Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do Crystala chyba lepszym porównaniem będzie T6.180 bo ma 6 cylindrów. A poza tym wybrał bym New Hollanda jednak wykonanie dużo lepsze i sprawdzone opinie na ich temat są, Zetorow jak na razie nie ma dużo więc też nie będę złego słowa na nie mówił. NH T6.180 z przednim tuzem, amor oś i kabina, fotele i kierownica skórzane, skrzynia EC 50 km/h, mocniejsza pompa i podnośnik, opony Trelleborg i szyberdach kosztuje 270 tysięcy netto bez negocjacji.
Opublikowano
W Crystalu jest kiepska widoczność do przodu. Linia maski jest wyżej niż kokpit. W nowym Crystalu HD w kabinie jest już bardziej przyjemnie, adekwatnie do segmentu jaki prezentuję. Jeśli mowa jest o starszej wersji Zetora to w kabinie jest bardzo spartańsko, wręcz biednie. Skłaniał bym się bardziej ku New Holland'owi ale w 6 cylindrach bo tak jak koledzy słusznie zauważyli takie zestawienie ma sens.
Opublikowano

Ostatnio musiałem podjąć podobną decyzję i padło na  NH T7.165S. Moim zdaniem to ciekawa propozycja jeśli myślisz o 6 cylindrach.

Większy ciągnik a cena praktycznie taka sama, gabaryt podobny jak t6.180 tylko trochę wyższy. Uważam że Zetor oferuje mniejszy komfort pracy za podobne pieniądze. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
    • Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
    • Przez rolkam72
      Witam. Otóż sprawa wygląda tak ciągnik zetor 10245 ma słabe ciśnienie na wale a mianowicie 1.8 wolne obroty zimny 5 wysokie. 0,5 wolne obroty rozgrzany 3 wysokie rozgrzany. Obawiam się że będzie wał do szlifu i nowe panewki jednakże na czas żniw chcielibyśmy odkręcić misę w razie co założyć nowa pompę oleju i jeśli się da to wymienić panewki od bez odjezdzania silnikiem. I tu moje pytanie czy da się wymienić panewki bez odkręcania silnika bo korbowodowe to ok ale główne? Z góry dziękuję za wszelakie sugestie i podpowiedzi
    • Przez yaro_1
      Witam, potrzebuję zakupić zaczep piton fix do zetora 7745, względnie dorobić. Proszę o radę od jakich innych ciągników taki zaczep by pasował, bo od 7745 w ogłoszeniach nie znalazłem.
  • Dodaj nową pozycję...
v