Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, staszek131415 napisał:

Tyle kasy co ludzie dziś mają nigdy dotąd nie mieli an  czy Twój dostaną czy nie to już bez znaczenia wybory mają praktycznie w wygrane

Niestety tak. Nawet jesli nie bedá mieli wiekszości to juz kukiza urabiają .

Opublikowano

Benny kukiz jest tak samo skończony jak Petru bedzie pod progiem wyborczym.

Ja nie pójdę wcale głosować albo na Korwina, Liroya i  Brauna  przynajmniej w Sejmie będzie taka ro***erducha jak za Leppera za 1kadencji. Korwin pozwami się nie bedzie przejmował z mównicy zgnoji i Kaczora i Schetynę.

A głosować na poważnie to i tak niema na kogo można tylko ubolewać ze Kajetan Poznański tą cieżarówką z materiałem wybuchowym w ten gnój sejmowy nie wjachał.

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Benny kukiz jest tak samo skończony jak Petru bedzie pod progiem wyborczym.

Ja nie pójdę wcale głosować albo na Korwina, Liroya i  Brauna  przynajmniej w Sejmie będzie taka ro***erducha jak za Leppera za 1kadencji. Korwin pozwami się nie bedzie przejmował z mównicy zgnoji i Kaczora i Schetynę.

A głosować na poważnie to i tak niema na kogo można tylko ubolewać ze Kajetan Poznański tą cieżarówką z materiałem wybuchowym w ten gnój sejmowy nie wjachał.

Dziś Wielki Czwartek idz do Kościoła się pomodlić lepiej albo jajka pomaluj 🤔 zamiast głupoty wypisywać

Opublikowano

Gdyby nie wspieranie kościoła i ojca naczelnego i wywołania jeszcze większego zuchwalstwa wsród bebeficjentów MOŚP i OŚP a my ludzie pracujący i płacący podatki kupujący coraz droższą żywność kupujących najdroższe paliwo w europie i jeszcze inaczej dymani bez mydła no ale ok rozwój . bedzie tak że nie bedzie ludzi do pracy bo zyją z zasiłku i bedzie druga anglia

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, motorader18 napisał:

Znajomy z wielkopolski dzwonil to u nich juz spadki 50 groszych.  Teraz beda gadac ze nie ma zbytu pelne chlodnie i na Niemcow nikt nie bedzie patrzyl.

Nie stresujcie sie niczym. Na miesiac, dwa metoda zadziala. Nie ma i narazie nie bedzie swin, ceny i tak pojda w gore, nie beda miec wyjscia. Z zagranicy tez nie sciagna bo nie maja co, wszystko na Chiny idzie. Także spokojnie. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano

Chińczycy zbili ostatnio cenę we własnym kraju i zapowiedzieli że nie akceptują unijnych cen , w to miejsce straszą straszą importem z Brazylii , oby cena 5,5 utrzymała się przez dłuższy okres

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Chińczycy zbili ostatnio cenę we własnym kraju i zapowiedzieli że nie akceptują unijnych cen , w to miejsce straszą straszą importem z Brazylii , oby cena 5,5 utrzymała się przez dłuższy okres

Oby, ale tak wysokie ceny zachęcają do wstawiania loch , znajomi z grupy już się licytują kto ile powiększył stado . A to głupota bo inwestuje się w kryzysie A nie na górce cenowej 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Zaraz tak szybko loch nie na  wstawiaja . Maly chodowca jak zamkna chodowle to juz raczej nie wruci.

Maly hodowca sie nie liczy . Buduja sie chlewnie od 500 zwyz na maciory . Oni wszystko uzupelnia a nawet zwieksza. 

Edytowane przez motorader18
Opublikowano
3 minuty temu, motorader18 napisał:

Maly chodowca sie nie liczy . Buduja sie chlewnie od 500 zwyz na maciory . Oni wszystko uzupelnia a nawet zwieksza. 

Dokładnie, dziś najwięksi hodowcy mają tak duże hodowle jak niegdyś cała  wieś, w której mieszkają. Mali się zwijają, duzi powiększają. ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v