Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, PrzemekSokolow napisał:

Zapomniałeś dodać że zwiekszyli potrącenia dla osób będących na wypowiedzeniu z 9 do 20 groszy. 

pier**lić wyzyskiwaczy, jakoś inni potrafią sprzedać swój ser a oni ciągle płaczą. Albo są tacy nieudolni albo dymają nas i mają ogromną marżę. Pozdrawiam wszystkich którzy postanowili skończyć z nimi. Ja swoje też zapłacę baj baj bajko

tak samo w lacpolu potrącenia kto jest na wypowiedzeniu 9 gr 

Opublikowano (edytowane)

podobno jest to niezgodne z prawem tylko trzeba na drogę sądową aby wygrac

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano
vodz napisał:

A to gdzie się dostawcy przenoszą z tego spomleku?

byle jak najdalej nie podoba mi się ich polityka zabrałem się z stamtąd naście lat temu i widzę że dobrze zrobiłem sąsiedzi też powoli się wykruszają a pomyśleć że kiedyś zbierali z całej gminy

Opublikowano

Rozumiem.

W zeszłym roku na zebraniu z prezesem, pan prezes Ganko mówił, że obawia się trochę konkurencji ze strony spomleku, ale wychodzi na to, że trochę niepotrzebnie.

Opublikowano

Potwierdzam. To jest lyder, nie to co Mlekpol. Grzesiu wyjaśnisz kiepską pozycję Twojej ulubionej spółdzielni? Jakaś stagnacja nastała.

SM MLEKOVITA,Cena mleka za m-c styczen 2020, Jednostka tluszczu: bylo 0,10 zl, bedzie 0,11 zl , Pozostale skladniki bez zmian

Parametry za drugą połowę bez znaczących spadków. Tłuszcz w góre z 4,37 na 4,42 a białko nieznacznie niżej z 3,68 na 3,66. I tak za te 0,06 nie zapłacą.

Opublikowano

Chyba tak. Dam znać ile wyszło jak odbiorę fakturę po 7 stycznia.

Opublikowano
29 minut temu, greg1985 napisał:

I tak pewnie mlekpol przebije w styczniu mlekowite w cenie😁.

Ale tego dowiemy się dokładnie pod koniec stycznia

Myślisz że Mlekpol cos w styczniu podniesie? Niby z jakiej okazji? 

Napewno zabierze te 10gr co dał za grudzień czyli wyjdzie ok 1,50zl i ja bym się cieszył jak by chociaż taka cena się utrzymała do wiosny

Opublikowano
2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Potwierdzam. To jest lyder, nie to co Mlekpol. Grzesiu wyjaśnisz kiepską pozycję Twojej ulubionej spółdzielni? Jakaś stagnacja nastała.

SM MLEKOVITA,Cena mleka za m-c styczen 2020, Jednostka tluszczu: bylo 0,10 zl, bedzie 0,11 zl , Pozostale skladniki bez zmian

Parametry za drugą połowę bez znaczących spadków. Tłuszcz w góre z 4,37 na 4,42 a białko nieznacznie niżej z 3,68 na 3,66. I tak za te 0,06 nie zapłacą.

Zapłacą , mi zapłacili wcześniej  za cały  tł 4.55 a jest tylko do 4.5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v