Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A co pijak zawinił , że sąsiad po nim jeździł ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
15 minut temu, marko-kolo napisał:

czy ktoś kopiował twoja własność i używał jaką swoją ? o czym ty bredzisz z tym prawem autorskim ? 

druga sprawa to co z tą komisja jak nie była na polu tylko na podwórku albo wcale  to jak ona określa ten czas wystąpienia szkody ? na jakiej podstawie to robi ? 

i to że to ludzie z gminy w komisji  to chyba u was tak było  bo  u nas tylko jedna osoba była pracownikiem gminy ...wiec sam piszesz bzdury 

Czytaj ze zrozumieniem,  Pisałem wyraźnie że ludzie  z gminy  opracowywali protokoły   a komisja szacowała straty na polu. Minister  o tym mówił nie raz  że gminy za mało osób  przesunęły do tego  i dlatego są opóźnienia 

12 minut temu, lukejro napisał:

Marek po prostu wszędzie widzi politykę.... I wyskakuje z bzdurnymi tekstami, "brawo dobra zmiana". Jemu dopłaty bezpośrednie płacą pierwszego dnia, pierwszego dnia dostaje pomoc suszową i to po 1000 zł do hektara a w zeszłym roku po burzy która jak początkowo twierdził nie spowodowała większych strat, nagle po opamiętaniu napisał że dostał mega odszkodowanie od rządu i od ubezpieczyciela oczywiście z tekstem "brawo dobra zmiana". A i dobra gra naszych na EURO to tez była zasługa "dobrej zmiany"... 

Nie pisałem rok temu  że dostałem mega odszkodowanie od  rządu  bo nie dostałem ani 1zł  bo nie składałem żadnego wniosku   dostałem jedynie odszkodowanie za huragan z ubezpieczalni za kukurydze    

Opublikowano

Do ws71. Ale czy to jest równe traktowanie ze środki pomocy publicznej nie są rozkładane równomiernie na gminy tam gdzie straty były największe ? Każdy wie że jest to kupowanie sobie głosów rolników. Każdy ma prawo do własnego zdania. Nie byłem za wejściem do uni, nie zgadzam się z dobrą zmiana. I nie lubię ludzi ślepo wierzących jak marekfarmer.

Opublikowano

Tak, Marek, to działa w obie strony. Ty też nie jesteś anonimowy. Już jakiś czas temu nie jesteś. 

Opublikowano

3 minuty temu, marekfarmer napisał:

Czytaj ze zrozumieniem,  Pisałem wyraźnie że ludzie  z gminy  opracowywali protokoły   a komisja szacowała straty na polu. Minister  o tym mówił nie raz  że gminy za mało osób  przesunęły do tego  i dlatego są opóźnienia 

Nie pisałem rok temu  że dostałem mega odszkodowanie od  rządu  bo nie dostałem ani 1zł  bo nie składałem żadnego wniosku   dostałem jedynie odszkodowanie za huragan z ubezpieczalni za kukurydze    

a to komisja wynajmowała ludzi do opracowywania tego czego sami nie widzieli bo nie byli na polu ? ...no bardzo ciekawe 😉

czyli kto inny oglądał , kto inny szacowała kto inny opracował ? to u ciebie chyba tak było 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

O  i jeszcze  do tego   oszczerstwa     grubo  brniesz  

Musisz mieć  wielki bul  d*py   że robisz  tutaj z siebie  idiotę  swoimi  bredniami  :D    :D   

Chciałeś  zabłysnąć  ale  ci  nie wyszło  xD  xD  

Ale Ty za to zablysnąłeś

Marku BÓL

Opublikowano
14 minut temu, marko-kolo napisał:

marekfarmer nikt więcej od ciebie nie  oczerniał bez podstawianie tak jak ty  na tym forum plujesz na tych z którymi ci nie po drodze politycznie ...nie strasz tu odpowiedzialnością bo sam bekniesz jak przyjdzie czas 😉....''dojna zmiana''' straci władze to tacy jak ty będą chować się w szczurzych norach 😁

Tak  i to dlatego  z Kozulek12   zrobił się Marko-kolo  xD  xD  xD  chciałeś  się  ukryć  ????

Opublikowano
25 minut temu, lukejro napisał:

Marek po prostu wszędzie widzi politykę.... I wyskakuje z bzdurnymi tekstami, "brawo dobra zmiana". Jemu dopłaty bezpośrednie płacą pierwszego dnia, pierwszego dnia dostaje pomoc suszową i to po 1000 zł do hektara a w zeszłym roku po burzy która jak początkowo twierdził nie spowodowała większych strat, nagle po opamiętaniu napisał że dostał mega odszkodowanie od rządu i od ubezpieczyciela oczywiście z tekstem "brawo dobra zmiana". A i dobra gra naszych na EURO to tez była zasługa "dobrej zmiany"... 

