Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym podpytac Forumowiczów, Jaki ciągnik wg. waszej opini najlepszy(najmniej awaryjny) o mocy 130-160 KM, w kwocie do 65000zł. Traktor potrzebny do orki, uprawy 60 ha. Wiem że w tej kwocie to w grę wchodzą Renault, Massey, Zetor 16245 oraz nasz ursus.

Opublikowano

Szukaj ładnego Zetora 16245 albo Ursusa 1634 ciągniki tanie w eksploatacji, wytrzymałe i wbrew panującej opinii mało awaryjne. Wiadomo skrzynie biegów w nich mają mało przełożeń ale za to są tanie w ewentualnej naprawie. Miałem MF 8220 w ładnym stanie na początku było fajnie, po jakimś czasie zaczął się sypać, na części czekaj (z zamiennikami słabo, oryginalne drogie w ch..) na serwis czekaj. Na szczęście udało mi się go sprzedać i kupiłem 1634 i jestem zadowolony.

Opublikowano

Polecam renault np. 155.54 bardzo fajny ciagnik, mocny i ekonomiczny. Miałem dotychczas kilka renówek 133.14, 145.14 teraz jest 155.54 każda była niezawodna. Pracuje z agregatem uprawowo-siewnym i pługiem 5-cio skibowym zagonowym. Teren płaski, ale za to glina i spokojnie sobie radzi.