Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 9.09.2018 o 13:11, marekfarmer napisał:

To jak odpowiedzą  to  podziel  się  wiedzą  :)  

Dnia 9.09.2018 o 13:11, marekfarmer napisał:

To jak odpowiedzą  to  podziel  się  wiedzą  :)  

moja sprawa wygląda tak :   z wyliczeń wychodzi strata w dochodowości  30,38 %. jednak komisja zaokrągliła to w dół czyli równo 30 %  i wojewoda nie podpisał wniosku.  

jest to ewidentny błąd komisji - czy moga zaokrąglać jak im sie podoba? 

dodam że z de minimis zostało mi juz mało środków i nie pokryją one  całego odszkodowania które mógłbym mieć z pomocy publicznej.

Poradźcie co robić?

Opublikowano

Nie mogą  nic  zaokrąglać    tyle wychodzi tyle ma być  i koniec 

Opublikowano

Do marekfarmer. Czepiasz się błędów ortograficznych. A widzisz błędy na stronie arimr w suszowych dziś, w sumach kasy ? Podpowiem: Miliony i tyś zł ?  Ale dobra zmiana nie popelnia bledow ? Brgds.

Opublikowano
13 godzin temu, marekfarmer napisał:

"ma być i koniec"och ta władcza retoryka

28 minut temu, marekfarmer napisał:

Płaczku  xDxD napisałeś do mnie to ci  odpowiedziałem      aż  taki zapłakany  jesteś  że nie wiesz co napisałeś  kilkanaście  minut  wcześniej  xD  xD  

Nie wyśmiewaj się z innych bo i z Ciebie można się pośmiać

Opublikowano
45 minut temu, marekfarmer napisał:

Mnie  ,,frajer,, w 2011 roku nauczył jednego  że na kasę z ARIMR  nie należy  liczyć   tylko  trzeba liczyć  na siebie. 

to po kiego grzyba wyciągałeś rękę po suszowe ? czyli nie liczysz na siebie, nie wierzysz w siebie,  tylko na "darmowe" wyciągasz łapke  :) ot taki rolnik z Ciebie postepowy :P  

Opublikowano

Nie  liczyłem na wypłatę  suszowego we  wrześniu  przyszło  jest  .  Tak jak nie  płacze  że  dopłat nie mam w grudniu  czy styczniu a np  jak rok  temu w lipcu.  Mnie to  lotto  kiedy na konto wpłynie.

Opublikowano

Taaa , jasne . Wystarczy prześledzić twoje posty , Radość z darmochy i wychwalanie władzy - bezcenne .🤣

Opublikowano

Susza dotknęła wielu rolników. Forum jest po to aby wymienić informacje. Pozwala to spojrzeć jak w różnych rejonach kraju ida wyplaty, są załatwiane wnioski itd. I od czasu do czasu się pośmiać. Po to jest forum. Informacji tych nie usłyszymy w tv. A wyśmiewane się z innych i wladcza retoryka mają tu pierszenstwo u niektórych.

9 minut temu, zetorki12 napisał:

Taaa , jasne . Wystarczy prześledzić twoje posty , Radość z darmochy i wychwalanie władzy - bezcenne .🤣

Z tym się zgodzę.

Opublikowano

Masz  swój temat  o wypłatach  i się go trzymaj  tu jest temat o suszy  

Władcza  Retoryka  kogo  twoja   ???

1 godzinę temu, rafkap napisał:

Po co tu zagladasz ? Po jakiego grzyba ? 

Opublikowano

Tak Cię suszy ?

Ty swoje wzioles. 3 rok z rzędu. Temat suszy to już nie twój temat. Expertem jesteś państwowych pieniędzy. Po prostu sp...

Opublikowano
19 minut temu, marekfarmer napisał:

Masz  swój temat  o wypłatach  i się go trzymaj  tu jest temat o suszy  

Władcza  Retoryka  kogo  twoja   ???

Włądczo to Ty się wypowiadasz,

jeśli jest temat osuszy to może tu poznamy Twoją odpowiedź na pytanie dotyczące suszy??

