Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Sadek napisał:

Piszę z czerwonej, też tak mówili ale tak to działa w niebieskiej.

Jak już kiedyś napisałem trzeba nauczyć się z tym żyć.

Przypadkiem nie wprowadźcie do stada trzody z strefy czerwonej bo blokada sprzedaży na 30 dni.

Chociaż ktoś napisał jak to wygląda w rzeczywistości , oby w przyszłości niebieska strefa omijała Ciebie😏

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

Twój sąsiad tak oferuje.

który???

Opublikowano
Przed chwilą, kopin napisał:

jak sumkowi to ja sprzedam po 200

ja żonie sumka sprzedam za całusa i 100 zł)))))

Opublikowano
1 minutę temu, kopin napisał:

żonie to Ty sumkę musisz dawać za całusa i nie tylko

kopin co ty gadasz??!!!!))))) a miłość i te sprawy)))))) 

Opublikowano
1 minutę temu, kopin napisał:

chłopie ,ja nie mam 18 lat,w cuda mam wierzyć ?

bo rolnika co szuka zony nie ogladasz dlatego brak w tobie wiary

Opublikowano (edytowane)

Ja pytalem zeby pozniej nie miec problemow i zeby nie bylo ze nie robie co do mnie nalezy a wiec co do tej ksiegi to wpisujesz wszystkie osoby obce co wchodza do chlewni wiec lekarz wet co wystawia swoadectwo wet ktory np przyjezdza szczepic leczyc i kontrole np z asf nie wpisujesz siebie i pracownikow codziennie zajmujacych sie praca przy swiniach i nie wpisujesz jesli ktos przyjedzie ale nie wchodzi do chlewni 

Edytowane przez damianos95
  • Like 1
Opublikowano

Lokalna ubojnia braki w towarze do kupienia, na większą ilością elementów typu schab trzeba się zapisywać, ludzi w sklepie przy zakładowym od groma. Ja nie widzę braku popytu na mieso

Opublikowano

Jedna sprawa za nie legalny ubój świnki w gospodarstwie i trzymanie świnki nie legalnie bez zgłoszenia grozi 3 lat wiezienia .

Żeby trzymać nawet 1 szt świnki to trzeba spełnić wszystkie wymogi do zabezpieczenia przed ASF .

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

Jedna sprawa za nie legalny ubój świnki w gospodarstwie i trzymanie świnki nie legalnie bez zgłoszenia grozi 3 lat wiezienia .

Żeby trzymać nawet 1 szt świnki to trzeba spełnić wszystkie wymogi do zabezpieczenia przed ASF .

kolego a słyszałeś aby ktoś za to siedział????   1 świnka  to trzymasz i tyle niema Cie w rejestrach niema kontroli. A w razie kontroli kupiłem od sąsiada  ( masz 7 dni na zgłoszenie) 

Opublikowano
kanalia36 napisał:

5 godzin temu, galan99 napisał:

kolego a słyszałeś aby ktoś za to siedział????   1 świnka  to trzymasz i tyle niema Cie w rejestrach niema kontroli. A w razie kontroli kupiłem od sąsiada  ( masz 7 dni na zgłoszenie) 

Taaa jasne. Ty znasz zasady prowadzenia ksiąg stada? A cp z podzialem na grupy wiekowe? Z sufitu Ci tą sztukę weźmie?

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Taaa jasne. Ty znasz zasady prowadzenia ksiąg stada? A cp z podzialem na grupy wiekowe? Z sufitu Ci tą sztukę weźmie?

no wrazie czego trzeba się z sasiadem ugadac, hehehe

1 świnie na kiełbache nikt nie znajdzie. Ja nie słyszałem o kontroli weterynaryjnej u osób co nie mają świń, Powiem Ci więcej pokątnie na terenach ASF ludzie tego nie praktykują????? za Hitlera trzymana dla siebie zwierzęta to tym bardziej  teraz to robią, tylko Rolnik1973 trzyma w chlewni szczury i poluje na promocyjne skrzydełka z Lidla reszta trzyma dla siebie świnie tak czy tak

Opublikowano

Zresztą u mnie ASF na razie dziękować Bogu nie ma na na zebraniach wiejskich  ludzie ustalili jasno  -" w chlewni  nie zachoruje zadna świnia"  Jak ktoś bedzie miał chorobe ma zakopać w gnoju  padlinę bez informowania weterynarii  jak to zrobi reszta zapowiedziała niema litości gospodarstwo spalone. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v