Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up łatwo nam mówić co kolega powinien zrobić ale trudniej się postawić na jego miejscu. Jak dobrze się dogada to pewnie będzie musiał usunąć filmiki. nie będzie miał wyjścia

Opublikowano
6 godzin temu, suffeks napisał:

napewno powiedzieli mu przestań z filmami to możemy pogadać i ostatni film zdjął cienias 

Kamil niezależny serwisant też coś wymiękł ostatnio

df też odradzam na gwarancji nie widzą jak naprawić ciągnik 

Cienias to ty jestes i tyle. Ciekawe jakbyś wyjebal 300tys.  Czy tez tak pisałbyś bez sensu. Napewno nie, Bog synuś dostał propozycje z skończ filmiki i sie dogadamy to pierwszy poleciałbys i jeszcze flaszkę kupił.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pp1208 napisał:

@up łatwo nam mówić co kolega powinien zrobić ale trudniej się postawić na jego miejscu. Jak dobrze się dogada to pewnie będzie musiał usunąć filmiki. nie będzie miał wyjścia

Napisałem czego powinien unikać,  a nic nie będzie musiał usuwać jak podejrzewasz, bo co? Nie naprawią ?

Zaraz Niemcy będą nakazywać innym krajom usuwać filmy jak to z nimi było podczas II Wojny Światowej.  xD No paranoja

Uważam, że każdy powinien się wywiązać ze swoich zobowiązań, a w gwarancji raczej słowa nie ma o YT czy zwykłym dzieleniu się prawdą o  tej sytuacji.

Filmiki jak i wypracowana zasłużona  choć zła opinia powinna pozostać do wglądu przez wszystkich, tak uważam.W innym przypadku wyglądało by na szantaż czy dziwną cenzurę, ale to tylko moje zdanie, zdanie kibica.

• Thanks 2
Opublikowano

Oni cenzurą to se kuku mogą zrobić jeszcze większe, bo za późno się za nią wzięli. Za bardzo się to już rozniosło by to ładnie zatuszować. Oby nam tylko Pana Jacka nie przekabacili (wiadomo że fan marki), a temat nie spadł szybciutko z rowerka na AF.

• Thanks 1
Opublikowano

Ja w takiej sytuacji nic bym nie usuwał tylko poczekał aż rozwiążą problem i po wszystkim dodał wpis, że diler jednak się wywiązał ze swoich obowiązków ale filmy pozostały by do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej...

Natomiast jeśli jest coś w rodzaju szantażu ze strony dilera czy JD Polska to nie tylko bym nie usuwał ale dodatkowo poinformował opinię publiczną o takim szantażu. 

• Like 7
Opublikowano

Możemy dzwonić i pytać dilera i jd Polska jak tam sprawa upadłego się ma, też by spokornieli trochę jak by pół af  zadzwoniło.

Filmów bym nie usuwał, najwyżej nagrał bym film ugodowy.

Opublikowano

Dobry pomysł z dzwonieniem do JD Polska a zwłaszcza przez tych co akurat są na etapie rozmów z dilerami JD. Dostaną sraczki jak zobaczą ile osób zaczyna się wahać i ilu potencjalnych klientów mogą stracić. 

• Like 5
Opublikowano
20 godzin temu, suffeks napisał:

napewno powiedzieli mu przestań z filmami to możemy pogadać i ostatni film zdjął cienias 

Kamil niezależny serwisant też coś wymiękł ostatnio

df też odradzam na gwarancji nie widzą jak naprawić ciągnik 

Ty suffeks nikogo nie cieniasuj. Mi nikt tego filmu nie kazał kasować, a zrobiłem to w geście dobrej woli, ażeby mi nikt nie zarzucił że wszyscy są cacy tylko ja mam problem. 

Tu chodzi o moje problemy a nie Twoje widzimisię. 

Ja nie kapituluje ja poprostu wyciągam po raz któryś rękę. I jeśli ja odrzuca mam jeszcze kilka asów w rękawie. Pozdrawiam i nie cwaniakuj. 

