,kolejni ktorzy nie mają za co idą w nakladczy chów opasów.

Opublikowano

Czyli już po bydle mięsnym. Jeszcze tylko krowiarze do kolekcji i rolnictwo na łopatkach...

Opublikowano

kolego nie tak szybko 

bo ktoś kto chodował świnie tak szybko sie nie przestawi na bydło i to jeszcze na duże ilości 

inne budynki zasiewy maszyny itp 

dodatkowo inne żywienie choroby i cała technologia 

tym bardziej że na dużą skale to duże ryzyko i z wysokiej górki bardziej boli 

tak że z tymi wielkimi fermami tak na dystans 

 

Opublikowano

Dawniej były wojny ze szwabami teraz bez wojen nas powoli wyniszczą swoją j**aną polityką pchają swój syf do nas do swoich sklepików co powystawiali lider szajsy i inne a nasze ekologiczne idzie do nich po h*j wogule polska weszła do tej hujni jełuropejskiej która narzuca nam jakieś śmieszne przepisy nie mówiąc już o cenach maszyn które poszybowały w góre przez prow każdy ucieszony że dostał pare groszy zwrotu jak i tak w przeciągu dłuższego czasu wyciągną to od niego

Opublikowano

a jeżeli chodzi o tuczniki to dania cały czas stawia i modernizuje chlewnie i to na potęge ( mam brata pracuje w duńskiej firmie co stawia takie budynki) 

norwegia znowu stawia na bydło mięsne ( ale nie ma wpływy na polske bo prawie nic nie importuje i nie eksportuje ) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048



    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v