Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rysiu, to lepiej siedzieć pod płotem i narzekać że nic się nie opłaci. Tak to przynajmniej dużo klientów będzie miał 🤣

Opublikowano
58 minut temu, damianzbr napisał:

Rysiu, to lepiej siedzieć pod płotem i narzekać że nic się nie opłaci. Tak to przynajmniej dużo klientów będzie miał 🤣

Klientów nie szukam po prostu znajomy chce żeby mu 5ha stalerzować ;)

@extrabyk czyli 100zl/ha skasuje i ja będę zadowolony i on 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Klientów nie szukam po prostu znajomy chce żeby mu 5ha stalerzować ;)

No to akurat, u znajomego to przecież nie będziesz liczył czasu pracy swojej. Jak zetor jak starszy niż 5 lat to dawno zamortyzowany więc licz tylko koszt paliwa.

A talerzówką 2,7 m w tą suszę to się nie przemęczy ciągnik bo taki sprzęt będzie tylko skrobał po wierzchu chyba że talerzówa waży ze 3 tony na tej szerokości. Więc 30 zł/godz jak najbardziej realna cena w tym przypadku i z twoją mentalnością jaką okazałeś w innych rozmowach.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
10 minut temu, damianzbr napisał:

No to akurat, u znajomego to przecież nie będziesz liczył czasu pracy swojej. Jak zetor jak starszy niż 5 lat to dawno zamortyzowany więc licz tylko koszt paliwa.

A talerzówką 2,7 m w tą suszę to się nie przemęczy ciągnik bo taki sprzęt będzie tylko skrobał po wierzchu chyba że talerzówa waży ze 3 tony na tej szerokości. Więc 30 zł/godz jak najbardziej realna cena w tym przypadku i z twoją mentalnością jaką okazałeś w innych rozmowach.

Z takim myśleniem to za grabienie perkinsem z grabiarka 7 dwiazdowa powinienem kasować chyba 20zł za godzinę 😅 a liczę 70 za godzinę :)

Nie widzę sensu bujać się po polu ileś godzin i tylko na paliwo zarobić ;)

Jak tak licząc to wszystkim powinienem jeździć po kosztach bo wszystkie maszyny i ciągniki mają powyżej 5 lat ;) nie dziękuję ... To wolę w domu posiedzieć 

Opublikowano

To ty drogi pan jesteś,  tak krzyczałeś że usługi powinny być tańsze.

Opublikowano

jezdziłem za 130 i robiłem u tych co robie teraz. kazdy mysli ze te 150 to na czysto do kieszeni. bez przesady jezeli komus sie podoba robic za bog zapłac to niech robi. ja nie bede robic za freee.przeglad co 300h ok 1500zł, stawka za godzine roboty +-15zl, smarowanie, przeglad maszyn, ropa, amortyzacja...

• Like 1
Opublikowano

Panowie zapytam tu. Świadczy ktoś usługi koszenia kukurydzy na mokro okolice buska zdroju, kielc albo południowa polska kombajn z transportem na wieksze odległości? Na olx niestety nic nie znalazłem :/

Opublikowano
Dnia 17.10.2018 o 14:32, Sokol2 napisał:

150 zł za ha ciągnik 107koni talerzówka 2,5m o wadze 2300kg (obciążnik na hydropaku ) wchodzi tak głęboko jak chce.

i masz klientow za te 150 zł hektar ? u nas ja robie 120 zł hektar bardzo ciezka talerzowka 3,2 ciagana ok 2 tony wazy idzie jak podorywka a i tak mimo tej ceny klientow za duzo nie ma 

Opublikowano
12 godzin temu, warchest napisał:

i masz klientow za te 150 zł hektar ? u nas ja robie 120 zł hektar bardzo ciezka talerzowka 3,2 ciagana ok 2 tony wazy idzie jak podorywka a i tak mimo tej ceny klientow za duzo nie ma 

jak ktoś chce to jade zrobić. Klientów jest kilku stałych ale to sa małe gosp. i u tych robie. nie sa to jakies wielkie pola czasami 5ha a czasami 0.25ha.  W sumie może po sąsiadach zrobie w ciągu roku 40 ha pewnie jak bym chciał 120 to bym zrobił dwa razy ale: paliwo, amortyzacja, czas... Zreszta teraz to juz talerzówke prawie kazdy ma na podworku wiec niedługo tylko swoje zostanie do zrobienia

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.09.2018 o 13:40, damianzbr napisał:

Ja koszę po 400zł/ha cięcie kukurydzy na ziarno.

Ale z tego co wiem inni w okolicy co są nastawienie głównie na usługi to po 350 zł/ha koszą.

u mnie 400 za ha + przyczepa z ciągnikiem 23t za podstawienie i odbiór 100zł

tyle że nie ja kosiłem tylko mi bo nie miałem miejsca tak że gość zabrał mokrą do siebie cena 464 netto 26.7% wilgoci

Edytowane przez jacenty113
Opublikowano

100 zł to stawka za jaką jednostkę? Jednorazowo czy za 1 ha? A można wiedzieć z jakich okolic jesteś z jakiego powiatu?

Opublikowano

Panowie ile moge policzyc za transport slomy ciagnikiem z przyczepa? 

Ciagnik JD 6330 Premium 105km.

Odcinek 50 km w jedna strone. Rozladunek mnie nie interesuje. 

Zaladunek bylby po mojej stronie. 100 belek slomy 120x120 ciagnikiem Kubota m9540 95km. Ile za taki sam zaladunek? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v