Polecane posty

witam

Proszę o pomoc,w moim jelonku coś się zablokowało jedzie tylko do przodu tak jak by został na grupie A,mało tego jak chcę go cofnąć to jest zablokowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
slawomirhr    0
Dnia 17.03.2018 o 18:49, KatarzynaSitko napisał:

witam

Proszę o pomoc,w moim jelonku coś się zablokowało jedzie tylko do przodu tak jak by został na grupie A,mało tego jak chcę go cofnąć to jest zablokowany

opisz dokładnie co sie dzieje. Sprawdź czy wszystkie dźwignie  połączone do skrzyni , moze któraś spadła 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Sztachel
      Witam 
      Mam problem z przekaźnikiem mocy w ciągniku New Holland TS100 włączanie jest elektryczne. Wałek kręci się na niskich obrotach cały czas bez możliwości zatrzymania go ręką. Gdy włączam to działa normalnie,gdy wyłączam to kręci się na niskich obrotach. Co może być przyczyną?

    • Przez RoWi
      Witam,
      Ciągnik posiadam od niedawna i niestety pojawił się chyba poważny problem - komputer przestał wyświetlać informacje, po prostu nie daje oznak życia (ciemny ekran , bez śladów zasilania, podświetlenia, nie uruchomił się po krótkiej przerwie w pracy ciągnika). Ciągnik się uruchamia ale nie jestem pewien czy wogóle można korzystać z maszyny. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki i nie ma przepalonych, okablowanie też wygląda na nieuszkodzone.
      Dysponuje ktoś schematami lub wiedzą którą chciałby się podzielić co należy sprawdzić w pierwszej kolejności?
      czy istnieje jakiś sposób sprawdzenia tego komputera (być może nie padł a problem leży w magistrali can lub w jakimś module) ?
      czy można korzystać z maszyny mimo braku rekacji tego komputera (brak błędów stałych)?
       
      miał ktoś z Was podobny problem?
       
      Bardzo proszę o pomoc
       
      załączam zdjęcie wymontowanego komputera

    • Przez roljan
      Jestem nowy na forum więc jeśli temat jest w złym miejscu to przepraszam. Witam wszystkich serdecznie. Mam problem, od kilku lat użytkuje kombajn wspomniany w tytule. Od tegorocznych żniw zaczęły się problemy. hill master przestał działać (nie można podnieść kombajnu na zawieszeniu), rura składa się i rozkłada tylko na pełnych obrotach bardzo powoli, młocarnia również uruchamia się dopiero przy pełnych obrotach (zawsze uruchamiała się na niższych obrotach), problem był również z podnoszeniem motowideł, nie ruszały nawet na pełnych obrotach chyba ,że jednocześnie wciskało się klawisz od podnoszenia podajnika pochyłego i od podnoszenia motowideł- wtedy podnosiło się je normalnie. Czy ktoś miał podobny problem? Może ktoś wie gdzie leży przyczyna lub gdzie jej szukać? dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi.
    • Przez KruszBar
      Witam.Posiadam john deere 6300 , co może być przyczyną gdy wbijam półbieg (bez obciązenia) silnik jest obciążony , schodzi z obrotów itp.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.