Ktoś tam  wrzucal chyba link w temacie o polityce odnośnie "naboru " na trolli wychwalajacych dobra zmianę.. 

Opublikowano

lukejro Ty najlepiej zrobisz jak się udasz do doradcy z wnioskiem.. hehehe

lukejro napisał:

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Komisje  powołuje  Wojewoda   Burmistrz/wójt   tylko wskazuje  osoby.

A jak ma powstać  szkoda  w  uprawie której nie było  na polu .  Chłopie    to nie na twój rozum to  pojąć  daj sobie spokój    okres od 1.04 do 31 maja  to  okres  raportu   nie   początek  i  koniec  suszy. 

1 godzinę temu, lukejro napisał:

A na czyj wniosek powołuje tą komisję? I jak komisja ma precyzyjnie wskazać datę wystąpienia szkody suszy skoro została powołana po opublikowaniu raportu IUNG Puławy który informuje że w okresie od 1 kwietnia do 31 maja wystąpiła susza na  terenie danej gminy??? Ja wiem, że to jest okres raportowania ale tam nie ma precyzyjnej daty wystąpienia suszy... Wytłumacz mi to logicznie jak komisja ma określić datę szkody skoro została powołana kilka tygodni po jej wystąpieniu??? I jak w przypadku suszy można podać jednodniowy termin wystąpienia szkody.

No marek napisałeś mi dwukrotnie, że mój rozum nie jest wstanie tego pojąć, dlatego proszę odpowiedz na moje powyższe pytanie.

1 godzinę temu, MichLin89 napisał:

Cofnij się na forum lukejro i poczytaj... po tym komunikacie w piątek już wszystko można normalnie załatwić

Komunikat z piątku mówił, jedynie że sposób szacowania szkód jest przejrzysty, data szkody znajduje się na drugiej stronie protokołu a powierzchnia upraw brana do stwierdzenia wymogu ubezpieczenia 50% powierzchni upraw w dniu wystąpienia szkody znajduje się na trzeciej stronie protokołu....

Dopiero wczorajsza wypowiedź ministra Ardanowskiego dla mediów oraz dzisiejsze wydanie rozporządzenia w wyniku którego będzie brana pod uwagę nie data wystąpienia szkody a data szacowania szkody zmieniła sytuację....

Opublikowano (edytowane)

a WY wiecie że już teczki macie założone przez naszego towarzysza a kwitów przybywa  :D 

ciekawe czy ja mam, jak tak to bym poprosił o pseudonim BALTAZAR GĄBKA 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Tak  i to dlatego  z Kozulek12   zrobił się Marko-kolo  xD  xD  xD  chciałeś  się  ukryć  ????

wręcz przeciwnie nie udaje kogoś innego ....nie zrobił się tylko skasowali mi konto to co miałem zrobić ? 😁..ot ile warte twoje wywody ...nic poprostu nic wspólnego z prawdą i tyle

Opublikowano
6 minut temu, marko-kolo napisał:

a to komisja wynajmowała ludzi do opracowywania tego czego sami nie widzieli bo nie byli na polu ? ...no bardzo ciekawe 😉

czyli kto inny oglądał , kto inny szacowała kto inny opracował ? to u ciebie chyba tak było 😉

Widać nie masz  pojęcia  o tym co piszesz  kolzulek12 czy tam marko-kolo 

Komisja  szacuje straty  u  Rolnika  na Polu   a Pracownicy  Gminy  wpisują   w protokoły  dostają  kartki  na których  mają  napisane jakie uprawy jakie starty oszacowała komisja  to wpisują  do protokołu  następnie  Członkowie komisji  sprawdzają i podpisują protokoły  potem Rolnik  następnie  jedzie to do wojewody. 

Opublikowano
3 minuty temu, rafkap napisał:

Do ws71. Ale czy to jest równe traktowanie ze środki pomocy publicznej nie są rozkładane równomiernie na gminy tam gdzie straty były największe ? Każdy wie że jest to kupowanie sobie głosów rolników. Każdy ma prawo do własnego zdania. Nie byłem za wejściem do uni, nie zgadzam się z dobrą zmiana. I nie lubię ludzi ślepo wierzących jak marekfarmer.

