AdamKryski

Zetor 5245 problem z napędem przednim

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
AdamKryski    0

Witam. W przeciągu 6lat w przednim napędzie  wymieliło mi  3 razy łożyska igielkowe, uszczelniacze obudowę tryb zebaty atakujący, wałek i wszystkie inne.... 3ci raz i tylko prawa strona!!!! Ręce mi już opadają.... 

Opony przód  9,5-24 diagonalne

               Tyl 14,9-28 radialne.

Czy nie powinne  być z tylu 16,9-28 ??? Różnie piszą raz że 14.9 A raz że  16stki....

Pomocy!!!

Edytowano przez AdamKryski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezeli tylko prawą stronę ci tak robi to problem jest w przodzie kolego, za duże lub za małe opony, nie wiem jakie masz tryby w skrzyni biegów robiły by ci tak że albo by przód hamował traktor albo zdzierał opony bo za szybko przód by szedł. obstawiam u ciebie skrzywiony most i może z tad takie problemy, tak mi się wydaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Mares    28

Nam 13lat temu wymienili przy kupnie półoś, łożysko igiełkowe, uszczelniacze, i jeszcze jakąś obudowę w lewym kole. Od tamtej pory zrobił 3500mth i żadnych problemów. Opony 16.9 r28 radialne, i przód 9.5 r24 diagonalne. Także może to i wina opon, ale też niekoniecznie bo gość z sąsiedniej wioski jeździ na 14.9 r28, już od paru dobrych lat i ich nie zmienia, także pewnie problemu nie ma.

Edytowano przez Mares

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
AdamKryski    0
21 minut temu, PRIMO napisał:

Przedni napęd ori czy zakładany z innego ciągnika? 

Oryginalny... 

 

Most raczej jest prosty.... te radialne kormorany  są strasznie niskie w porównaniu do tych starych barumow co kiedyś były z tylu, może tu leży przyczyna ...  ?

Teraz wypadł ząb z tryba atakującego i zblokowalo koło , czyli za mocno ciągnie???

Edytowano przez AdamKryski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
AdamKryski    0

Wszystko nowe było...  A może być to przyczyną, że ma luz na sworzniu osi przedniej.... bo teraz to odkryłem.... I chodzi do przodu i do tyłu cały most....!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bears    372
49 minut temu, AdamKryski napisał:

Wszystko nowe było...  A może być to przyczyną, że ma luz na sworzniu osi przedniej.... bo teraz to odkryłem.... I chodzi do przodu i do tyłu cały most....!!!

Nie, prawdopodobnie ktoś źle to składa albo używa złych części.

Edytowano przez bears

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Dariusz123456789
      Witam nie mogę uzyskać wysokiego pedału hamulca prawego zetor 72 11 ( nowa pompka,wyrównywacz, przewód cylinderek i szczęki proszę o pomoc
    • Przez darecki99
      Chcem poruszyć temat przedniego mostu w proximie power . Ciągnik jest z 2015r  ostatnio moja uwaga przykulo rozłączanie przedniego napędu a mianowicie mocno wyczuwalne szarpniecie   w trakcie wyłaczania . Czasami wyłaczy sie delikatnie w szczegolnosci kiedy w momencie przełączania lekko przygazuje i ujme gazu a czasem jest taki mocny stukot jakby młotkim stuknoł. Jak to u was wyglada .? Czynność tą wykonujecie na postoju czy w trakcie jazdy . Jakoś wczesniej nie zwracałem na to uwagi , ale teraz troszkę mnie to niepokoi . Dodam ze mam zetora 5340 z mostem carraro i tam tez wyczuwalny jest moment rozłaczania napedu  ale nie słychac takiego walniecia .
    • Przez Keben123
      Witam , czy da coś zmiana oryginalnego  tłumika Zetora 8540 Turbo  na rurę nierdzewkę ? Bo słyszałem że doda to więcej mocy i traktor jest żywszy czy jest to prawda ? 
    • Przez maciek916
      Koledzy mam prośbę do użytkowników 514 z przystawką do kukurydzy jak macie rozwiązany napęd jeżeli przystawka posiada napędy z obu stron jeśli jest to możliwe to podeślijcie jakieś fotki

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj