Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sumek a wiesz ile tego taratajstwa jest???? normalnie plaga i siedzi wszendzie, kiedyś jade sobie moim klapajem polną drogą a ten z kukurydzy wyskoczył jak jebnoł w koło to aż się klapaj  zaruszał pół metra  blizej i bym dzika miał w kabinie za kierownicą

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, rudinho11 napisał:

Głogów to jest już za Odrą 😅 już blisko do granicy ze szwabami. ;)

Pisze ze gmina kotla a to znaczy ze odry jeszcze nie przeszlo😁

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

I dwa dziki by siedziały za kółkiem.

U nas też. Nie ma już kukurydzy na polu i buraków to ładnie je widać. Tylko strzelać.

a kto ma to robić??? 2 włascieli masarni??? lekarz rodzinny?? czy rolnik który ma wykopki???? to struktura lokalnego koła

Opublikowano

Panowie świnie to będzie skończona hodowla w Polsce , 2020 to już obejmie cały kraj , teraz tylko zostaje się modlić by coś się nie wydarzyło z hodowlą bydła bo będzie wszystko skończone z hodowli .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Panowie świnie to będzie skończona hodowla w Polsce , 2020 to już obejmie cały kraj , teraz tylko zostaje się modlić by coś się nie wydarzyło z hodowlą bydła bo będzie wszystko skończone z hodowli .

galan bydło przy tych cenach jest już skończone, chyba ze cena wzrosnie 

Opublikowano

Na jak się nie wydarzy ? Cena musi spaść na łeb . Nadprodukcja bydła gwarantowana .

Opublikowano
12 minut temu, kanalia36 napisał:

galan bydło przy tych cenach jest już skończone, chyba ze cena wzrosnie 

Wystarczy że ASF obejmie cały kraj i obecna cena będzie historią.

Opublikowano (edytowane)

Ratuje w tej chwili, bo dalej byłoby po 3,50 za kg. I ta cena wróci jak ASF rozleje się na cały kraj, i to na długo.

Nie cieszyłbym się na miejscu tych co nie mają świń, ci co zlikwidują, zasilą szeregi producentów zbóż, bydła i czego tam jeszcze.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

O tym też zawsze przypominam. Ja zwierzaków nie mam ale sprzedaje zboża jako paszowe. Więc jak inni rolnicy zrezygnują zwierząt to że chyba zacznę kaszę robić ze swojego zboża :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sumek666 napisał:

O tym też zawsze przypominam. Ja zwierzaków nie mam ale sprzedaje zboża jako paszowe. Więc jak inni rolnicy zrezygnują zwierząt to że chyba zacznę kaszę robić ze swojego zboża :D

Co tu się okłamywać wystarczy 5 % wzrost produkcji pszenicy w kraju cena zanurkuje tym bardziej .

Dodam Niemcy i Francja , rolnicy strajk na masową skalę bo nie wystarcza im na utrzymanie gospodarstw a Polska co ma powiedzieć .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

W sąsiedztwie było parę sztuk wysłanych z gminy Żerków, miejscowość Wilkowyja i dalej  część od strony PGS. Nie wiem czy u mnie w Pleszewie też coś poszło czy nie. Mam nadzieję że nie bo 6 macior mi się prosi więc chcę je wyżywić do końca. W moim przypadku produkcja zbóż bez hodowli to będzie strzał w kolano. Za słaba ziemią i za mało ha.

Opublikowano

Ten pocisk odbije się rykoszetem dla tych, dla których dzisiaj produkcja zbóż nie jest strzałem w kolano.

Opublikowano

Nie będzie tak źle, minister napawa optymizmem.

Maja być dopłaty zwiększone za dbanie o środowisko, będziem siać to co będzie miało największą dopłatę i zgarniać czysty zysk bez narobienia się.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

To co będzie miało największe dopłaty, zazwyczaj wymaga kontraktacji, także są najpierw duże nakłady.

Ps. A Ty Rysiu tylko o jednym myślisz,      :D     Toż Ty zardzewiejesz w tym domu.   :P

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie będzie tak źle, minister napawa optymizmem.

A co ma mówić  -  panowie jest źle, a będzie jeszcze gorzej, co te cholery z nami robią?     xD

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v