Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, arofarmer napisał:

270 netto za Claas Arion 440 to dobra cena? Pakiet CIS, miękka oś i kabina pluz tuz fabryczny i kilka małych dupereli

Mógłbyś napisać co i za ile z tego co wymieniłeś ??

Opublikowano

Deutz Fahr 5090 G GS 3 cylindry 2.9l moc 84 km   skrzynia  16+16 Hi-Lo  z dwoma półbiegami ,rewers elektrohydrauliczny z regulacją - funkcją StopGo, + dodatkowe wyposażenie do niego o wartości  50173 zł brutto . Cena  cennikowa ciągnika z wyposażeniem dodatkowym   294152 brutto  , oferowana 217152 brutto .Czy to dobra cena jak za ten ciągnik ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Shaun napisał:

Mógłbyś napisać co i za ile z tego co wymieniłeś ??

Pisze orientacyjnie

Kabina miękka 6 tys
Oś 16tys
TUZ przedni 10 tys
W cenie jeszcze jest wliczony obciążnik 800kg ale nie wiem w jakiej cenie

Reszta jest w pakiecie CIS ujęta

Opublikowano

Tak jak w styczniu napisałem ze jak będę u dealera to się dowiem paru rzeczy:)

Byłem i mam taka ofertę:

JD 5090M full opcja bez: ehr, przedniego tuza-womu, obciążników, biegów pełzających. - 180tys netto

Tak w tej cenie jest wszystko oprócz tego czyli m.in. 3pary wyjść , 3 prędkości wałka , pneumatyka, zaczepy, grzany fotel, full świateł , skrzynia 32/16 itp.

I teraz tur:

32tys netto

RAZEM: 212tys netto

6095MC - bez większych szczegółów ale w podstawie bez tls'a i ogólnie PODSTAWA cena: 230tys netto

5090R - tez bez tls'a w podstawie cena: 240tys netto.

Wiem ze powiecie ze podstawa w MC i Rce to full w mojej 5M ale to nie jest do końca prawda, bo w tych podstawach MC i R kilku rzeczy brakuje .

Ale cena 5R mnie po prostu rozwala tyle kasy za 90KM ciągnik? on jest ze złota? ma przełączniki wysadzane brylantami?

Opublikowano

Fendt 310 wersja profi plus, przedni tuz, pompa 110 litrów, 3 zawory hydrauliczne,isobus , klima automatyczna, pneumatyczna amortyzacja kabiny,wszystkie możliwe światła nie ledowe, amortyzowana ośka, zaczep  automatyczny,  zaczep dolny, błotniki skrętne, opony 540 przód oraz 600 tył  cena 370 netto  dodatkowo jak bym chciał antena trimble rtk 26 tys  oraz ładowacz fendt cargo profi z wagą i systemem amortyzacji za 53 tys 

jak myślicie ile jeszcze można z tego zbić

Opublikowano (edytowane)

Dziś taką ofertę otrzymałem, zastanawia mnie ile z tego zejdą bo to przesada.

Claas Arion 630 cis : amortyzacja ośki, przedni tuz, obciążnik, opony 540/650 układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy.  365 tyś netto

Claas Arion 630 cis +  375 tyś. netto

Claas Arion 630 cebis  390 tyś netto

nawigacja 7 cali 12000 netto

Edytowane przez zipo1
Opublikowano
9 godzin temu, Pawelch91 napisał:

Tak jak w styczniu napisałem ze jak będę u dealera to się dowiem paru rzeczy:)

Byłem i mam taka ofertę:

JD 5090M full opcja bez: ehr, przedniego tuza-womu, obciążników, biegów pełzających. - 180tys netto

Tak w tej cenie jest wszystko oprócz tego czyli m.in. 3pary wyjść , 3 prędkości wałka , pneumatyka, zaczepy, grzany fotel, full świateł , skrzynia 32/16 itp.

I teraz tur:

32tys netto

RAZEM: 212tys netto

6095MC - bez większych szczegółów ale w podstawie bez tls'a i ogólnie PODSTAWA cena: 230tys netto

5090R - tez bez tls'a w podstawie cena: 240tys netto.

