Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kontrolle    0

Witam wszystkich serdecznie!

 

Wiem, że tutaj są eksperci, dlatego do was się zgłaszam. Jakiś czas temu zacząłem się interesować tematem zrobienia swojego bimberku. Trochę z nudy, trochę z nadmiaru wolnego czasu, trochę umiłowania do winka ;) Zacząłem szperać, dowiadywać się, sprzęt kupiony bardzo fajny (jakby kogos intersowalo to tutaj https://www.bimberhobby.pl/). I teraz pytanie do was, czy ktoś się bawi, coś doradzi, porozmawia? :) Pozdrawiam!

Edytowano przez kontrolle
błąd w tekście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Krzysztof81    310
Temat rzeka. Poczytaj specjalistyczne fora. Żeby dojść do dobrego produktu trzeba przelać ładne kilkadziesiat albo kilkaset litrów i zainwestowac sporo kasy ale satysfakcja i nie tylko jest z tego olbrzymia 😉 Ja juz kupnego, sklepowego gówna nie ruszam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

MMA666    4

Z ryżu to dobre ale Sake. Dobrze przygotujesz roztwór , dobrym sprzętem zrobisz , to o drożdżach zapomnij że coś czuć . Ale nie mówię że Twoja receptura jest zła 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qunie    7
drożdże muszą być specjalne do tego, jeśli są zwykłe wtedy wali drożdżami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Agrest    2139

Drożdże do szybkiej fermentacji kosztują 30zl. Ja najczęściej sok z owoców nastawiam. Daję koledze do przepuszczenia. Zawsze kolega pyta czy zostawiać lekki  zapach owoców czy puścić przez dodatkowy filtr. Towar wychodzi luks. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Krzysztof81    310
Jak bedziesz dawal drozdze do szybkiej fermentacji to bedziesz mial podobne chemiczne g... co w sklepie. To wymaga czasu. Ja nastawiam i od tego momentu czekam 2 miesiące jak zaczynam gonić. Robie wszystko co dusza zapragnie od zwyklej 1410, sliwowicy na zbozowej kończąc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    6186

Właściwie to się na tym nie znam , ale słyszałem że trzeba przepuścić przez węgiel aktywny , żeby smrodu nie było .🥂


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Agrest    2139

Teraz mam 50l przefermentowanego soku z czerwonej porzeczki. Stoi od połowy lipca i nie mogę się zebrać żeby zawieźć do kolegi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piozz    41
najlepiej to winko przerobic winogronowe i nie tylko -jak to mowili w kabarecie"jak by jezusek bosymi nuzkami po gardziolku przeszedł"😝

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
18 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jak bedziesz dawal drozdze do szybkiej fermentacji to bedziesz mial podobne chemiczne g... co w sklepie. To wymaga czasu. Ja nastawiam i od tego momentu czekam 2 miesiące jak zaczynam gonić. Robie wszystko co dusza zapragnie od zwyklej 1410, sliwowicy na zbozowej kończąc.

Jaki masz sprzet do przepedzenia nastawu ze sliwek? Tylko zbiornik z plaszczem wodnym czy ma tez mieszadlo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MMA666    4

Nawet mała produkcja podlega pod  paragraf, ale ....... Zakazany owoc najlepiej smakuje 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rafik    5

Z tego co wiem nie wolno destylować (znaczy trzeba szybko :)) nawet na własne potrzeby. Jednak smak wynagradza wszystko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
soltys48    2407

Na własne potrzeby nic nikt nie zrobi


KOLOR POTĘGI JEST TYLKO JEDEN............................NIEBIESKI!!!!!!!!!!!!!!

 

3000 postów

mam nadzieję, że  chociaż w części z nich pomogłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D
       
      http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs
       

       

       
      http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR
       

       

       
      http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=
       
      http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR
       

       

       

       

    • Przez Lukash3060
      Przekopałem forum ale nic nie znalazłem w podobnym temacie
      A więc, jak myślicie - na co warto teraz postawić z stosunkowo małym kapitałem ( ok. 20tyś zł) ? Co na wsi może być opłacalne ? Mam 30 ha gospodarstwo ale rodzice świetnie sobie radzą bez pomocy i zastanawiam się nad jakąś działalnością. Pracowałem 3 lata w dużym gospodarstwie jako operator a potem jako kierownik, mam wiedzę w temacie upraw i hodowli bydła mlecznego  Rozważyłem już chyba wszystko i nic nie przychodzi mi do głowy  
    • Przez leoon17
      Witajcie proszę o pomoc w wyborze prezentu z działu elektroniki. Mój ojciec jest zapalonym elektronikiem i chciałem mu zakupić w tej dziedzinie nową zabawkę 
      Moglibyście doradzić coś https://diolut.pl/stacja-lutownicza-c-3_787.html dla niego?! 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.