Mlody rolnik,modernizacja a praca dodatkowa?
-
Podobna zawartość
-
Przez LubieTosty
witam mam 25lat szukam dorywczej pracy na gospodarstwie okolice Włoszczowy świętokrzyskie posiadam prawo jazdy B, B+E, T mam duże doświadczenie prowadzeniu maszyn rolniczych prac dorywcza na codzien pracuje ale po pracy mogę przyjechać na gospodarstwo pracuje po 8H
proszę pisać w prywatnych wiadomościach lub na
email Damianskoda2@gmail.com
-
Przez Gość
Witam , czy jest jeszcze możliwości złożenia wniosku na młodego rolnika ? Jestem świeżo po technikum rolniczym i mam pewnosc że ta premia była by mi przyznana . -
Przez qtasiarz
Czołem, zastanawiam się nad pewną możliwośćią i chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was mógłby mi pomóc to rozegrać.
Mianowicie, mój ojciec ma 38ha dzierżawy od ANR i od kilkunastu lat jest na rencie, ale jako że jest czynnym rolnikiem, to dostaje tylko mały procent tej renty (200 zł/mies). Teraz ja skończyłem szkołę i chciałbym przejąć całe jego gospodarstwo, a jego wysłać na pełną rentę, ale on twierdzi, że nie można przenieść na mnie gospodarstwa z uwagi na tę dzierżawę z ANR, że jej niby przepisać nie można.
Mieliście podobną sytuację? Jest możliwe przepisanie na mnie ziemi z ANR z całym gospodarstwem?
-
Przez farmer_89
Witam, pytanie do MR z naboru 2015 czy ktoś już dostal wyplate drugiej części premii 20%, jeśli sa takie osoby proszę napiszcie!
-
Przez UrsusJohnDeereTeam
Witam.Mam pytanie odnośnie renty KRUS za 35 lat składek, w wieku 55 lat(choroba kręgosłupa).Czy można wystąpić o rentę? Może ktoś jest w podobnej sytuacji,bardzo dziękuje za odpowiedz!
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wybór prasy zwijającej
Massey Ferguson 3060 & brona talerzowa janpol