Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam problem jest taki EHR nie reaguje, przełącznikiem daje na opuszczanie i brak reakcji  świeci dioda,próbowałem awaryjnie opuścić ,ale nic się nie dzieje.

Opublikowano

świeci jedynie kod błedu 3-2 to jest lewy czujnik draftu ale to juz wczesniej swiecil i wszystko działało. podnosnik nie reaguje nic i tak jakby byłby elektrozawór zacięty ,bo pcha olej przez węże do  rozdzielacza i jak go gasisz to slychać jak olej spływa.

Opublikowano

ruszałem wajchami z ciagnika w każdą strone tak samo jak awaryjnie z elektrozaworu lewego pod kołem i żadnej reakcji. rozdzielacz taki jak ten mam jeszcze filmik nagrany to jak chcesz moge Ci wysłaćZnalezione obrazy dla zapytania rozdzielacz massey ferguson 

Opublikowano

To nie jest moje zdjęcie z googli poprostu wysłałem aby pokazać jak mam pompa napewno nie padała bo pług normalnie mi obróci mam go zapietego i jest w powietrzu caly czas 

Opublikowano
to ja juz nic nie rozumiem. mowisz, ze nie podnosi i nie opuszcza. oraz, ze nie ma reakcji na rozdzielaczu z tylu (ten na foto). potem mowisz, ze plug obraca. moze pokretlo pozycji trzeba ruszyc skoro przy podnoszeniu nie swieci dioda. czyli ehr wykonal prace i podniosl. moze niechcacy wlaczyles blokade opuszczania?
Opublikowano

Pod lewym kołem masz 2 elektrozawory z takimi czarnymi gumami od 1 jest skierwoany w dół  a drogi do góry wcisnij ten na dole z całej siły naprawde silno to opadnie to jest tryb awaryjny . 

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez malyradzio
      Witam,
      Proszę o pomoc ,mam problem z podnośnikiem ,mianowicie niema kompletnie zasilania w panelu EHR. Zgasł nagle podczas pracy ,nie świecą się żadne diody ,nie reaguje na przełączanie pozycji góra /dół ,nie reagują przełączniki na błotnikach.

• Przez grzybekkee
      Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.

Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
    • Przez bandit1945
      Witam.
      MF 3095 mam problem z ehr....
      Na pusto działa wszystko elegancko podnosi opuszcza potencjometry wszystko ok....
      Gdy podczepie coś ciężkiego np agregat to gdy dam przełącznik na podnoszenie podnosi ładnie do ustawionej wysokości ale nie gaśnie kontrolka od podnoszenia i cały czas pompa daje ciśnienie..... Tzn tak jak by ehr nie rozłączył elektrozaworu od od podnoszenia.....
      A gdy minimalnie cofnę potencjometr od wysokości podnoszenia to kontrolka gaśnie i przestaje podawać obciążenie.....

Na pusto wszystko jest ok

Pomocy
    • Przez Macias1221
      Mam problem z ehr TCE 15 T wyskoczył mi błąd a mianowicie świeci mi dioda w pewnej sekwencji 3 razy mruga w odstępach 0,5s później przerwa 1s i znowu 2 razy mruga i po chwili cała sekwencja się powtarza. Dodam jeszcze że ramionami mogę ruszać tylko z błotników a żadnej reakcji z kabiny. Może ktoś miał już podobny problem proszę o pomoc
    • Przez Matik7171x
      Witam. Mam problem a mianowicie w moim ciągniku Renault Ares świeci się tak delikatnie kontrolka od alternatora. Nie działa EHR. Czego to może być przyczyna?

• Dodaj nową pozycję...
v