Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Witajcie,

chciałbym was zaprosić do nowej strony - www.agrodzienniczek.pl
Jest to nowy projekt - w całości zaprojektowany przeze mnie i wdrażany przez naszych programistów.

Chodzi mi o to, aby stworzyć najprostszą możliwą kartę pola. Z informacjami o kosztach, z fajnymi modułami do wykresów i aspektu finansowego gospodarstwa.

System dziś jest w wersji beta - w kolejnych dniach wprowadzamy nowe proste funkcje które ułatwiają nam prace.

Dla przykładu dodanie wszystkich prac dla mojego 30 ha gospodarstwa zajęło mniej niż godzinę czasu.

Oczywiście jesteśmy w wersji beta więc jest jeszcze sporo niedoróbek ale cały czas nad nimi pracujemy.
Jeśli chcecie potestować to gorąco zapraszam.

Można się logować swoim kontem z AgroFoto.pl

Na dziś rozwiązanie jest w 100% darmowe. Docelowo jednak będą moduły płatne, ale cena będzie na poziomie kilku złotych miesięcznie tak aby tylko pokryć koszty pracy naszych programistów.

Jeśli zauważycie jakieś błędy - śmiało tu piszcie, lub do mnie na maila. To samo tyczy się pomysłów na rozwój programu - jestem do Waszej dyspozycji.

Pozdrawiam

yacenty

Opublikowano (edytowane)

Magazyn nawozowy/ŚOR. Wpisujemy ile kupiliśmy danego środka a wpisując w kartę pola, że zastosowalismy np 160 kg saletry to się automatycznie nam ujmie ze stanu.

PS. @danielhaker Pan @yacenty cytuje poprzedni post :P

Edytowane przez sumek666
  • Haha 1
Opublikowano
Nie patrzyłem jeszcze na aplikacje, ale pod wpływem wcześniejszych postów zapytam o takie przypadki użycia: 1) zdefiniowanie charakterystyki pola (np. klasa gleby, zasobnosc, rodzaj gleby), 2) planowanie rośliny na polu, jej spodziewanego plonu; system mógłby automatycznie sugerować potrzeby nawozowe, użytkownik mógłby na tej podstawie określać jaki rodzaj i ile jakiego nawozu kupić pod dana roślinę (plan nawożenia), 3) na podstawie pkt 2. system mógłby określić wielkość zamówienia na nawozy; więcej rolnicy mogliby łączyć się w grupy (np. pod względem bliskości sąsiedztwa) i zamówienie na nawozy mogłoby generować się zbiorcze, 4) zamówienia z 3. mogłyby być udostępniane firmom sprzedającym nawozy i te mogłyby składać swoje oferty, 5) synchronizacja z eWniosek, 6) system mógłby sugerować plan ochrony dla pola (dobrze jakby mógł korzystać z informacji o rozkładzie temperatury, opadów, zagrożeń na danym terenie/działce), 7) rejestracja zabiegów (kiedy, co, jaką dawka) dla pola, 8) rejestracja występujących zagrożeń (przynajmniej agrofagów) i ostrzegania o ich możliwym wystąpieniu na okolicznych działkach,
  • Root Admin
Opublikowano

z tych punktów mamy 7.
Reszta to jest rocket science - a nie chce obiecywać ludziom gruszek na wierzbie, nie mniej pomysły bardzo dobre

Opublikowano

Nie wiem jak to macie skonstruowane bo jeszcze mnie tam nie było. Fajna opcja byłoby też połączenie tego z geoportalem - klikam myszka w działkę i się automatycznie dodaje jej powierzchnia numer itd. Coś jak w ewniosku. Co do synchronizacji z ewnioskiek to chyba arimr by musiała wykazać chęć współpracy.

• Root Admin
Opublikowano

ewniosek to niech się ustabilizuje i zacznie działać jak należy.

Geoportale / mapy - kiedyś będą - ma być prosta podstawowa funckcjonalność, jak to skończymy to będziemy zajmować się wisienkami na torcie

• Root Admin
Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

ja nie dostałem maila

był wysłany 21-05-2018 19:41- sprawdz spam, bo gmail.co jeszcze nas nie lubi

Przed chwilą, Mario5 napisał:

Ja kontem z agrofoto nie mogę się zalogować

jaki bład? najlepiej screen poprosze