Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

Wiele razy pisałem ze te wszystkie dopłaty,prowy,młode rolniki,restrukturyzacja do jednego wora i / na hektary,i pełną kontrolą kto robi ten bierze

I co będą robić ODR-ry i różne firmy doradcze których państwo naprodukowało?Musielibyśmy tak jak we Francji raban zrobić.

Opublikowano

Zetorki a niech bierze,tylko żeby ten co wynajęty umiał takiego gościa policzyć za usługę.

Tomasz78 ja wiem ale razem tu na forum usprawnimy system😉

Opublikowano (edytowane)

No i co winna biedna wdowa , która najmuje do obróbki , czekając aż dzieci dorosną . Tak jak napisałem . To nie jest wszystko takie proste...

Stworzyć następną armie głąbów , którzy będą nas kontrolować i po swojemu idiotyczne nakazy interpretować .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jak już rozkułaczycie warszawiaków i innych miastowych to zaraz będziecie płakać, że za darmo w gnoju się taplacie. Bo chyba nie myślicie, że produkcję z tych wyrwanych ha rynek przyjmie za obecną cenę?

Opublikowano

ale by to forum opustoszało jakby dopłaty zlikwidowali 😂

Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Łatwo powiedzieć . Tak np rolnik który tylko najmuje do obróbki , powinien brać , czy nie ?

A czemu ma nie brać ? Niech wykrze się fakturami na robotę i po sprawie. Jak mu się oplaca wynajmować czemu nie ?

Opublikowano

Nie da się wszystkiego regulować z urzędu . Czym więcej zakazów , nakazów - tym większy bałagan i pole do nadużyć ... Kuźwa chyba Korwina zacznę popierać .

Opublikowano

I właśnie od tego zaczeliśmy - za dużo papierkologii . System dopłat musi mieć przejrzyste zasady i byc mozliwy w 100% do kontroli. Jak da się skontrolowac wszystkie działki we wnioskach, po zaprzęgnięciu do tego komputerów, to i resztę się da zrobić

Opublikowano (edytowane)

Z przyzwyczajenia i sentymentu . Też takich znam .

1 minutę temu, KlimekPL napisał:

Znam takich z małych wiosek małorolnych co obrabiają pole ale nie mają nawet ciągnika i niemal na wszystkie zabiegi zamawiają usługę. Nie wiem jak im się to opłaca, ale tak to ciągną.

Wszystko kontrolować . Chłopie , na diabła Ci takie problemy ? Gdzie wolność i swoboda ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Nie da się wszystkiego regulować z urzędu . Czym więcej zakazów , nakazów - tym większy bałagan i pole do nadużyć ... Kuźwa chyba Korwina zacznę popierać .

I o to chodzi obszarnikom z wiejskiej.

Opublikowano

No właśnie 😆po to tyle tego gówna nawymyślane żeby nikt się nie połapał ze wyłudzają kasę.naszą kasę.

Opublikowano (edytowane)

Rafkap . Powiem tak na pewno produkcja trochę wzrośnie , ale mieszkańcy miasta nie przyjadą na wieś paść krów , a ci którzy pracują za granicą też nie , bo poprzerabiali obory na garaże pod  SUV-y . Tomasz da się . Teraz też kontrolują uprawy , a pseudo rolnicy nie będą przecież sadzić buraków , bo oni idą na łatwiznę , czyli tylko skoszenie , a najlepiej jeszcze żeby to jakiś rolnik za nich zrobił . Trzymam kciuki , żeby pomysł Ardanowskiego wypalił , czyli na ha użytków zielonych ileś tam DJP . Jeśli nie wypali , to już lepiej żeby zostało tak jak jest , bo pomysł mojego serdecznego kolegi Bobienki jest za dobry , aby wypalił . Swoją drogą , ale się tu gorąco zrobiło , zaraz serwer zatka i pierdyknie .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano

Jeszcze jutro jakieś CBŚ drzwi w chałupie wywali i wybije z głowy naprawy systemu 😂

Opublikowano

Nie zapominajmy ze tuz to tez programach rs i ekologi. Ornitolodzy i inni też lupia z tego kase. I tu doplat do tuz nie zlikwiduja mimo iz nie masz zwierzyny. 

Opublikowano

Kwiatki i kwiatki, ptaszki i ptaszki, termin koszenia jeden, na jesień. Więc Minister sie bierze a pomyslu konkretnego nie ma tylko słowa. To tak jak z nowym onw. Punktacja obszarów. Ale ten co ma 52 punkty to gdzie będzie klasyfikowany ? Jakoś nikt tego nie zapisał. Powstają ustawy z bykami co chwila. Aby nie odbiło się to na nas.

Opublikowano
1 minutę temu, bobienko napisał:

Jeszcze jutro jakieś CBŚ drzwi w chałupie wywali i wybije z głowy naprawy systemu 😂

co bys się nie zdziwił  ,jak nawoływałem do strajku to mi neta na dwa dni rozłączyli

9 minut temu, łorawiok napisał:

Rafkap . Powiem tak na pewno produkcja trochę wzrośnie , ale mieszkańcy miasta nie przyjadą na wieś paść krów , a ci którzy pracują za granicą też nie , bo poprzerabiali obory na garaże pod  SUV-y . Tomasz da się . Teraz tez kontrolują uprawy , a pseudo rolnicy nie będą przecież sadzić buraków , bo oni idą na łatwiznę , czyli tylko skoszenie , a najlepiej jeszcze żeby to jakiś rolnik za nich zrobił . Trzymam kciuki , żeby pomysł Ardanowskiego wypalił , czyli na ha użytków zielonych ileś tam DJP . Jeśli nie wypali , to już lepiej żeby zostało tak jak jest , bo pomysł mojego serdecznego kolegi Bobienki jest za dobry , aby wypalił . Swoją drogą , ale się tu gorąco zrobiło , zaraz serwer zatka i pierdyknie .

a co ze mną i takimi jak ja  ? produkuje uczciwie zborze ,