Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie wiadomo co będzie z naszą branżą. Przyszłość rysuje sie w ciemnych barwach. wk***i..ą mnie już te ekooszołomy. Nie wiem jak wy ale ja bede walczył do końca. Nie zrezygnuje ze swojej hodowli. Ni chu chu. 

• Like 2
Opublikowano

Rolnik... wez sie. Nie rozumiesz tego, że to jest system naczyń połączonych? Ja sprzedaje zboże na pasze (akurat nie dla świń bo dla drobiu) i jak nie będzie świń czy innych zwierząt to komu sprzedam? 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

teraz dziki będą ubierać w koszulki z napisem KONSTYTUCJA i każdy dzik będzie miał immunitet z ue i darmowe porady prawne :)

Edytowane przez nie
  • Haha 6
Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Zetorki jak już napisałeś. Otoczyć las siatka z podmurówką. Albo nie. Z tych ekooszołomów zrobić płot i trwale zabetonowac żeby się lis czasem nie podkopał 🤣

Tu jest ekspert. 30 sekund wytrzymałem.

co za człowiek przebrać go za dzika i do lasu zesłać

Opublikowano

Najlepiej to rolników wystrzelać i wtedy będzie ok.Makrela trzyma nisko giełde bo podobno nie ma u nich swiń wiec trzeba tanio kupić by drogo sprzedać.

Opublikowano (edytowane)

w Berlinie też będą protestować? Niemcy właśnie odstrzelili 800tyś dzików

Edytowane przez nie
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

No na polowaniu to kiedyś każdy myśliwy środek dezynfekcyjny za pazuchą miał 😜

Tak a później więcej ustrzelonych myśliwych jak dzików xD

Kopin statystki się podniosły ?;)

Co do filmu sumka , wytrzymałem do 2 minuty... Kretyn ku.rwa... istny kretyn.

Edytowane przez onyyy
Opublikowano (edytowane)

Załapałem się tylko na koniec ale powiem jedno wszyscy jadą po PO że nie zrobiła nic z ASF-em ale że te skur*****y z PIS-u jeszcze gorsi bo dopuszczają do mordowania całych stad zdrowych świń a chorego dzika nie dość że roznosi wirusa to jeszcze dokarmiają. 

@onyyy o kim ty że kretyn? 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
4 godziny temu, sumek666 napisał:

Zetorki jak już napisałeś. Otoczyć las siatka z podmurówką. Albo nie. Z tych ekooszołomów zrobić płot i trwale zabetonowac żeby się lis czasem nie podkopał 🤣

Tu jest ekspert. 30 sekund wytrzymałem.

@PRIMO autor tego filmu to kretyn.

Opublikowano

Aha o.O czyli jesteś bardzo zadowolony w jaki sposób mordowane są świnie. 

Radzę skupić się na tym co mówi ta facetka i na zdjęciach. 

Opublikowano
13 minut temu, PRIMO napisał:

Aha o.O czyli jesteś bardzo zadowolony w jaki sposób mordowane są świnie. 

Radzę skupić się na tym co mówi ta facetka i na zdjęciach. 

O czym Ty mowisz?

Opublikowano

sumek dziękio za video.

Widze ze sale odpierdziolili nie samowicie  

Opublikowano

Serce się kraję jak te świnie tak mordowali, i żadna kur..a medialna nie stanęła w ich obronie. Jam u mnie by tak robili to najpierw wylądował bym na dołku policyjnym a później chyba u psychologa. Dzik sobie hasa żyje pełnią życia a że odstrzelą te nadliczbowe to wielcy znafcy się odezwali..

Opublikowano

Problem jest taki, że tylko rolnicy i to nie wszyscy się tym interesują. Znam gospodarstwa mleczne, które mają w d*pie świnie. Zaraz mleko poleci na łeb na szyję bo już są kierowcy którzy alarmują, że średnio 100 ton dziennie gotowego żółtego sera przyjeżdża ze zachodu u nas krojonu i oklejony Made in Poland. 

Opublikowano

Czy ja wiem czy nie obchodzi ich to ? ASF nie dotyczy , ale jak dziki zryją łąki czy parę hektarów kukurydzy ?...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v