Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

W Agrobiznesie jak zawsze 90 %rolników dostało a kogo zapytać to nie ma 😅

Opublikowano

No tak, wyraźnie grają na luzowanie więzi międzysąsiedzkich:)

Opublikowano

piszą co innego a robią co innego ..jak zawsze 

w tamtym roku u sąsiada było kontrola a on się pyta czemu u mnie ? a kontroler panie wszystkich po kolei robimy nie tylko pana ...u reszty nikt nie był ...ot wiedzą co powiedzieć żeby chłopa ululać :D

Opublikowano

Dziś niby mieli wypłacić kolejne 0,5 mld zaliczek ( tak wczoraj w Agrobiznesie profetowali), a wypłacili...140 mln. Przecież to 10 dobrych rolników i po kasie!

Opublikowano
12 minut temu, Damian1994rolnik napisał:

W Agrobiznesie jak zawsze 90 %rolników dostało a kogo zapytać to nie ma 😅

Zapytaj markafarmera 😊

Opublikowano

jak do tej pory ani ONW  ani zaliczek. o suszowe nie wystepowałem.

jak ktos słusznie zauważył ze wczoraj ledwo wypłacili 140 mln. słabiutko...

w powiatówce byłem przy okazji innych spraw to twierdza ze wniosek dawno temu zatwierdzony i z ich strony to wszystko...

troche lipa z tymi zaliczkami bo niby sa ale nie dla wszystkich i nie wiadomo z jakiego powodu. taka sama sytuacja u mnie była rok temu: ledwie 3% zaliczki 29 listopada... :(

Opublikowano

ś.p  Andrzej Lepper przewraca się w grobie jak patrzy na wypłacanie obecnie zaliczek. pamiętam za jego czasów  do świąt w grudniu wszystko było na kącie. a teraz syf, kiła i mogiła , kontrola co roku

Opublikowano
3 godziny temu, marko-kolo napisał:

no aż żem luknął na e-konto i jest zaliczka 70% :D...podlaskie  do 55ha i 40 ogonów 

To teraz po Łursusa możesz jechać szczesciarzu. Ja tam elyta z tych bogatych. Mi przelewać nie muszą ;)

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, marko-kolo napisał:

w tamtym roku u sąsiada było kontrola a on się pyta czemu u mnie ? a kontroler panie wszystkich po kolei robimy nie tylko pana ...u reszty nikt nie był ...ot wiedzą co powiedzieć żeby chłopa ululać :D

A tam kontroler . Jak uczeń  dobrze przygotowany , to niech przepytują . U  mnie trafiają się same fajne naucz ... , kontrolerki , które za wszelką cenę chcą przepchnąć słabego  uczn... rolnika do następnej klasy . Myślisz że jest mi miło świecić oczami , kiedy pytają ; dlaczego simental jest cały czerwony , dlaczego jedna krowa jest cielęciem , inna zgubiła kolczyki , choć nie ma przebitych uszu , a  jeszcze inna ma siusiaka , chociaż próbowałem tak się ustawiać żeby go zasłonić .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano
15 godzin temu, marko-kolo napisał:

piszą co innego a robią co innego ..jak zawsze 

Jak to w Polacy Lewandowski gola nie strzelił ........ trawa była nierówna 🤔

1 godzinę temu, galan99 napisał:

U nas w Gminie nie było suszy to kto zajebał moje minimis .

Nie ma czegoś takiego jak Twoje jest pula środków na cały kraj  i tyko teoretycznie możesz dostać te  15 tysięcy euro bo wiadomo że nie każdy korzysta

Opublikowano

Brzęczek mówił że gdyby mu piłka  nie podskoczyła , to by wygrali .

Opublikowano
48 minut temu, łorawiok napisał:

a  jeszcze inna ma siusiaka , chociaż próbowałem tak się ustawiać żeby go zasłonić .

Tęczową flagę na ogonie zawieś i powiedz, że i zwierzaki mają swje lgbt i dziś nie siusiak decyduje o płci a samopoczucie 

Dopłat brak. O agencji nie doszłem bo operator koparki odciął całe miasto od prądu.

Mówię Wam nie trzeba wojny, ale ta domowa to szybko wybuchnąć może jak sklepy pozamykane z powodu braku prądu😁

Opublikowano (edytowane)

Już ją/go sprzedałem . Panie kontrolerki usiadły i długo  głowiły się co zrobić z tyloma fantami , żeby to jakoś w papierach wyglądało . Musiałem się dostosować , bo w stosunku do niego nie wymyśliły nic sensowniejszego .

Edytowane przez łorawiok
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

U nas w Gminie nie było suszy to kto zajebał moje minimis .

Jak to kto Rydz i marek 😆 

Opublikowano

Musiał złapać banana bo przegląda forum a nie pisze. Jeśli trafiłem to zalajkuje tego posta😀

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

No u mnie suszowe expresowo w piątek złożyłem w środę decyzja a dziś kasa, tak powinno być 😁

Opublikowano

W tamtym roku w gminie kontrola foto. Ostatniego listopada dostałem 20% zaliczki.a reszta dopłat na początku lipca. W tym roku we wrześniu biegał po polu jakiś pajacyk z aparatem w ręku i z napisem na kamizelce Inspektor Terenowy. Więc będzie powtórka z rozrywki z przelewami.