Czy dalej bedziesz sie wymigiwał?

• Like 1
Opublikowano

Ja się  władczo nie wypowiadam

Kolega  zadał mi pytanie odpowiedziałem mu   jak to wygląda  że ty  to  widzisz jako władczo  twój problem  

Masz jakąś obsesje  na moim punkcie  czy  jak  ???

Opublikowano

Do sołtysa: uważaj bo marek policzy Ci błędy ortograficzne ☺ Widziałem pół świata, od ameryki po japonie, ale nigdy nie sądziłem że takich jelopow w tym państwie wyprodukuja. Nie wie jak zrobić musztarde domowym sposobem, nie te czasy. A o suszy wie tyle co w tygodniku katolickim wyczyta. 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, marekfarmer napisał:

To nie władczy zwrot??

Na niczyim punkcie obsesji nie mam w przeciwieństwie do Ciebie

@rafkap niech liczy jak niema nic innego do roboty, jeśli popełnię błąd i go nie poprawię zawsze przyznaję się do tego

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano

To nie jest władczy zwrot    źle  to interpretujesz  zresztą  to nie do ciebie było :) 

Nie masz   a gdzie masz okazje  to masz jakieś obiekcje  do mnie w tematach pod zdjęciami   

Opublikowano

Marek Tobie chyba się nudzi ciągle ,co widzę to tylko szukasz dziury w całym .Trochę się znasz na przepisach widzę oczytany jesteś ,ale władza ma to do siebie ,że może wszystko zmienić z dnia na dzień .Mój wniosek suszowy trzymają na gminie i tak naprawdę nie mam pojęcia ,jak to dalej będzie z nim .Jak coś dadzą to będzie oki .Chłopaku trochę luzu ,bo szkoda nerwów ,a w gospodarce się przyda zdrowie ,bo pracy zawsze jest wiele .

• Like 2
Opublikowano

Masz obsesje    tylko nie wiem czy mam się  bać  czy  śmiać  ???

Opublikowano
9 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Marek Tobie chyba się nudzi ciągle ,co widzę to tylko szukasz dziury w całym .Trochę się znasz na przepisach widzę oczytany jesteś ,ale władza ma to do siebie ,że może wszystko zmienić z dnia na dzień .Mój wniosek suszowy trzymają na gminie i tak naprawdę nie mam pojęcia ,jak to dalej będzie z nim .Jak coś dadzą to będzie oki .Chłopaku trochę luzu ,bo szkoda nerwów ,a w gospodarce się przyda zdrowie ,bo pracy zawsze jest wiele .

No widzisz problem tkwi w gminach bo tam pracują niekompetentni ludzie mój też w gminie niepotrzebnie leży jakby mi go dali prz

Opublikowano
19 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Sialem 15 maja ale wschody byly slabe i dopiero pozniej sie bojnela. A ze wyglada pozadnie to i slabo schnie. Do tego dziki i omacnica, a dzikow cos wypatrzyc nie moge ale siedza bo 0.5ha bylo dokoszone na sieczke i ciagle swoezo przeorane pole. Jak da mi 10ton bede zadowolony. W zeszlym roku liczylem na 11 ton bo na wiecej nie wygladala a dala 14.9.

A straty pewnie 70 %oj nieładnie naciągać

Opublikowano

U mnie z kolei poszacowali, jak mi się wydawało w miarę ok, ale jak przyszło do koszenia i później do sprzedaży zboża, to szczególnie na owie zniżone strasznie. Dali 65%, a ja z 4.3ha zebrałem przyczepę w sumie, taka tam kupka w garażu leży sobie.

Uczepiles się staszku tych urzędów, gdzieś startowales i Cie nie przyjęli? Bo coś strasznie Cie to boli. 

U nas protokoły wracają ratami od wojewody. Mój przyszedł w pierwszym rzucie, to było może 5 protokołów. A było to jakoś koło 25. Sąsiad mówił, że dopiero wczoraj do niego dzwonili z urzędu, że jego jest to odebrania.