Skocz do zawartości
CaseMX120Power

Problem z napędem w Case MX

Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam. Mam problem z przednim napędem w moim Case MX 120. Napęd działa tylko że na skręconych kołach coś lekko blokuje koła i słychać buczenie, trzeszczenie nie wiem jak to opisać. Satelity w kołach jak nowe. przekładnie zalałem nowym olejem. Co moze byc przyczyną?

Edytowano przez CaseMX120Power

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rowan    2

Masz problem z samoblokującym mechanizmem w różnicówce. Prawdopodobnie ślizgi na zwrotnicach dostały luzu i półośki za bardzo się wusuwają, albo za bardzo je wciska i albo za mocno dogniata tarczki albo za słabo. Musisz rozebrać cały mechanizm i zobaczyć co się dzieje. Jak luz bardzo duży na zwrotnicach, to mogły nawet kulki już przeskoczyć na sprzęgle. Ja proponuje zacząć od zniwelowania luzów na zwrotnicach. Jak nic nie pomoże, to wtedy rozebrać do mechanizmu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JD1052    87
(edytowany)

Ja stawiam na zły olej w moście bo to najczęstsza przyczyna, musi być 80w90LS na innym bedzie się tak działo jak wyżej opisano.

Edytowano przez JD1052

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

przemek28_28    88

Olej. Miałem tak w jd. Serwis zalał złym olejem i był problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Uszczelniacz wałka atakującego jest dwuczęściowy. Część pierwsza powinna obracać  razem z wałkiem a cześć druga powinna stać w obudowie. Problem był w tym ze ta pierwsza część nie obracała sie razem  z wałkiem i wyciekał olej uszczelniacz wstawiłem na klej i ładnie chodzi razem z wałkiem . W przekładni był za rzadki olej. Teraz zalałem przekładnie olejem FUCHS SAE90 i wszystko działa poprawnie bez zadnych zgrzytów :D a i olej nie wycieka ;) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez brzydal222
      Witam, mój problem polega na tym że ciągnik kiepsko jedzie do przodu a podczas orki staje , silnik pracuje normalnie. Podnośnik oraz wspomaganie działa normalnie, wcześniej było mało oleju w skrzyni po dolaniu dalej to samo. Co może być tego przyczyną? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam.
    • Przez PawelCholody
      Jestem posiadaczem Valmeta/Valtry 6300 rok 1992. Mam problem z biegami  nie działaj, biegi nie mogę wrzucić 1 i 2 jest możliwość jazdy tylko na 3 i 4. Z elektryką jest chyba wszystko ok. Ciągnik odpala jeździ, hydraulika trochę szwankuje.  Gdzie mogę szukać rozwiązania problemu?
    • Przez koper88
      Panowie i panie! Mam problem z ładowarką. Po odpaleniu wszystko działa jak należy, silnik normalnie łapie temperaturę a po włączeniu jakiegokolwiek odbiornika prądu tj. świateł bądź dmuchawy wskaźnik temperatury idzie na Max i piszczy tak jakby się gotowało. Po wyłączeniu wszystko wraca do normy. Wymieniony został czujnik temperatury ale to nic nie dało. Serwis twierdzi że do wymiany jest jakiś komp albo tablica wskaźników za około 3000zl ale jakoś sceptycznie podchodzę do ich diagnozy. Ktoś ma jakiś pomysł?
    • Przez MatiTM
      Witam ponownie. Sprzedałem Akpila i kupiłem pług firmy Kołaszewski. Nie wiem czemu ale cały czas mam problem z jedną rzeczą, mianowicie pług nie idzie w osi z ciągnikiem. Jak  nie zapnę odciągu to pcha się w lewo że odciąg aż po oponie idzie. Ciągnik idzie lekko i równo nie ściąga go. Przypomną że ciągnik kupiłem od sąsiada i on też ma pług firmy kołaszewski i nie miał żadnych problemów z orką. Nie miał wg odciągów i pług szedł równiutko za ciągnikiem. Po kupnie ciągnika wymieniałem uszczelniacze na mierniku impulsów i może tam coś przestawiłem? Wspawałem też nowe końcówki ramion dolnych by zminimalizować luzy. 
    • Przez Pablo_97
      Witam  na wstępie chciałbym przeprosić jesli założyłem temat nie tu gdzie trzeba 
      Sprawa wygląda tak  Kupiłem ciągnik Case  956 XL z oponami 12,4  R28 oraz 16,9 R38  chciałbym zamienić ten zestaw opon na szerszy ale nie wiem jak dobrać żeby nie rozwalić przedniego napędu może da sie tak że można zwiększyć szerokość opony w samym przodze bez zmiany tyłu ? ciągnik będzie pracował w lesie  i potrzebujemy troche serszych  opon byłbym wdzięczny jeśli ktoś z was pomógł by w dobraniu odpowiednich opon tak aby wszystko sie zgrwało tak jak należy Dziękuję i pozdrawiam 
       
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.