Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki ciągnik w przedziale mocy 85 - 95 koni mocy byście mi polecili? Ciągnik musi być z ładowaczem czołowym, do pracy z opryskiwaczem 1000 - 1200 l zawieszanym o wadze na pusto ok 750 kg, wybieranie obornika, do pracy z agregatem uprawowym.

Ciągnik może być mechaniczny, jednak mile widziany reweres chociażby hydrauliczny.

Mi osobiście w oko wpadł John Deere 6300 i 6400 lub Renault Ceres 355.

Co sadzicie o tych ciągnikach?

Cenowo powiedzmy do 75 tys brutto.

Opublikowano
2 minuty temu, bodzio1108 napisał:

deere będzie bardzo dobry do ladowacza bo bardzo zwrotny, dobra hydraulika, rama, rewers i ogólnie bardzo mocny i trwały ciągnik

A gdzie ten ciągnik ma dźwignię od rewersu bo nie które mają przy kierownicy, ale większość nie ma.

Opublikowano

Case 5120, z turem z 97r, mocną hydrauliką, udźwig około 6 ton. Często trafiają się z przednim tuzem. Skrzynia z 4 półbiegami pod obciążeniem, co ważne Licznik prędkości cyfrowy i licznik obrotów wałka wom również cyfrowy co przy opryskiwaczu i rozsiewaczu to podstawa. Polecam ten sprzęt, zmieścisz się do 60 tyś. brutto

Opublikowano

Kolego Departament masz ten ciągnik że tak piszesz? Ja mam, koszt regeneracji pompy to 3tyś zł. Ciągnik jest prosty, elektroniczne sterowani podnośnikiem rewers elektrohydrauliczny z pozycją N, sterowanie podnośnikiem z błotników. JD nie mam więc się nie wypowiadam.

Opublikowano
4 godziny temu, Fugeo napisał:

A gdzie ten ciągnik ma dźwignię od rewersu bo nie które mają przy kierownicy, ale większość nie ma.

U mnie w 6400 wajcha jest z prawej strony na panelu. Patrząc od siebie: gaz ręczny, rewers, wajcha półbiegi i od ściany zakresy czyli do ładowacza jest średnio.

• Like 1
Opublikowano

Zmień kolego temat, nie jaki ciągnik byście polecili tylko wszystkie opinie na temat ceresa i JD, koledzy proponują ci inne a ty dalej swoje, taki albo taki. Napiszcie mi co jest nie tak w tych wymienionych przez niego modelach, na co ma uważać i tyle, widać że upodobań nie zmieni

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Zmień kolego temat, nie jaki ciągnik byście polecili tylko wszystkie opinie na temat ceresa i JD, koledzy proponują ci inne a ty dalej swoje, taki albo taki. Napiszcie mi co jest nie tak w tych wymienionych przez niego modelach, na co ma uważać i tyle, widać że upodobań nie zmieni

Ja nie odrzuciłem propozycji kolegów więc tematu zmieniał nie będę, a ceres i seria jd to propozycje ode mnie, bo przeglądając ogłoszenia bardzo dużo jest ogłoszeń z tymi właśnie ciągnikami.

Opublikowano
7 godzin temu, Fugeo napisał:

Mi najbardziej spodobały się te John Deerey i Ceres. Jak się dobrze poszuka to można trafić na Ceresa z rewersem elektrohydraulicznym i trochę tańsze są od JD.

5 godzin temu, Fugeo napisał:

A czy miał ktoś do czynienia z Renault Ceres 355 bądź Ceres 95?

3 godziny temu, Fugeo napisał:

Ja osobiście skłaniam się ku Ceresowi lub JD.

Na co w tych ciągnikach zwrócić uwagę?

Powiadasz że nie napaliles się na te dwa modele? To czemu nie zapytasz o zaproponowane NH tylko olewasz posty kolegów którzy je proponują i dalej męczysz o ceresa i JD

A fakt że dużo takich ciągników jest w ogłoszeniach może oznaczać się sypią się na potęgę i każdy chce się ich pozbyć, a kto zna temat to nawet na nie nie patrzy.

Opublikowano

Ale ja nie pisze że tak jest, tylko że to najczęstszy powód tego że danego modelu dużo jest w ogłoszeniach. Popatrzcie sobie, ilu użytkowników tutaj wybrało sobie jakiś konkretny model, konkretną markę, a potem po roku poszukiwań kupili coś innego, bo tego co chcieli nie mogli znaleźć w dobrym stanie lub akceptowalnej cenie. Ilu jest tu takich co chciało np. case'a, szukało case'a, i ostatecznie kupiło np. Landini 

Dobrych ciągników jest w ogłoszeniach mało, a popularnych i niezawodnych modeli jeszcze mniej

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Powiadasz że nie napaliles się na te dwa modele? To czemu nie zapytasz o zaproponowane NH tylko olewasz posty kolegów którzy je proponują i dalej męczysz o ceresa i JD

A fakt że dużo takich ciągników jest w ogłoszeniach może oznaczać się sypią się na potęgę i każdy chce się ich pozbyć, a kto zna temat to nawet na nie nie patrzy.

Bez urazy, ale ile sprzedano nowych jd serii 6x00, a ile nh tl? O landinim nawet nie wspominam.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nie napaliłem się, po prostu najbardziej przypadły mi do gustu. A pytam o nie bo nie długo jadę oglądać kilka sztuk i chcę wiedzieć na co zwrócić uwagę, a NH zwyczajnie nie ma w mojej okolicy, ale to nie znaczy, że kategorycznie mówię NH nie.

Równie dobrze można rozumować, że skoro jest ich dużo to można dojść do wniosku, że ludzie kupowali je kiedyś bo były to porządne ciągniki, a teraz zwyczajnie je sprzedają bo chcą wymienić

Edytowane przez Fugeo