Wiem ze powiecie ze podstawa w MC i Rce to full w mojej 5M ale to nie jest do końca prawda, bo w tych podstawach MC i R kilku rzeczy brakuje .

Ale cena 5R mnie po prostu rozwala tyle kasy za 90KM ciągnik? on jest ze złota? ma przełączniki wysadzane brylantami?

A skąd takie ceny? Przecież na ich ulotce jest 6095mc za 213 netto, a 5100r za 210 netto bodajże. Ogólnie ceny kosmos. 

Opublikowano

Takie ceny dostałem na 5R i 6MC bez targowania. Na pewno przy konkretnej rozmowie idzie utargować 10tys ale to mowie sa wersje podstawowe.

W ulotkach tak są ceny za 5R czy 6MC na zwykłych skrzyniach, podnośniki niewzmocnione, 2pary hydrauliki i bez paru rzeczy jeszcze także tak to wygląda.

Za 5M w ulotce jest 173netto bez błotników , fotel pneum, dod. swiatel, ehr , skrz. 16/16 podn. niewzmocniony, kola zwykle i wielu rzeczy...

a mi po dołożeniu tego wszystkiego co napisałem w poście wyżej wyszło 180tys. jakim  cudem skoro sama pneumatyka to już 7 tys netto:)

Także dealer może bardzo wiele zejść i jeszcze na tym dobrze zarobić...

• Like 1
Opublikowano

valtra a 104 HiTech 4 bez przedniej osi ale z kabiną amortyzowaną i tyzem 229tys netto

mf 5710s Dyna 4 w takim samym wyposażeniu 225 tyś netto

Case Luxxum 100 km w podobnym wyposażeniu 250 tyś netto !!!!

Case Maxxum ten najmniejszy 116 km 250 tyś netto

musze jeszcze jechać do nh czy t5 też jest tak drogie bo to jakieś nieporozumienie.

wszystkie ceny do lekkiej negocjacji.

A i pytanie jak myślicie która przekładnia będzie lepsza Dyna 4 w MF czy HiTech 4 w Valtrze ferguson ma większy udźwig. DMC mają takie same 8500kg

Opublikowano

wiem że drogo ale ja bym na twoim miejscu brał amortyzacje ośki lepiej wybierze doły jak amortyzacja kabiny, druga sprawa dyna 4 polecam mam 2 sztuki z tą przekładnią i żadnych zastrzeżeń, co do udźwigu to zależy co będziesz nosił na tylnym tuzie i jak bardzo będzie wysunięte to obciążenie

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 18.02.2019 o 21:25, oledo napisał:

Deutz Fahr 5090 G GS 3 cylindry 2.9l moc 84 km   skrzynia  16+16 Hi-Lo  z dwoma półbiegami ,rewers elektrohydrauliczny z regulacją - funkcją StopGo, + dodatkowe wyposażenie do niego o wartości  50173 zł brutto . Cena  cennikowa ciągnika z wyposażeniem dodatkowym   294152 brutto  , oferowana 217152 brutto .Czy to dobra cena jak za ten ciągnik ?

To beznadziejna cena jak za taki ciągnik, teraz jest promocja na 4 cylindrowy w dość dobrym wyposażeniu za 159 netto.

Opublikowano
5 godzin temu, MarcinM1991 napisał:

musze jeszcze jechać do nh czy t5 też jest tak drogie bo to jakieś nieporozumienie.

na pewno będzie tańszy bo wspólne mają tylko silniki a reszta to zupełnie inna konstrukcja ;) 

Opublikowano
Dnia 19.02.2019 o 17:22, zipo1 napisał:

Dziś taką ofertę otrzymałem, zastanawia mnie ile z tego zejdą bo to przesada.