• Like 7
  • Confused 1
Opublikowano

asy rok w rękawie trzymasz ? czy czekasz aż gwarancja się skończy tak jak diler i JD Polska. O ile pamiętam to gwarancja na ciągnik jest do czerwca, W czerwcu powiedzą ci pocałujta w d*pę wójta. Myślę że czymś cię skutecznie postraszyli i dlatego nagle zamilkłeś

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
57 minut temu, witejus napisał:

asy rok w rękawie trzymasz ? czy czekasz aż gwarancja się skończy tak jak diler i JD Polska. O ile pamiętam to gwarancja na ciągnik jest do czerwca, W czerwcu powiedzą ci pocałujta w d*pę wójta. Myślę że czymś cię skutecznie postraszyli i dlatego nagle zamilkłeś

Taa ty wiesz najlepiej to po co tlumaczyc😂niewiarygodnie. 

Opublikowano

Patrzcie. Niby mamy XXI wiek, unia i te sprawy. Sprawa przejrzysta--wadliwy ciągnik, trzy poważne naprawy gwarancyjne i powinien być ciągnik wymieniony. Firma światowa, a to wszystko tak się pierd... Yyy, ociąga, że głowa mała. I nie wiadomo, jak to ugryźć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TomaszStach napisał:

Patrzcie. Niby mamy XXI wiek, unia i te sprawy. Sprawa przejrzysta--wadliwy ciągnik, trzy poważne naprawy gwarancyjne i powinien być ciągnik wymieniony. Firma światowa, a to wszystko tak się pierd... Yyy, ociąga, że głowa mała. I nie wiadomo, jak to ugryźć. 

Dzisiaj na agro show się śmieli że jd to światowy składak, najbardziej chiński. 

Opublikowano
2 godziny temu, TomaszStach napisał:

A gdzie masz w jakieś ustawie ze po 3 naprawie należy ci nowy ciagnik?

Opublikowano

Tak stanowi prawo konsumenta. Przecietnemu człowiekowi ciężko się w tym połapać ale od tego są prawnicy. Jest gwarancja i rękojmia. Konsument ma naprawdę duże prawa nawet po gwarancji tylko często o tym nie wie bo sprzedawcy te sprawy zatajają. 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie jest nowa ustawa o rękojmi i obowiązuje sprzedawcę przez 2 lata z mocy ustawy. 

Opublikowano
11 godzin temu, przemek28_28 napisał:

A gdzie masz w jakieś ustawie ze po 3 naprawie należy ci nowy ciagnik?

W głupim pronarze miałem w książce gwarancyjnej zapis, że w przypadku trzech poważnych napraw ciągnik zostanie wymieniony na inny, taki sam model. Było tam jeszcze wyjaśnienie, że poważna naprawa to taka, kiedy cena części wynosi ileś procent ceny ciągnika, albo danego podzespołu. 

Opublikowano

Wszędzie są takie zapisy ale jak przyjdzie co do czego to bez prawnika nic się nie osiągnie. Znajomy ze 3 lata sadził się z Pronarem aż wysadził zwrot kasy. Po oddaniu Pronara kupił JD i pech chciał, że znów to samo tylko tu była wymiana na nowy ciągnik wolny od wad. Łatwo nie było bo w ciągu kolejnych lat ciągnięcia się sprawy przestał być już dostępny ten model a nowszy był droższy i JD chciał doplaty od rolnika. Wszystko skończyło się pomyślnie dla rolnika i JD dostał nauczkę ale co nerwów chlop stracił to szkoda słów. 

8 godzin temu, suffeks napisał:

konsument tak ale GR to jest wedlug sadu firma wiec idzie sprawa do sadu gospodarczego i tam sa inne prawa, chyba ze kupil ciagnik na osobe prywatna

Firma ma też prawa i to czasem wieksze. Może na przykład domagać się odszkodowania za straty poniesione z tytułu przestoju nie sprawnej maszyny czy urządzenia.