Demontaż podbieraka/serwisowanie/problem z podbieraczem
-
Podobna zawartość
-
Przez slawus
Czeka mnie remont silnika w Bizonie, czy ktoś ma namiary na dobrego i sprawdzonego fachowca z woj. mazowieckiego, no i może zna ktoś orientacyjną cenę tego "zabiegu" bo może lepiej kupić drugi silnik np. po remoncie. Z góry wielkie dzięki.
-
Przez artur01
Witam szanowne grono forumowiczów,
z racji tego że ciągnik ma bardzo duże problemy z odpaleniem chciałbym zdemontować pompę wtryskową w Mf 3090 i zawieść do sprawdzenia lecz nie do końca wiem jak się do tego zabrać aby czegoś nie uszkodzić. Mam na myśli tutaj czy powinienem zblokować w jakiś sposób rozrząd czy po prostu odkręcać 3 śruby przy pompie i wyjmować? Dodam,że pompa zamontowana pionowo firmy Lukas. Chciałbym również uprzedzić wypowiedzi typu; "sprawdź filtry, aku lub rozrusznik", ponieważ wszystkie te czynności nie przyniosły zamierzonego skutku! Silnik w lecie przeszedł gruntowny remont a pompa nie była ruszana bo było ok, było ale się skończyło a na wiosnę trzeba ruszać w pole...
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Pozdrawiam Artur
-
Przez prezes893
witam
chciałbym zregenerować w swojej suprze pompę wtryskową z silnika sw-400
oczywiście regeneracja u specjalisty,
czy ktoś może mi pomóc i opisze krok po kroku co robić i na co uważać przy demontażu?
z góry dzięki
-
Przez lejek
Nie wiem czy wybrałem dobre miejsce na ten temat,jeśli nie to proszę skorygować.
Niedawno kupiłem od niemiaszka JD 3152D
zapomnieli o oleju więc padła uszczelka pod głowicą
i poszły panewki
garki i pierścienie są ok
jeśli chodzi o uszczelke to raczej nie ma problemu ale wał to nie bułka z masłem.trzeba wyciągnąć do szlifu,
może ktoś już to robił sam i doradzi od czego zacząć i na co uważać.
Będe wdzięczny-Dzięki.
-
Przez Poznaniak
Jak zabrać się za zdjęcie zbiornika w celu dokładnego wypłukania go z syfów tam pływających, jakieś wskazówki?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Gęstość pszenicy.
Jęczmień ozimy kosmos