Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
NH T7.270
Opublikowano
cnh to zaraz mtz ursus i po zetorze najtanszy ciagnik byl dla ludu gdzie inne marki za gotowke oczywiscie nie osiagalne dla innych . jak massey czy john itd dzis sie zmienilo bo ludzie widze ze ten new holland robi to co fendt i przez te 13 lat cena pofskoczyla smerf zrobil sie dobry jakosciowo ale pare lat temu byl na koncu elity takie moje zdanie . dzis sie liczy ekonomia i co z tego ze reszte stajni mam zielona czy czerwona jak dzis najlepszy stan i najtanszy jest niebieski i biore niebieski
  • Like 1
Opublikowano

Jeżeli skrzynia powershift jest droższa od bezstopniówki to nawet nie ma się co zastanawiać nad czerwonym. MF i jego ceny to jest pułap JD a wtedy wybór jest prosty. Tak czytałem o dilerze. 

Wujek jest z wlkp.?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@sumek666niektórzy dilerzy claasa są tak bezczelnie że serwis kosztuje dwa razy tyle co u innych, a ciągnik w cenie fendta...

Na pewno nie kupuj valtry i mf na bezstopniówce w tym przedziale mocy, to nie jest skrzynia vario od fendta tylko ich wymysł, na dodatek strasznie papierowy

Prawdziwe vario ml jest w valtrze Seri S oraz mf 8700

Edytowane przez PATr
Opublikowano
nie wiem o co Ci chodzi ze skrzynią dyna vt, ja mam i działa bez zarzutu, a claas tak jak co niektórzy mówią teraz axion ma kosmiczne ceny kiedyś było taniej bo i znajomy jak kupował to niewiele płacił ale nie poleca claasa
Opublikowano
https://youtu.be/zSKbfgnIZkQ żeby nie było że MF ma lepszy uciąg. Jak dobrze pójdzie to silnika skrzyni i sprzęgła do 10 tys mtg nie ruszysz w nh, za to w MF będziesz zmuszony co 4 tys godzin wymieniać zjeba#y tłumik drgań za który serwis ostro skasuje, na to nie ma rady.
Opublikowano
takie porównania ciągników jak się przeciągają to takie mało wiarygodne. Żeby było to jakoś uczciwie to trzeba by założyć takie same opony i tak samo dociążyc maszyne. @Bartek933 ja brałem jednego johna z agroefektu z sycowa to tam podejście do klienta mają poniżej 0. Dopóki się nie podpisało umowy i nie wpłaciło zaliczki to kontakt z nimi nawet dobry ale jak tylko zaliczka poszła to tak jakby mnie tam nigdy nie było. Teraz jak się pytałem o szerokie koła żeby mi policzyli jakie mogę założyć to żadnego odzewu nie ma. Ogólnie cwaniacy po byku
Opublikowano

A podobno w Sycowie jeszcze lepiej niż np w Czekanowie. Sam fakt że Agroefekt i Polsad o rzut beretem a oprócz ładowarki merlo i jednej manitu na okolice nie ma żadnego jd czy kuboty, maszyny też każdy kupuję u innych dilerów

Opublikowano

Ja się wtrącać nie mam zamiaru za dużo. Cieszę się że wujek mnie posłuchał i zwrócił uwagę na inne marki niż nh i jd, ja ciągle mu mówię żeby pojechał jeszcze do AgroRami. Wczoraj do mnie dzwonił i prosił bym popatrzył w necie na temat tych dwóch modeli 

Opublikowano

AgroRami... Jak czas pozwoli to ich jutro też odwiedzę, przez płot z Claasem są we Wrześni. Byłem tam któryś miesiąc wstecz to obsługa taka trochę średnio na jeża. W mojej opinii najlepsze podejście ma Raitech i mój lokalny JD.