-
Podobna zawartość
-
Przez Miki7211
Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
-
Przez bialy2005
Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
-
Przez Robert695
Witam wszystkich forumowiczów.
zacząłem przygodę z malinami a konkretnie z glen ample 10arów.
ze względu iż nie wiem jakie opryski i do czego i kiedy stosować proszę o pomoc.
Gdyz nie wiem od czego opryskac a widzę że inni pryskają.
Chciałbym aby w tym temacie były tylko informacje o szkodnikach i sposobie ich zwalczania oraz o terminie wykonania oprysku,nazwa oprysku i dawkowanie (ile środka na ile l wody) .Proszę o napisanie od jakiego szkodnika pryskacie, nazwę środka, oraz termin,oraz temperature pryskania, dawkowanie,porę dnia i inne ważne informacje jakie przyjdą Wam do głowy.
Serdecznie proszę o nie zaśmiecanie tego tematu gdyż myślę ze wiele ludzi z niego skorzysta.
A wiadomo jak czytamy jakieś fora to chcemy żeby było w miarę krótko o na temat.
Pozdrawiam.
-
Przez dawid515
Witam, jestem studentem/przyszłym rolnikiem. W ramach moich studiów podjąłem się napisania pracy na temat środków ochrony roślin. Jednym z jej elementów jest ocena wiedzy na temat toksyczności środków ochrony roślin oraz poziom przestrzegania BHP podczas ich stosowania wśród grup ryzyka, do których głównie zaliczyć można rolników. Proszę o wypełnienie poniższej ankiety wszystkich Was, którzy wykonują opryski w swoich gospodarstwach. Zajmie Wam parę chwil (jest dosyć krótka), a mi bardzo pomoże Z góry dziękuję https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZpRRFQYUNjMM23yl-WT0VPE89DwzS4LKF3ZjMNnXTqJD07g/viewform?usp=sf_link -
Przez Gość
Witam. Mam takie pytanie na szybkości. Nigdzie nie ma na ten temat informacji. Po ilu dniach po oprysku na chwasty dwuliścienne (goltix) mogę opryskać na chwasty jednoliścienne (perenal)?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Rabarbar
t25 bury pelikan