Skocz do zawartości

Pług Bomet LEO 3 do C-360

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kverneland z korpusem nr. 28 z przedpłużkiem i krojem na każdy korpus, poradzi sobie bez wałowania, ok może trzeba jakiegoś okrąglaka przyczepić przed pługiem aby pochyliło w jednym kierunku ale i bez tego ciężko dopatrzeć co tam rosło.

Mi nikt nie musi wciskać kitu typu: jak umiesz orać to i starą UG dobrze to zrobisz. Nie zrobisz, nie przerobisz jej na dobry pług. Jak masz lekkie gleby i mało resztek to możesz się chwalić orką bo tu każdy będzie dobry.

Tylko co to wszystko ma wspólnego z tematem? Wiem, wiem, sam piszę w temacie, to przez te święta:)

Pług Bomet Leo oglądałem na składzie, stał obok Euromasz Atlas i Agromasz POM 3.

Porównując Bometa do reszty śmiem twierdzić, że Atlas to tragedia, nie wpuściłbym na podwórko nawet za darmo. POM był na korpusach typu Kverneland, fajnie to wyglądało i niebo lepiej spasowane i pospawane jak ten Atlas. Natomiast Bomet wygląda całkiem, całkiem fajnie. Może nie ma takich korpusów jak POM ale nie jest to taki twór jak w Atlasie, spawy i spasowanie elementów jest jak najbardziej ok.

Jedno podstawowe pytanie to w jaki sposób chcesz taki pług ciągnąć C360? Wystarczy się obudzić albo przestać już pić:)