Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@Huberto89 My również z ich pensji "korzystamy" bo kupują nasze produkty. (chociaż to w większości pośrednicy zarabiają na nich). Urzednik pracujący na budowie?! Ciekawy byłby to widok. 😂
Opublikowano
5 godzin temu, fenix30 napisał:

Może dochodów nie wypracowuja ale kosztów za dużo również nie bo ich wypłata wraca spowrotem do skarbu państwa w różnych podatkach. Co do Ukraińców to wyobrażasz sobie np. urzędnika zbierajacego truskawki? W większości Ukraińcy na plantacjach pracują.

A do czego on się nadaje? Tylko do tego

4 godziny temu, Kazik80 napisał:

Gónictwo warto ratować, bo węgiel, który do nas przyjeżdża jest dużo bardziej zasiarczony niż nasz. Należy je reformować,  bo mamy surowiec wysokiej jakości, ale każdy kolejny rząd boi się zadymiarzy z górniczych związków,  którzy nigdy nie skalali się ciężką pracą i kasują wielkie pieniądze za pracę w biurze. Gdyby Niemcy przejęli nasze kopalnie, to zobaczyłbyś jaki pieniądz można zrobić na węglu z polskich złóż.

Macie pojęcie że złoża najwyższej jakości węgla mamy na 200 lat?Ale celowo się wmawia że się nie opłaca go wydobywać. W sumie też celowo nie inwestowano w górnictwo dziesiatki lat. Naród niemiecki będzie miał czym w piecu palić.

Opublikowano (edytowane)

odpowiedz bardzo chaotyczna

to co ty przyrownujesz to koszt nie rentownosc-ciagnik 150km tyle kosztuje co ciezarowka

nie ma czegos takiego jak rentownosc ciezarowki i 150 KM ciagnik rolniczy

skrajnosci zuk-i jakis grat na 10 kolach z pompa do betonu?belarus i 40h pola-

ja nie rozmawiam na takim poziomie

chce kupic ciagnik rolniczy(niespotykany) o mocy 480koni i w ofercie mam m.in Fendta w cenie nie wiem ale z milion zlotych pewnie albo wiecej

nastepnie mam do dyspozycji (standardowa)ciezarowke- 330 tys

kabina jak w statku kosmicznym-podobnie fendt

silnik 480 koni, podobnie fendt

zuzycie paliwa przy 24t poziom 25l/100km- w fendzie o takiej mocy to ciekawe w jakiej robocie(1mth)?

elektroniki sporo-w jednym i w drugim

brak w ciezarowce, wom,tuz,przedni naped,i jeszcze pare rzeczy

brak pewnych rzeczy w ciagniku

jedno i drugie taka sama moc

oba to sa ciagniki- nie betonowoz nie jest ciagnikiem ani zuk

albo ciezarowki sa o drugie tyle tanie, albo ciagniki sa o polowe za drogie/(lub nawet wiecej-nie znam ceny takiego fendta)

brak logiki to to nie jest tylko proste liczenie

rozumiesz, KOŃ

Edytowane przez ziutek1234
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kurła, oplułem monitor xD

Porównujesz tego Fenda 1050, do standardowej ciężarówki bo obie maszyny mają około 500KM i dlatego powinny kosztować tyle samo, czy wszytko z tobą ok?

Idąc tym tokiem myślenia to patrz jak przerąbane mają zwykłe Nowaki i Kowalscy, głupi osobowy samochód kosztuje 2 mln. A powinien 1 mln, bo ma tyle kunie to ten fendt.

https://www.otomoto.pl/oferta/lamborghini-aventador-sv-super-veloce-fv23-nivette-ID6yWcud.html#81ecfcaf40

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Wróćcie do tematu

Jechać na maksa po tym transporcie mięsa czy co tam jest po cichu pchane 

Tak jak pisał o tych bilbordach

Uderzyć do konsumentów.

Pokazać jaki to towar do parówek pchają

Opublikowano (edytowane)

https://www.rp.pl/Rolnictwo/312169967-Klotnia-z-Litwa-i-dymisja-przez-import-swin-ze-strefy-ASF.html?fbclid=IwAR0YITiuKd2hDCe-WR5wNfPA5SKsSCw4IbaD2-lMFFK_66DMkJ9SFAyQ5vA

http://www.f a r m e r.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/wirus-asf-kilkanascie-kilometrow-od-granic-wojewodztwa-lodzkiego,82792.html?fbclid=IwAR2H89C3hRsoeAMg2zTNAz9y7cBHZ_0ofWyzS8Y5a77iADB5tiYOk1ibXes

Z Belgii też  z czerwonej strefy ciągnęli mięso. A wirusa dalej  pchają w kraj.

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Po prostu ufam polskiej służbie zdrowia. 😛

Opublikowano (edytowane)

@zetorki12@Tomasz78  Ale swoją drogą  weźcie mi wytłumaczcie że skoro ciągnik siodłowy powinien kosztować tyle samo co ciągnik rolniczy, to dlaczego samochód osobowy ma być tańszy od pociągu osobowego ? xD

Opublikowano
5 minut temu, damianzbr napisał:

Po prostu ufam polskiej służbie zdrowia. 😛

EDIT: @zetorki12  Ale swoją drogą  weź mi wytłumacz że skoro ciągnik siodłowy powinien kosztować tyle samo co ciągnik rolniczy, to dlaczego samochód osobowy ma być tańszy od pociągu osobowego ? xD

Tego nie potrafię , bo to jakaś bzdura ,

Opublikowano

Które to bzdura, ciągnik z ciągnikiem czy osobowy z osobowym?

Opublikowano

Ty może faktycznie do tej polskiej służby się zwróć ? :P

Opublikowano
We wtorek tj 18.12.2018 r o godz 6.30 rano w Wieruszowie przy rejestracji Bistro ( na obwodnicy) zbiorka osob chetnych do uczestnictwa w protescie rolnikow w zwiazku z dramatyczna sytuacja na rynku trzody chlewnej
Opublikowano

Oj tam , oj tam . Nic nie należy robić , tylko przykryć się wiekiem ... Tak tu niektórzy twierdzą .

Opublikowano

profilaktycznie  ,pewnie coś znajda  bo jak piszesz to dobra sluzba

z tym pociągiem to sie zapędziłeś jak pendolino

chlopaki koniec sporów

ten temat ma nas lączyć a nie dzielić  ,mamy inne poglady  ,łapiemy sie za słowa  a wspólny cel ucieka na bok

ja przepraszam jak kogos uraziłem

• Like 1