-
Podobna zawartość
-
Przez Pawel0418
Witam,od kilku dni jestem posiadaczem zetorka 7745 i mam pytanie do was ile i gdzie trzeba wlać oleju oraz gdzie znajdują się filtry i jaki olej lać najlepiej
-
Przez Scappy
Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
-
Przez afily
Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach?
25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
-
Przez poziomka
Mamy krowe w 2 laktacji która się wycielila 15.02 miała ciężko poród bo lep uciekalał cielakow i i dopiero złapiac za szczękę wet dał radę. Dostała glukoze i wapno pierwszego dnia drugiego tak samo później przyjechał lekarz obadal i dal leki od gorączki nic nie pomogła to kolejnego dnia leki znów i płukania nic nie pomogło i teraz dał magnez bo mówi że może ma coś w środku miał ktoś coś podobnego? Co jej może być
-