-
Podobna zawartość
-
Przez lukasz00531
Witam.
Czy istnieje możliwość likwidacji linii, która jest nieaktywna od kilku lat?
Linia obsługiwała wyłącznie moje Gospodarstwo Rolne przebiegając po działkach rolnych na długość około 1,5 km.
Aktualnie stan linii jest naganny, druty leżą zerwane na ziemi co utrudnia mi prace polowe a na słupach widać odsłonięte korodujące pręty zbrojeniowe. Z kim powinienem się kontaktować w celu likwidacji tej linii, może komuś z was się udało tego dokonać?
Pozdrawiam
-
Przez Gość
Witam mam problem od 30 lat na na odcinku pola pod słupami często mi się pali co mam zrobić by uzyskać za to odszkodowanie mam światków itd. bo ja już w lato nie mam siły gasić właściwie to pracuje poza domem, a mamy tylko zboża zgłaszane było bez przerwy przez te lata do centrali to oni kazali tylko pismo napisać itd. czy od razu do Jaworowicz bo naprawdę jestem poza domem cały czas, a mam starszych rodziców po prostu nie interweniują na moje prośby od wielu lat żeby założyli inne linie lub poprzeczki na liniach pozdrawiam.
-
Przez artek21
Cześć. Moi rodzice odziedziczyli pole, na którym stoją słupy energetyczne. Oczywiście nikt im za to nie płaci, dziadek też nie miał z tego pieniędzy. Można starać się o odszkodowanie za to ? I czy to jest długa i trudna procedura? Czytałem trochę w internecie, wiem że to nie jest taka prosta sprawa . Znalazłem nawet firmę, która zajmuje się takimi sprawami https://www.tuodszkodowania.pl/ . Może warto zdać się na specjalistów?
-
Przez Gość
Witam panów mam taki mały problem. Podwórko w gospodarstwie ma około 300m2 , ułożony jest na nim beton gr około 30cm a pod nim około 1m tłucznia, problem polega na tym że wierzchnia warstwa się utlenia i niszczy, powstały gdzie niegdzie lekkie wzery i rowki, o ile z jazdą traktorami to nie przeszkadza to tyle wuzkiem widłowym robi się już irytujące, dodam że podwórko nie jest proste i reguralne. Otóż mam dostęp do kostki przemysłowej 8cm w cenie 10zl za metr, i pytanie co zrobić z tą nawierzchnia, firmy co kładą kostkę zalecają skucie betonu, tylko to mocny beton bo na 40 lat nie jest tragiczny, z kolei wujek mówi żeby położyć kostkę na nim na suchym betonie i będzie na lata, problem w tym że pasuje w jakiś sposób zerwać z 5cm nawierzchni, ma ktoś jakieś pomysły jak to zrobić, czy są jakieś frezarki do ścinania, niestety drogowa maszyna nie zrobię wszędzie bo ciężko dojazd bo budynki są, pytanie czy są jakieś frezarki do tego?
-

Rekomendowane odpowiedzi