Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam. Agrofotowicze proszę o pomoc. Mam możliwośc zakupu zetora z tego linku: https://www.olx.pl/oferta/zetor-5211-CID757-IDug9FB.html czy warto wogóle jechać i go oglądać za takie pieniądze? Bo cena kusi ale jest bardzo mała jak na ten model ciągnika i ewentualnie na co zwracać uwagę podczas kupna. Pozdrawiam😀😀😀
Opublikowano

Cen zetorow nie ogarniesz.. 

To nie cud techniki,  żeby było coś szczególnego,  na co trzeba zwrócić uwagę.  Jak w każdym  - skrzynia,  silnik,  hydraulika, w jakim stanie opony,  czy kwity sa. Na tel nie widać dobrze-bez wspomagania? 

Opublikowano

No na pierwszy rzut oka to wygląda dobrze . Sprawdzić mechanicznie i jak OK to brać .

Opublikowano
Ja na jesieni rowniez kupiłem 5211 za 22tys. Krajowy, bez wspomagania, tylko moj ma komplet obciaznikow. Jak narazie bez awarii. Wszystko zalezy od stanu. I tak jak mowia poprzednicy, to jest normalna cena za te ciagniki.
Opublikowano

Kuzyn miał na wiosnę na sprzedaż 7211 chyba 91 1 właściciel krajowy, nie wymęczony bo to był 2 pozniej 3 traktor bo były mocniejsze. Wystawił go za 42 a sprzedał za 39. Byłem jak sprzedawał inaczej nie uwierzyłbym. Nie wiem co w nich takiego ekstra ze ludzie tyle chcą zapłacić.

Opublikowano

Bo to proste - Bo jest Zetor i reszta traktorów .:D

Opublikowano

No prawda . No ale jak znajduje się kupiec , to niektórzy cenią .

Opublikowano (edytowane)

Ceny wysokie bo nadal znajdują się "gospodarze" którzy próbują po 30 latach spełnić swoje marzenie o luksusie i synonimie bogactwa na wsi. 

Edytowane przez bears
Opublikowano

Nie wszyscy . Niektórzy , tak jak i Ty żeby spełnić sny o Zetorze , przerabiają 60-tki na wyśnionego Zetora .:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gebrowski
      Witam.
      Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu z turem Ł-104 ciągnik zetor 5340
      Rozdzielacz 3-sekcyjny. Z jednej sekcji wycieka olej ze złączki przy rozdzielaczu gdy wymienię jedną leci z drugiej. gdy wymienię tę drugą leci z pierwszej i i tak w kółko za podpowiedzi ;
      Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

• Przez Matey06
      Kupię zetora jak w temacie badź MTZ'a. Może być sprowadzony przygotowany do rejestracji, bądź z ważnymi badaniami technicznymi i ubezpieczeniem.  Do 25k
    • Przez rolnik10_11
      Witam, kupię Zetora 5245, 6211, 6245, 7211, 7245, 7711, 7745 kupię jeden z tych modeli, od rolnika, cena jaka mnie interesuje to do 33tysiecy.  Najlepiej jakby ciągnik znajdował się w województwie śląskim bądź ościennych (Czechy i Słowacja też) Proszę o oferty

• Przez jacek5227
      Mam zetora 7745, który od niedawna pracuje z opryskiwaczem. Zetor aktualnie jest na kołach: tył: 16.9-34/14-34 8PR i przód: 12.4-24 8PR. Chciałbym zmienić (tylko) tylne koła na takie, żeby szerokością odpowiadały przednim i żeby średnica nowych była taka jak tych obecnych albo mieściła się w tolerancji.  Opryskiwacz ma opony 9.5 czyli 230 mm, koła z przodu to 320 mm.  Nie chcę zakładać do ciągnika 9.5 bo pracuje on tez w transporcie i lekkiej uprawie więc szukam opon w miarę uniwersalnych do jego zadań, żeby nie musieć przekładać kół w ciągu sezonu. Z moich obliczeń wynika, że średnica obecnych kół (teoretycznie) to tył - 158 cm i przód - 115 cm. Pytanie jakie koła musiałbym wybrać na tył? 
    • Przez jonh
      Witajcie.Jaki tur polecacie do Zetora 5211? Interesuje mnie też jego montaż jak to wygląda, mile widziane fotki montażu tura. Pozdrawiam. 
  • Dodaj nową pozycję...
v