Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja dla kolegi robiłem inaczej wywalilem cały rozdzielacz i wstawiłem Nowy dwusekcyjny jeden to zwykła par wyjść A druga do podnośnika i śmiga jak należy i sie nie grzeje olej tak bo przy oryginalnym rozwiazanu olej tak się rozgrzewa ze można było się poparzyc
Opublikowano

Teraz już nie wiem czy robić na starym czy nie.. powiedzcie czy jak nic nie będzie podłączone do gniazd nowego rozdzielacza a pompa będzie chodzić to też będzie się ugrzewac?

Opublikowano
Bo ten rozdzielacz oryginalny wystarczyła kiedyś. Teraz zakładając nawa pompę o wydajność 32l lub 36l to się mija z celem bo on nie ma takiego przepływu i go dlawi i sie strasznie olej grzeje nie wspomnę o tym ze też do najsilniejszych nie należał ale jest na to sposób. No i mocno opuszczał maszyny
Opublikowano

Panowie zamontowałem rozdzielacz jednosekcyjny do trzydziestki tak jak wcześniej rozmawialiśmy. Wszystko niby działa..i przyczepa i dwustronny tez ale denerwuje mnie że jak pompa chodzi to nowy  rozdzielacz i przewody buczą... Tak musi być? 

Opublikowano
To możesz zrobić taki myk odkrec przewód powracający od rozdzelacza na dole i wstać co do baniki. Następnie zapał ciągnik i włącz pompę na chwilę i zobacz czy dalej to samo jest. No ale raczej to nie to ciężko powiedzieć co może być nie tak. A te przewody cały czas tak burcza?
Opublikowano

Powrotem idzie olej czyli tu jest ok. A jakby tak założyć zawór zamykający np na zasilaniu zaraz przy rozdzielaczu pod siedzeniem że jak nie używam dodatkowego rozdzielacza to go odcinam? 

Opublikowano
No można coś takiego zrobić wszystko do zrobienia ale po co jak to powinno normalnie pracować bez żadnych przeróbek. To sa dodatkowe koszta których nie powinno być. To ma działać dobrze i tyle. A jak odkreciles przewod to też buczalo

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez rafmax
      Witam,
      Kupię c 330 do remontu najlepiej z woj mazowieckiego. Może być uszkodzony silnik/ zamrożony.
      Ogłoszenie grzecznościowe.

• Przez peresik
      Witam mam pewien problem. Zamontowalem dzisiaj nowe tuleje do cylindra w C330 i okazało się że wystają one 0.35 mm ponad blok A w książce dopuszczalne jest Max 0.16 mm. Tuleje są firmy Mahle.  Pod górną krawędź tulei jest włożona tylko jedna podkładka miedziana z zestawu. Co w takiej sytuacji trzeba zrobić? Czy to są podkładki tylko dystansowe i można zamontować bez niej czy ona też uszczelnia i musi tam być? 

• Dodaj nową pozycję...
v