Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, ws71 napisał:

Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój tekst ale ze zrozumieniem , w rozporządzeniu nie ma mowy o dostępie do  internetu,a o tym że jesteś zalogowany IRZ i prowadzisz drogą elektroniczną,widzę po tekstach że piszący nigdy nie mieli do czynienia z niezapowiedzianą kontrolą z Inspekcji i dalej żyją w swoim świecie ,Swiat  reprezentowany przez ARiMR i świat reprezentowany przez Inspekcję to dwa różne światy .Pożyjemy zobaczymy kto będzie miał rację

Oczywiście że zobaczymy,skoro świnie masz obowiązek rejestrować w Agencji to tak jakby to jest organ prowadzący i nadrzędny ,a z drugiej strony z tego co piszesz wynikało by np, że zniesiony ostatnio nakaz wozenia np OC i dowodu rejestracyjnego w razie kontroli policji nie zwalnia Cię od wożenia tych dokumentów  jak by straż miejska chciała cię sprawdzić albo ITD 😉

Opublikowano

no dobra ale może w sumie ws71 ma rację,jak tam u niego nie ma internetu to i tel.zasiegu nie mają to jak sie ktokolwiek ma zapowiedzieć-golebiem? 😉

to tak na luzie bez złych docinek 😉

• Haha 1
Opublikowano

do mnie czasem wet podjeżdża i mówi  że będę miał jutro kontrolę ale jak już u mnie jest i mi pasuje to załatwimy to od razu i co odmówisz 

Opublikowano
3 minuty temu, kopin napisał:

no dobra ale może w sumie ws71 ma rację,jak tam u niego nie ma internetu to i tel.zasiegu nie mają to jak sie ktokolwiek ma zapowiedzieć-golebiem? 😉

Listownie i to z załącznikiem .

Opublikowano
11 godzin temu, staszek131415 napisał:

Głupoty piszesz

Na majówkę to już 5 będzie

Jak prowadzisz elektronicznie to ich obowiązkiem jest mieć dostęp do internetu i agregat prądotwórczy 🤣

Chciałbym głupotę pisać ale w agencji tak mi powiedzieli.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kopin napisał:

Osobiście mam satelitarny internet,a na tel zasięg starczy,w mysl obowiązującego prawa Inspekcja ma w sumie większą władzę jak Agencja

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ws71 napisał:

Przeczytaj jeszcze raz uważnie mój tekst ale ze zrozumieniem , w rozporządzeniu nie ma mowy o dostępie do  internetu,a o tym że jesteś zalogowany IRZ i prowadzisz drogą elektroniczną,widzę po tekstach że piszący nigdy nie mieli do czynienia z niezapowiedzianą kontrolą z Inspekcji i dalej żyją w swoim świecie ,Swiat  reprezentowany przez ARiMR i świat reprezentowany przez Inspekcję to dwa różne światy .Pożyjemy zobaczymy kto będzie miał rację 

O czym Ty mówisz, mam i prowadzę wersję elektroniczną, ale podczas kontroli nawet komputera nie odpalałem. Sieć czy jej brak mnie nie interesuje.

Edytowane przez LukaszBONQ
Opublikowano
1 godzinę temu, mateusz1151010 napisał:

Chciałbym głupotę pisać ale w agencji tak mi powiedzieli.

mateusz w agencji Ci powiedzieli???

Informuje Cie ze w 2015 PIS wymienił wszystkich kierowników powiatowych agencji bo byli niekompetentni a potem powołał innych  bo to dobra zmiana. Ci inni to geniusze niczym Misiewicz który pracował w MON i jednocześnie studiował u Rydzyka 2 lata w jeden rok.  Renia Beger też jak weszła do sejmu to  okazała się geniuszem  do sejmu wchodziła z wykształceniem podstawowym a po 4 letniej kadencji już była magistrem. Wiec To co Ci w agencji powieli skwituje starym ludowym powiedzeniem  "" Jeden szedł drogą na słupie było napisane d*pa chciał pogłaskać i pomacać to mu weszła drzażga""

Opublikowano

Co Wy się dziwicie jak nawet wiceministrowie rolnictwa mają jakieś studia z filozofii czy inne niezwiązane z rolnictwem. Ogólnie Polska to dziwny kraj gdzie kelner w byle jakiej restauracji biegle posługuje się angielskim, a ministrowie jeżdżą z wizytami zagranicznymi z tłumaczami

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, LukaszBONQ napisał:

O czym Ty mówisz, mam i prowadzę wersję elektroniczną, ale podczas kontroli nawet komputera nie odpalałem. Sieć czy jej brak mnie nie interesuje.

Z Inspekcji?

Opublikowano

Ja byłem na proteście. Niestety ja widzę że rolnicy nie są do końca przekonani do tego żeby walczyć o swoje... zewsząd słyszę a po co ,,jo,, ci tam pojadę, a ,,jo ni mum,,  czasu a mi się nie chce a to za daleko i każdy wciąż ma jakąś wymówkę smutne że ludzie są tacy obojętni o swoją przyszłość i tylko liczą na tych pachołków z rządu na te ich puste obietnice a oni wciąż słuchają rozmawiają bądź chcą romawiać i na tej rozmowie się kończy zero efektów zero skutków ja nie wiem czy my się zrzekliśmy suwerenności jako naród że żadnej konkretnej ustawy chroniącej nasz rynek we własnym kraju nie możemy przeforsować

Opublikowano
2 minuty temu, ws71 napisał:

Mój odbiorca trzody sie rozpędził cena wyjściowa 4,87 netto klasa E dolożył całe 7groszy😁

kuźwa szał 

Opublikowano

sprzedane w poniedziałek dziś rozliczenie. sokołów- Gądki - 20 sztuk wyjsciowa cena 5,30 za E moja finalna 5,11 za E  miesnośc cudowna 56, 5%( kuxwa mać) a wybojowośc jeszcze lepsza 76%( krojom  sk***ysyny na parametrach ile mogą) po przeliczeniu już po odciagnieciu na działalnośc grupy  wyszło 3,83 netto  4,14 brutto. 

Opublikowano
17 godzin temu, staszek131415 napisał:

Nie ma czegoś takiego jak niezapowiedziana kontrola nie mam obowiązku nikogo wpuszczać

W 2018r cała gmina miała u nas kontrolę odnośnie dopłat gruntowych. Nikt nie pytał czy może wejść na pole, dowiedzieli się jak protokoły przysłali. 

Opublikowano

Po polu to niech sobie chodzą ile chcą ale nie po gospodarstwie

Opublikowano

Boisz się, że odkryją Twoje magazyny z zagrzybionym zbożem? ;) Oj skończy się zboże po pińcet...

Opublikowano

Ja tam wszystkie kontrole już mam zasobą żadnych uwag bo przestrzegam przepisów

Opublikowano
23 godziny temu, tyran3 napisał:

sprzedane w poniedziałek dziś rozliczenie. sokołów- Gądki - 20 sztuk wyjsciowa cena 5,30 za E moja finalna 5,11 za E  miesnośc cudowna 56, 5%( kuxwa mać) a wybojowośc jeszcze lepsza 76%( krojom  sk***ysyny na parametrach ile mogą) po przeliczeniu już po odciagnieciu na działalnośc grupy  wyszło 3,83 netto  4,14 brutto. 

Kolego to ja dostaję po 3,8 netto za kabany i mogą mieć po 140 kg oczywiście karmik zawsze pełen 😉

19 godzin temu, staszek131415 napisał:

Ja tam wszystkie kontrole już mam za sobą żadnych uwag bo przestrzegam przepisów

To może pochwalisz się ,jak to robisz Stachu 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v