Claas Arion 630 cis : amortyzacja ośki, przedni tuz, obciążnik, opony 540/650 układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy.  365 tyś netto

Claas Arion 630 cis +  375 tyś. netto

Claas Arion 630 cebis  390 tyś netto

nawigacja 7 cali 12000 netto

Witam ja mam ofertę na Claas Arion 630 cis +  amortyzacja ośki, przedni tuz i wom , obciążnik, opony 540/650 trelleborg  układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy skrzynia 50 km cena 350 netto

Opublikowano
Dnia 7.02.2019 o 22:37, Polski_rolnik_arczi napisał:

Czy ktoś zna ceny za john deere 6155m , 6155r lub 6175 m , z przednim tuzem,opony 650 z tyłu i 540 z przodu , miękka kabiną i ośką na skrzyni tej podstawowej , będzie to mój 4 john w gospodarstwie i chce się przygotować czy mnie dealer nie orżnie z ceną , ciągnik na prow ?

6155m  z przednim tuzem i WOM,opony 650 z tyłu i 540 z przodu , miękka kabiną i ośką Cena 345 netto

Opublikowano

No właśnie że mam zamiar nim siać agregatem talerzowym 2,5m Mandam z wałem daszkowym i lekkim siewnikiem hassia. A co do osi to MF stoi na placu i nie ma osi i deeler mówi że zamontowanie osi do tego egzemplaża będzie bardzo drogie. 

Opublikowano
16 godzin temu, pawelns88 napisał:

Witam ja mam ofertę na Claas Arion 630 cis +  amortyzacja ośki, przedni tuz i wom , obciążnik, opony 540/650 trelleborg  układ pneumatyczny jedno i dwu obwodowy skrzynia 50 km cena 350 netto

Czyli jeszcze z twojej ceny da się coś urwać. Taka cena wyjściowa jak twoja to jeszcze rozumiem.  Moja oferta od Agrosznajder.

Opublikowano
10 godzin temu, zipo1 napisał:

Czyli jeszcze z twojej ceny da się coś urwać. Taka cena wyjściowa jak twoja to jeszcze rozumiem.  Moja oferta od Agrosznajder.

To juz ostateczna :(

Opublikowano

To i tak dobra cene ci dali bo mi za 610 co jest w promocji cis, 50km pelzaki, przedni tuz, oska i cos tam jeszcze to 338 a 630 conajmniej 40 więcej ale nie pamietam czy w podstawie miedzy tymi modelami czy w tym wyposażeniu 

Opublikowano
13 godzin temu, darsonspire napisał:

To i tak dobra cene ci dali bo mi za 610 co jest w promocji cis, 50km pelzaki, przedni tuz, oska i cos tam jeszcze to 338 a 630 conajmniej 40 więcej ale nie pamietam czy w podstawie miedzy tymi modelami czy w tym wyposażeniu 

Na 610 w takim samym wyposazeniu co 630 kwota 330netto agromasz domaradz ale zastanawiam sie czy case puma150 nie będzie lepszy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez brzozak2
      http://www.deutz-fahr.de/deutsch/agritechnika/agroplus.php
      Czy wiadomo już cos wiecej o tej serii ciagnikow??
      ceny, wyposazenie, moce i inne parametry
    • Przez yacenty
      Aktualna dyskusja o cenach ciągników w 2014 roku przeniesiona tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72475-ceny-ciagnikow-2014/page__view__getlastpost

Dyskusja o cenach we wcześniejszych latach w poprzednim temacie: http://www.agrofoto....nikow-20102011/
    • Przez ddaanniieell
      Jakich firm używacie lakierów? Grene Agtech-Granit, Kramp.

Jakimi lakierami się Wam lepiej maluje?
    • Przez JasminaWojcik
      Witam,
      Poszukuję rolników i właścicieli Ursusów z Mazowsza, chętnych do wzięcia udziału w PARADZIE CIĄGNIKÓW latem 2014 roku.
      Więcej szczegółowych informacji prześlę bezpośrednio do zainteresowanych osób
      Gorąco zachęcam!
      Proszę pisać na :
      traktoryursus@gmail.com

• Przez Vrykoulakas
      Dyskusja o cenach ciągników w 2013 roku dostępna tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72476-ceny-ciagnikow-2013/

to zależy z jakim wyposażeniem, ja za swojego pół roku temu dałem 260 k netto, ale to full wypas wśród full wypasów
  • Dodaj nową pozycję...
v