W pełni zgadzam się z Twoim postem ,też wszyscy są zdziwieni szybkością  wypłacania pomocy,z tym że u nas w tym roku praktycznie wszystkie zboża jare na terenie gminy były szacowane na poziomie pow 70% od 5 maja do końca czerwca spadlo ok 6l/m2 takiego czegoś u nas jeszcze nie było

Opublikowano
5 minut temu, MichLin89 napisał:

Agricolus a Ty się ciesz że mamy MarkaFarmera na forum... bo tak byś nawet nie wiedział ze masz źle protokół zrobiony....Słuchajcie nie ma co robić dymu...Już wszystko jest jasne...

No przecież wiem. Ale Marek tak uroczo ripostuje:) ,wykazuje tak wysoki stopień zainteresowania poziomem ,,bulu d*py" mojej, a poza tym wyraźnie czuje się skrzywdzony faktem, że naruszam jego prawa podmiotowe, że no nie mogę się oprzeć

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ty po prostu  piszesz tutaj  stek bzdur    i  prowadzisz  akcje  dezinformacji.  Ja  przekazuje  rzetelne  i  w 100%  zgodne  z rzeczywistością  informacje    

Komisja składa się  z  ludzi z gminy  i nigdzie nie muszą  się teleportować   oni  są na miejscu   nie przyjechali  z warszawy   tylko są mieszkańcami gminy,  i to  oni    określają datę  wystąpienia szkody.

Zastanawiam się co ty masz w  głowie  aby   kraść  cudze  zdjęcia  tylko  po to  aby  innym zaszkodzić    bo mają  lepiej.  Należy  tylko współczuć  twoim sąsiadom  i rodzinie  

rozumiem że zmieniasz wersję i to jest jakiś postęp ...wiec wróć do tego co napisałeś i wytłumacz w końcu z jakich to ludzi składa się komisja i kto opracowuje wniosek bo u mnie robił to pracownik ODR ...

nie wiem jakie ty masz pojecie i jak to się odbyło w twojej gminie ale u mnie było inaczej i tyle ...wiem to bo znam ludzi w swojej gminie 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Właśnie Marek, tłumacz się! Służby nie śpią, a Twój autorytet 100% zgodnie z rzeczywistością upada:)

Opublikowano

OK, Wasze slowne przepychanki, zalatwiajcie priv..... ponawiam pytanie czy jak ktoś ma w gospodarstwie tylko TUZY, oszacowane powyżej 30%, to jaka stawka mu się należy, przypominam ,ze traw się nie ubezpiecza....

Opublikowano

O! Tuzy to jest ciekawy temat. No bo nie można ubezpieczyć- nawet połowy. No nic tuzów nie ubezpieczysz. To ja bym dał, jeśli powyżej 30%, a mniej niż 70%- 500zł/ha. A jeśli co najmniej 70% to 1000 zł/ha. No bo ani ubezpieczyć to, ani zaorać, ani nic paszy w tym roku. No, ale nie ja o tym decyduję. Pewnie Marek ze swoją komisją decyduje, ale on pewnie tak dużo nie da, bo sam dużo ma. A bogaty wiadomo-pieniądze umie liczyć:)

Opublikowano (edytowane)

nie no on ma lepiej od innych czyli od nas ...śmiga zdezelowanym ursusem 😁....takie to pojęcie u niego'' lepszości '' ...dlatego  wszystko mu się należy .. jak przystało na typowy  socjalny elektorat który uznaje tylko '''dojna zmianę '' bo przecież za innych tyle nie dawali 😄

ps. a przepraszam za komuny  było lepiej 😃

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Panie marku to ile się należy , 1000, 500, czy 250. Czy dopiero z ministrem ustalisz ?

I pytanie. Czas na wypłatę mają do końca grudnia, urzędowy termin. A teraz pytanie ile czasu mają na rozpatrzenie wniosku i wydanie decyzji w świetle prawa ? Ktoś wie? I czy muszę dostać decyzje pisemna ?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma w rozporządzeniu w jakim terminie, przynajmniej z tego co pamiętam. Toteż standardowo, jak w kpa. Do 30 dni od złożenia wniosku na wydanie decyzji, w przypadkach skomplikowanych do 60 dni....wypłacone ma być do końca roku. No, ale mamy wybory, to może będzie szybciej. Ja złożyłem 24 września. I cisza

Edytowane przez agricolus
Opublikowano

Zgodzę się są 3 terminy w kp. 1 miesiąc, 2 lub 3. 

Ja złożyłem 5 dni wcześniej i też cisza.