Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

zamiast cudować z wtryskami to zmierz kompresje.... ja nie wiem ale tu każdy myśli że kupi 20 letni traktor to silnik będzie jak nowy bo przecież na liczniku 3tys h

Opublikowano

lukbold napisał:

zamiast cudować z wtryskami to zmierz kompresje.... ja nie wiem ale tu każdy myśli że kupi 20 letni traktor to silnik będzie jak nowy bo przecież na liczniku 3tys h

no wlaśnie. wiem ze idealny nie jest i chce problem rozwizać.

Opublikowano
zacznij od wtrysków i sprawdź od razu kompresję za jednym razem dwa tematy sprawdzisz ,jeśli będzie ok. to pompa może być podkręcona tak jak mówią
Opublikowano

Podaj oznaczenie końcówki wtryskiwacza, średnio dla tego modelu ok 220-250 atm ale są nawet do 290.

Druga sprawa to luz zaworowy, sprawdź i wyreguluj, powinny być ssący 0,1 - 0,13 mm, wydechowy 0,13-0,15 m.

Sprawdź dolot oraz filtry powietrza.

Później możesz sprawdzać dalej, ale podstawa to sprawdź od najprostszych.

Opublikowano (edytowane)

Pompka zasilająca w serii 1000 są A.C. Delco lub Bosch, wtryski to nie wiem.

Pompa Lucas CAV, Delphi DPA lub DPS, Bosch oraz Stanadyne - jak chcesz wiedzieć konkretnie podaj kod pompy

Edytowane przez akmaly
poprawa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Hvb3000
      Moje pytanie dotyczy awaryjności i tego jakie ma zalety i wady skrzynia "dynashift", jak oceniacie ciągnik ?
    • Przez KRISS75
      witam wszystkich i proszę o pomoc,mam mf 6170 i nie wiem jaki akumulator do niego kupić?
    • Przez pawel1234
      witam
      Jestem nowym posiadaczem takiego mf i mam problem z wskaznikiem poziomu paliwa nie wiem co jest zepsute bo cały czas wskazuje pół baku i jesli sie doleje np 5l to wskaznik wskazuje pełen bak po jakims czasie spadnie znaów na pół baku co moze byc zepsute?? Czy to jest pływak tylko czy cos jeszcze??
    • Przez sebastianek91
      bardzo prosze o informacje jezeli ktos wie jakie powinno byc cisnienie na koncowkach wstryskiwaczy prosze o odpowiedz
    • Przez MichalP
      Witajcie.  Potrzebuje  pomocy. W załączniku wrzucam zdjęcie  włącznika od klimatyzacji. Niestety po rozebraniu panelu okazało się że przycisk jest nie podłączony numer części
      (mf 3902701m91). Szukałem jakiś kabli nie podpiętych w dachu, ale żadnych końcówek  nie podpiętych nie widzę.  Orientuje się ktoś jak to jest zasilane, ewentualne podpowiedz w jakim kolorze kable tam powinny dochodzić. 

Oczywiście ciągnik klimatyzację posiada

• Dodaj nową pozycję...
v