Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy w dobrym dziale piszę, ale chciałbym dać ziemie w dzierżawę co mógłbym z tego uzyskać jeśli mam 12h 3-4 klasa tylko zboża były siane ziemia nie wyjałowiona itd. czy otrzymałbym więcej jeśli np. miałbym studnie głębinową i dogadał bym się z jakimś ogrodnikiem lub tym od drzewek woj.wielkopolskie

Opublikowano

No tak tylko kwestia ile mogę dostać i czy są na to chętni

Opublikowano

Na początek rozpuść wici że puszczasz ha w dzierżawę i będziesz wiedział ilu chętnych jest i dopiero możesz stawiać warunki. 

Opublikowano
u nas w okolicy zabijają się o ziemię i robią licytacje dzierżawy. w tamtym roku dwóch tak się biło o dzierżawę że w ostateczności ten co wygrał płaci 2800zl za ha
Opublikowano
no niezla cena 2800 za ha jak bym nie mial kredytów to za taka kwote to odrazu sam bym oddał 55ha x 2800 =154000 bez roboty martwienia sie o pogode przy tych cenach oddać prawie 3000 z ha policzyc koszty to co zostanie miec hektary bo miec ale kto bogatemu zabroni zobaczymy jak unas bedzie w lutym przetarg z kowr po liel nabija
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, czarek91 napisał:

u nas w okolicy zabijają się o ziemię i robią licytacje dzierżawy. w tamtym roku dwóch tak się biło o dzierżawę że w ostateczności ten co wygrał płaci 2800zl za ha

Pytanie co uprawia?  Bo jeżeli są to uprawy standardowe typu zborze , rzepak itd. to jeździ chyba dla sportu. Tak to już jest ,że ludzie zamiast kalkulować biorą żeby mieć dużo. Ale to już ich sprawa.

Edytowane przez lajkzxc
Opublikowano
12 minut temu, czarek91 napisał:

on akurat z sąsiadem ze sobą walczą który ma więcej i który bogatszy a uprawia zboża buraki kukurydzę i rzepak. dla niego liczy się to że ma więcej niż sąsiad

z tego co widzę to oni z pewnością na zdecydowanym areale a możliwe na całym sieją  hmm ..-buraki 

Opublikowano
u nas 1500-2000zl za ha a czasem słyszy się 3200 paranoja jakas
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer_89
      Dzien dobry chcialem poznac wasza opinie, mam wiate wysoka 5m chcialem zrobic sciane z plandeki tir, zawiesic ja od gory czyli jakies 2,8m  myslicie za zda egzamin?
    • Przez 5714mf255
      witam wszystkich mam takie pytanie czym ogrzewacie domy zima stoję przed wymiana kotła i szukam wydajnego a zarazem w miarę taniego rozwiązania.
    • Przez Maniek02
      Witam. Mógłby ktoś zaproponować dobre oświetlenie do hali/garażu/magazynu 400m2 + jakieś lampy zewnętrzne nad bramę wjazdową. W internecie wybór duży, ale wolałbym jakieś sprawdzone rozwiązania. 
    • Przez Marcin133
      Witam. W związku z bardzo drogim opałem myślę nad ogrzewaniem domu pompa ciepła. Proszę użytkowników którzy już posiadają lub myślą o założeniu o wypowiedzenie się w temacie. Jakie pompy polecacie itd. 
    • Przez DSzymczyk
      Sprzedam suszarnie do tytoniu/ziół. Suszarnia jest olejowa, dodatkowo zamontowany jest piec na ekogroszek. 
      W razie zainteresowania proszę o kontakt pod nr telefonu: 782 010 544

• Dodaj nową pozycję...
v