Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Wieprzowina PQS — czyli jaka?

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

u mnie to trochę pomieszane,Cycek południowy to i śląskie naleciałości i niemiecki porządek ,taki trochę tygiel

tylko niech tam żaden mądry nie skwituje że ślązacy to niemcy ,bo zaraz od któregoś w papę ślązaka dostanie;-)

Opublikowano
2 minuty temu, kopin napisał:

u mnie to trochę pomieszane,Cycek południowy to i śląskie naleciałości i niemiecki porządek ,taki trochę tygiel

Tak się zapytam czy tam jest jeszcze Polska bo słyszałem ze helmuty przyjeżdżają patrzeć na swe gospodarstwa pozostawione w jakim stanie są prawda to czy nie  .

Opublikowano

ja jeszcze w granicach Polski mieszkam ,20 km do starych granic,ale powiem tak 

okolice Trzebnicy Opola gdzie mam znajomych i rodzinę to są takie sytuacja jak opisujesz,ale są też inne,przyjedzie Helmut albo stara Helga i oglądajac dom po dziadkach sie rozpłacze że zaniedbany i zostawia właścicielom  2-3 tyś euro na wymianę okien np. rzadkie to przypadki ale są

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Kur... że też pradziadek 105 lat temu kupił od Helmuta. Może jaki przyjedzie walnąć kasę na remont dachu? 🤔

Baaa... teraz mi się przypomniało. Znajomy kilka wiosek obok dostał w zeszłym roku pismo, że w roku 2020 wygasa gwarancja na dreny. Tylko żeby przeczytać musiał się udać do tłumacza języka niemieckiego 😀 gwarancja na 100 lat. 

Edytowane przez sumek666
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

O to to :D Tylko @kopin Was to chyba nie dotyczy 🤔🤔🤔

Jak jeszcze pracowałem na etacie to wszyscy co przyjeżdżali z PJA tacy dziwni. Albo alkoholik, albo narkomani, albo lekoman, albo jakiś. Dziwny powiat... 

sumek tobie sie naprawdę znudziło oddychać prostym nosem)))))) jak bedziesz takie pierdoły opowiadał o ludziach z PJA to będziesz żuł gume palcami)))))) Ja jestem przedstawicielem tego powiatu i zobacz jaki porządny ze mnie gość))))))))

Opublikowano
56 minut temu, kanalia36 napisał:

sumek tobie sie naprawdę znudziło oddychać prostym nosem)))))) jak bedziesz takie pierdoły opowiadał o ludziach z PJA to będziesz żuł gume palcami)))))) Ja jestem przedstawicielem tego powiatu i zobacz jaki porządny ze mnie gość))))))))

tys prowda ,porządny gość -prawdziwa kanalia;-)

• Haha 2
Opublikowano

Już mam krzywy nos. Ojciec kupił kiedyś opla omege w kombi. Wszystko miało działać. Igiełka. Podnoslem klapę od bagażnika. Jednak nie wszystko działało. Prosto w nos dostałem z klapy i się krwią zalałem.

• Sad 1
Opublikowano

sumek i teraz wszystko jasne dlaczego tak za Agrounią byłeś)))))))))))))))))))

Opublikowano
2 godziny temu, DRIPOL napisał:

Skup 6.00+vat

Jak duża podwyżka na skupie w porównaniu z ubiegłym tygodniem?

Opublikowano

@Rolnik1973, kup od kogoś prosiaka i odchowaj, nie wierzę że nie został żaden zapaleniec z maciorami w Twojej okolicy. B| Przy okazji otwierania i zamykania bramy świniaka nie nakarmisz? Aż tak leniwy jesteś?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jaka podwyżka 🤔🤔🤔

Zara ludzie wyjda na ulicę palić opony bo kogo będzie stać na kiełbasę ze świni jak by tak germańskie cene za świnie dali.

rolnik jak Ty taki sknera to pokaż patriotyzm...... rąbni dzika, mięso za darmo, smakuje jak świnia jeszcze rolnicy Ci pomnik wystawia za to))))))))

Opublikowano
6 minut temu, Piegus napisał:

@Rolnik1973, kup od kogoś prosiaka i odchowaj, nie wierzę że nie został żaden zapaleniec z maciorami w Twojej okolicy. B| Przy okazji otwierania i zamykania bramy świniaka nie nakarmisz? Aż tak leniwy jesteś?

Na wuj komu taki problem . Maty , sraty , kraty , płyny , pozwolenia , kontrole ... Też się na udka przerzucam .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v