Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tylko potwierdzasz jakim jesteś kundlem. Wiesz, że odjebałeś zarzucasz Bóg wie co i nie przyznasz sie. Nie mam za co, pies niesłuszne gryzie to trzeba go skarcić. 

Nie Twój interes dlaczego i nie interesuje mnie twoje zdanie na ten temat. Pytam ludzi, którzy są w temacie obeznani na tip top tak jak @robert55555 

Opublikowano (edytowane)

Skończ , Zadałem proste pytanie . Dlaczego nie wycofasz ? Odpowiedzieć nie chcesz , a cały czas atakujesz . I kto tu więcej obszczekuje ?:P

Pewno trafiłem że 200 złotych ci żal i szlak cię trafił . NARA .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

No tak sępić na te dwie stówki ... :D

3 minuty temu, pedro2 napisał:

atencji

A po co mi to ? 🧐

Opublikowano

Panowie wszystko zależy od tego czy będzie kontrola na miejscu/foto. Jak będzie kontrola mogą wrzucić kod DR13-, lub dr7 lub dr18 i dr 23. Kwestia ile kolega ma ha we wniosku. Termin graniczny to 31 lipca roku w którym składa wniosek , czyli 31 lipca 2019.

Forum jest po to żeby sobie nawzajem pomagac, a nie obrażać.

Słowa nienawieści wobec drugiego człowieka to nie miara naszego istnienia. 

Pamiętajcie o tym. 

Opublikowano

@robert55555 w dużej mierze też zależy kto to w agencji potem sprawdza. Robiłem kontrolę w październiku i już dom stał na działce ale na ortofotomapie ani śladu po budowie więc mu uznałem i dałem komentarz, że budowa rozpoczęta po zbiorze roślin. Przeszło. Inny przypadek, że też na jesieni gość miał fundamenty zalane dopiero i osoba z ARiMR się przywaliła żeby to uciąć, trochę się musieliśmy poprzepychać i w końcu poszło z korzyścią dla rolnika. 

Ja bym zrobił tak jak Robert mówi, przetrzymaj do końca lipca i będzie spokojna głowa. Za duże ryzyko sankcji a przy 5cio latkach jest chyba tak, że kary mogą być wstecz naliczane. (Ale tego pewien nie jestem) 

Opublikowano (edytowane)

@melon10641 zgadzam się z tobą w 100%, dużo zależy od osób kontrolujących ale najwięcej zależny od rolnika jakie dane zgłasza we wniosku. Kontrolujący ma  zapis P_STR we wniosku rolnika, jedzie na kontrole i na miejscu widzi mieszankę to powinien wrzuć kod DR7.  Nie mówię już o powierzchni.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
58 minut temu, melon10641 napisał:

Ja bym zrobił tak jak Robert mówi, przetrzymaj do końca lipca i będzie spokojna głowa. Za duże ryzyko sankcji a przy 5cio latkach jest chyba tak, że kary mogą być wstecz naliczane. (Ale tego pewien nie jestem) 

też bym tak zrobił, a w tym czasie inne roboty robić żeby po ruszeniu z budową mieć lżej.
PS: możesz sprawdzić czy te kary są wstecz? Bo mam RSkę w ptaszkach i tam chcą most robić i zająć część działki - oczywiście z mojej strony odmowa na chwilę obecną.

Opublikowano

Dzięki panowie. Ok więc głowa spokojna i tak nie wezmę się za to wcześniej niż na jesieni... Po prostu myślałem, że muszę czekać aż do końca roku. Z papierkową robotą będziemy ruszać dopiero jak 5 latka minie w lutym...  Na razie chodzi mi tylko o nasyp

Opublikowano

@Nikita_Bennet jeżeli powierzchnia zmniejszy się tego tuzu, to masz za każdy rok zwrot tej kasy pobranej( nie zachowanie zobowiązania) plus 20% za brak tuzu. Jeżeli w każdym roku kwota będzie mniejsza niż 100euro to będzie odstąpienie i nie zwracasz kasy. oczywiście jeśli dobrze pamiętam, prs to nie moja mocna strona. najlepiej udaj się do bp lub zadzwoń do swojego bp i dostaniesz kompetentniejsza odpowiedź na swoje pytanie/-a.

Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Bitki z @zetkiem zawsze na propsie :D

Znowu jakiś "dziadek "pognal kundla co swoją niewiedza i fetorem  każdy temat zasmieci 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, robert55555 napisał:

@Nikita_Bennet jeżeli powierzchnia zmniejszy się tego tuzu, to masz za każdy rok zwrot tej kasy pobranej( nie zachowanie zobowiązania) plus 20% za brak tuzu. Jeżeli w każdym roku kwota będzie mniejsza niż 100euro to będzie odstąpienie i nie zwracasz kasy. oczywiście jeśli dobrze pamiętam, prs to nie moja mocna strona. najlepiej udaj się do bp lub zadzwoń do swojego bp i dostaniesz kompetentniejsza odpowiedź na swoje pytanie/-a.

a dziękować, właśnie tutaj może być problem ;)

Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ale chyba respekt poczuł bo spokorniał :D

Ale jaja . Sam ze sobą się rozmawiasz ? Demencja w pełnym rozkwicie :D .