Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie żadnych poplonów  nie miałem i nie mam bo miałem koniczynę i ugór zielony 

Opublikowano

Słyszeliście że limit kasy na pomoc de minimis dla Polski został przekroczony? !!!!!!!!!!!

Oznacza to koniec wypłat suszowych, dopłat do materiału siewnego, zwolnienia z podatku skarbowego przy zakupie ziemi oraz koniec ulg w podatku gruntowym po zakupie ziemi. 

Opublikowano

I to w momencie jak ludzie masowo rzucili się na kwalifikat.

2% u notariusza to też kupa kasy bokiem przejdzie, no i 7 lat zwolnienia z podatku gruntowego.

Mam nadzieję że  to nie działa wstecz i ulgi mi się nie pokończą.

Opublikowano

ale nawet jak by efa nie policzyli to i tak brakuję jeszcze jakieś płatność 

Opublikowano

No ale limit na ulgę w podatkach mam w sumie przyznany na całe 7lat to chyba nie powinno działać do już zatwierdzonych decyzji.

Trochę mi tych hektarów w ciągu 5 lat przybyło

Opublikowano

limit krajowy został przekroczony , co oznacza, że wszelkie udzielone preferencje zostaja zawieszone. teraz trwa przepychanka prawna, ale przydzielona pomoc "de minimis" nie jest prawem nabytym i podlega limitowaniu.

to, że dostałeś limit na 7 lat, nie oznacza automatycznie, że bezwarunkowo możesz z niego skorzystać

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Słyszeliście że limit kasy na pomoc de minimis dla Polski został przekroczony? !!!!!!!!!!!

Oznacza to koniec wypłat suszowych, dopłat do materiału siewnego, zwolnienia z podatku skarbowego przy zakupie ziemi oraz koniec ulg w podatku gruntowym po zakupie ziemi. 

no kur.. mać jeszcze suszowego nie dostałem a czeka mnie druga w tym roku kapitalka silnika i ta kasa by mi się przydała 

Opublikowano

A gdzie się podziała ta kasa?przecierz nikt ponad limit nie dostał w kto nie korzystał to gdzie jego limit?

Opublikowano

a ja się pytam gdzie moja kasa z zaliczki znajomy z agencji zdziwiony bo powinienem dostać 70 % od całość ale jutro sprawdzi co jest grane 

Opublikowano

Nie przeżywaj. Później dostaniesz to później wydasz. Nie ukradną Ci.

Opublikowano

U mnie też suszowego nie ma, a poszło na deminimis, zaliczka jakoś tydzień temu, a onw nie ma. Wychodzi na to, że te artykuły mędrków o kończącej się kasie były prawdziwe. To mędy 

Opublikowano

Bojowik ja ukrył pod poduchą. W niedzielę wyciąga jeden banknocik i rzuca na tacę. Potem jak jedzie ciągnikiem ściąga czapkę i się kłania w .....

Opublikowano
2 godziny temu, maniek20 napisał:

panowie jak to możliwe że dostałem tylko 40 % dopłaty a nie 70 % jak dostajecie zaliczkę pod jednym przelewem czy dwoma dodam że mam MR i płatność do buraka i pastewnych a dostałem tylko jakieś ochlapy 

Ja też dostałem taką jałmużnę ale nie 40% tylko około 20%.

Opublikowano
2 minuty temu, KlimekPL napisał:

Ja też dostałem taką jałmużnę ale nie 40% tylko około 20%.

A w przyszłym roku przed wyborami znowu będą bajki opowiadać aby ludzie odali głos. Dzięki takim bojownikom mamy co mamy i nie idzie ku lepszemu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

A gdzie się podziała ta kasa?przecierz nikt ponad limit nie dostał w kto nie korzystał to gdzie jego limit?

Ja Jeszce ani razu nie skorzystałem z tego deminiminis 

Opublikowano

Jakoś mało ostatnio chwali nasz marecek tę najlepszą zmianę . Ciekawe czy 16 listopada ogłosi że resztę dopłat dostał ? Tak mi się wydaje że Ardanowskiego też jakoś mniej . Fajnie tłumaczył jakiś czas temu , czemu ze skupem jabłek nie wyszło . Miał za złe prywatnym chłodniom , że nie poczuwają się do tego , żeby ceny podnieść , a powinni , bo korzystali z dofinansowań ... Jakoś słabo mu to wyszło . Z suszowymi też więcej obiecał i o sukcesie mówił . Teraz jak coś zawodzi , to nic niema do powiedzenia ?

Opublikowano

To nie kupowaliście ziemi? Nie składaliście podania o ulgę w podatku rolnym po zakupie ziemi