Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Kuba8686 napisał:

Zastanawiam się nad sprzedażą warchlaka waga między 30-55 kg około 120 szt ile mogę żądać za kg lub od sztuki

jak masz poszczepione to w tej wadze i 400 zł  jednak realnie powyżej 300 zł dostaniesz  bez wiekszych targów

Opublikowano

Mają prawo wejść pseudoekologii ? Niech spier.... Na mirabelki ... i to do niemcowni .

Opublikowano

ta pseudoekologiczna nagonka nas wykończy przecież te nawiedzone kutwy z z organizacji ekologicznych i obrońcy zwierząt  to w większości miastowi nieudacznicy którzy widują świnie na tackach w sklepie  zobaczy taki świnie na rusztach to od razu oskarży o znęcanie 

Opublikowano

Koledzy weterynarze  z ekoaktywistami??? ja się cieszę z tego faktu. Weterynarz złamał ustawe o danych osobowych i Rodo udastępniając moje dane aktywistą. Zamiast na podwórek weterynarz trafi ale na korytarze prokuratury.

Opublikowano

Tylko wiesz jakiej  teraz sraczki dostana PIW????  

z drugiej strony jeszcze 200 km na zachód i problemy się skończą

Opublikowano

skoro wykryli w lubuskim  to już jest to w całym kraju tylko jeszcze nie potwierdzone no chyba że ten dzik wypił redbula i przeleciał ze wschodu 

Opublikowano
13 minut temu, sumek666 napisał:

No i ch*j no i czesc k**wa.

ASF w Lubuskim w powiecie wschowski. za***iscie.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2583909475005091&id=132811020114961

Już  pisałem wcześniej że to kwestia czasu jak i do was dojedzie, przykre to ale jak zaczną się wam restrykcje z tym związane zobaczycie co przeżyliśmy my tu na wschodzie, na protestach blokujacych tych cudaków w fartuchach nie było wsparcia każdy  tylko obserwował z boku, a świnie nawet zdrowe nam wybijali.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

80km od granicy powiatu to Niemców. Nie wierzę norlamnie szok, niedługo okaże się że asf to nie jest taki groźny. Niemcy już d*pa od jutra obsrana. Na wschodzie kilka lat na to czekaliśmy.

Edytowane przez Unexpected
Opublikowano

Tylko wiesz u nas są na niejednej farmie tysiące sztuk  u nas cudaków w fartuchach będą witać prawnicy  nie rolnik z widłami

Opublikowano

U niemców to będzie co najwyżej zupełnie niegroźna odmiana choroby świń , odrobinę podobna do ASF .

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

Ja już to kiedyś powiedziałem. Jakbym miał farmę żaden weterynarz nie ma prawa wstępu. 

Jak to Sołtys mawia - pier**lisz .

Opublikowano

sumek tak się nie da  choćby świadectwo zdrowia, weterynarz musi być inaczej ubojnia Ci nie zabierze zwierząt, ja napisałem ze w Wielkopolsce na fermach pojawią się prawnicy  w tym sensie ze u nas nie będzie wybijania stad od widzimisie PIW  ale jak znajdą ognisko to zaden prawnik nie pomoże. Na wschodzie po prostu była patologia  znaleźli ASF  w gminie to PIW nakazał wybijanie stad od tak widzimisie  zdrowe  nie zdrowe. Uznał ze 2 km to starczy a innym razem wybijali wszystko w promieniu 5  km

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v